reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

(Not So) Desperate Housewives - czyli rady i porady na temat domu i nie tylko...

reklama
ja polecam sadzonki:) zawsze kupuje w homebasie i slicznie sie prezentuja:) no i gawracja jest ze wyrosna a z nasion niekoniecznie:)
Zgadzam się z Agą:tak: Ja w ubiegłym roku kupowałam w homebase i byłam bardzo zadowolona:tak: W dodatku udało mi się kupić surfinie na przecenie, po €0.50, może marnie wyglądały, ale po przesadzeniu w doniczki super mi odbiły i kwitły do późnej jesieni, praktycznie do mrozów:tak:

aga lobelia,surfinia,bratki of kors ja znaju ale rzuc jakas nazwa w engliszu:sorry:
Większość nazw niczym się nie różni od polskich;-)
lobelia - lobelia
surfinia - petunia (w PL to też prawidłowa dla niej nazwa)
pelargonia - geranium
bratki - pansy/pansies
groszek pachnący - sweet pea
aksamitka - marigold/tagetes patula

Zgadzam się z Agą:tak: Ja w ubiegłym roku kupowałam w homebase i byłam bardzo zadowolona:tak: W dodatku udało mi się kupić surfinie na przecenie, po €0.50, może marnie wyglądały, ale po przesadzeniu w doniczki super mi odbiły i kwitły do późnej jesieni, praktycznie do mrozów:tak:

Większość nazw niczym się nie różni od polskich;-)
lobelia - lobelia
surfinia - petunia (w PL to też prawidłowa dla niej nazwa)
pelargonia - geranium
bratki - pansy/pansies
groszek pachnący - sweet pea
aksamitka - marigold/tagetes patula

:-D:-D:-D
ja zazwyczaj patrze na zdejcie,ktore jest dolaczone no i sprawdzam wysokosc jaka osiagnie roslina no i kiedy kwitnie:)
mniej wiecej wiem co mnie interesuje:-D ja jestem z tych co lubia miec wszystko na juz:) czyli zazwyczaj mam rosliny jednoroczne ,ale tez mam zapas cebulek wszelkiego rodzaju:) tego pilnowac nie trzeba a i ladnie wyglada i co roku wiecej roslinek jest:)

ja tez czesto kupuje na wyprzedazach kwiatki:) tydzien temu kupilam sobie kosze takie z kwiatami( 2 euro sztuka) i takie jakby kociolki z bratkami i trawami os=zdobnymi tez po 2 euro:)i takie dlugie doniczki:)
zawsze patrze tez do atlantic homecare:) tez duzo przecenionych rzeczy maja:)

Ostatnia edycja:
hejo babki dopiero dojrzałam ten wątek:-D
co do groszku pachnącego to mi ostatnio cały ślimaki zeżarły:wściekła/y::wściekła/y:

ale mam pytanko, nie wiecie czy można gdzieś dostać szelki dla chłopca?
bo Adal mi rośnie a z tyłka wszystko spada:eek:

PS a po odcinku ze składaniem prześcieradeł z gumką Antija dostała moją bohaterką:-D:-D:-D

A ja się napaliłam na magnolię w Aldim:-p Ma któraś w ogródku?:-)
ALDI - Thursday Special Buys 3rd March 2011

Jakiś czas temu kupiłam w Lidlu dwa migdałki:
migdalek.jpg
Już się nie mogę doczekać, kiedy zakwitną:tak: Na razie pączki są, więc się przyjęły:-)
Szkoda mi będzie się kiedyś przeprowadzać, bo drzewek raczej nie wykopie:-p

Wolfia ale piekne:-)
Aga ale co do ziemi?Ja kwiatki bede w donicach sadzic taki mam plan,bo kiedys sadzilam do gruntu i sie przeprowadzilam ,a tak to donice pod pache i wio:-Da jaki nawoz kupujesz?Widzialam ostatnio jakis w lidlu ale pisalo na nim do roz i krzewow...czy to wsio ryba?
Ms Marple hello.
Kiedys ktos sie smial ze jaka glupota ogladac Antije:)-D ) bo co ona moze nauczyc jak sie sprzata ale ten ktos nie wie jak skaldac przescieradlo z gumka i ja mu o tym nie powiem:-D:dry:

reklama
Hej kobietki.
Mam pytanie odnosnie zmywarek.Czym je czyscicie,chodzi mi o jakies plyny,ktore moze przeczyszcza te wszystkie rurki.Ostatnio np na szklankach zobaczylam brzydki osad,jakby brudny piasek.Filter wyjelam,przeplukalam,lecz nic nie pomoglo.Moze Wy macie jakis sprawdzony sposob?

Do góry