reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

(Not So) Desperate Housewives - czyli rady i porady na temat domu i nie tylko...

reklama
ja polecam sadzonki:) zawsze kupuje w homebasie i slicznie sie prezentuja:) no i gawracja jest ze wyrosna a z nasion niekoniecznie:)
Zgadzam się z Agą:tak: Ja w ubiegłym roku kupowałam w homebase i byłam bardzo zadowolona:tak: W dodatku udało mi się kupić surfinie na przecenie, po €0.50, może marnie wyglądały, ale po przesadzeniu w doniczki super mi odbiły i kwitły do późnej jesieni, praktycznie do mrozów:tak:

aga lobelia,surfinia,bratki of kors ja znaju ale rzuc jakas nazwa w engliszu:sorry:
Większość nazw niczym się nie różni od polskich;-)
lobelia - lobelia
surfinia - petunia (w PL to też prawidłowa dla niej nazwa)
pelargonia - geranium
bratki - pansy/pansies
groszek pachnący - sweet pea
aksamitka - marigold/tagetes patula

Zgadzam się z Agą:tak: Ja w ubiegłym roku kupowałam w homebase i byłam bardzo zadowolona:tak: W dodatku udało mi się kupić surfinie na przecenie, po €0.50, może marnie wyglądały, ale po przesadzeniu w doniczki super mi odbiły i kwitły do późnej jesieni, praktycznie do mrozów:tak:

Większość nazw niczym się nie różni od polskich;-)
lobelia - lobelia
surfinia - petunia (w PL to też prawidłowa dla niej nazwa)
pelargonia - geranium
bratki - pansy/pansies
groszek pachnący - sweet pea
aksamitka - marigold/tagetes patula

:-D:-D:-D
ja zazwyczaj patrze na zdejcie,ktore jest dolaczone no i sprawdzam wysokosc jaka osiagnie roslina no i kiedy kwitnie:)
mniej wiecej wiem co mnie interesuje:-D ja jestem z tych co lubia miec wszystko na juz:) czyli zazwyczaj mam rosliny jednoroczne ,ale tez mam zapas cebulek wszelkiego rodzaju:) tego pilnowac nie trzeba a i ladnie wyglada i co roku wiecej roslinek jest:)

ja tez czesto kupuje na wyprzedazach kwiatki:) tydzien temu kupilam sobie kosze takie z kwiatami( 2 euro sztuka) i takie jakby kociolki z bratkami i trawami os=zdobnymi tez po 2 euro:)i takie dlugie doniczki:)
zawsze patrze tez do atlantic homecare:) tez duzo przecenionych rzeczy maja:)

Ostatnia edycja:
hejo babki dopiero dojrzałam ten wątek:-D
co do groszku pachnącego to mi ostatnio cały ślimaki zeżarły:wściekła/y::wściekła/y:

ale mam pytanko, nie wiecie czy można gdzieś dostać szelki dla chłopca?
bo Adal mi rośnie a z tyłka wszystko spada:eek:

PS a po odcinku ze składaniem prześcieradeł z gumką Antija dostała moją bohaterką:-D:-D:-D

A ja się napaliłam na magnolię w Aldim:-p Ma któraś w ogródku?:-)
ALDI - Thursday Special Buys 3rd March 2011

Jakiś czas temu kupiłam w Lidlu dwa migdałki:
migdalek.jpg
Już się nie mogę doczekać, kiedy zakwitną:tak: Na razie pączki są, więc się przyjęły:-)
Szkoda mi będzie się kiedyś przeprowadzać, bo drzewek raczej nie wykopie:-p

Wolfia ale piekne:-)
Aga ale co do ziemi?Ja kwiatki bede w donicach sadzic taki mam plan,bo kiedys sadzilam do gruntu i sie przeprowadzilam ,a tak to donice pod pache i wio:-Da jaki nawoz kupujesz?Widzialam ostatnio jakis w lidlu ale pisalo na nim do roz i krzewow...czy to wsio ryba?
Ms Marple hello.
Kiedys ktos sie smial ze jaka glupota ogladac Antije:)-D ) bo co ona moze nauczyc jak sie sprzata ale ten ktos nie wie jak skaldac przescieradlo z gumka i ja mu o tym nie powiem:-D:dry:

reklama
Hej kobietki.
Mam pytanie odnosnie zmywarek.Czym je czyscicie,chodzi mi o jakies plyny,ktore moze przeczyszcza te wszystkie rurki.Ostatnio np na szklankach zobaczylam brzydki osad,jakby brudny piasek.Filter wyjelam,przeplukalam,lecz nic nie pomoglo.Moze Wy macie jakis sprawdzony sposob?

Do góry