reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

(Not So) Desperate Housewives - czyli rady i porady na temat domu i nie tylko...

Cytrus mysle ze i surfinie i lobelia rownie dobrze rosly by w cieniu:)generalnie co nie posadzisz to rosnac powinno byle pilnowac zeby dostawaly nawoz;;) mozesz ten posadzic geranium tez bedzie ladnie wygladac i napewno cien jej nie zaszkodzi:)a jak nie chcesz co rok sadzic to polecam cebule:) w aldim teraz jest wlasnie od dzis cala masa;) JA KUPOWALAM W ZESZLYM ROKU I JUZ WTEDY MI ZAKWITLY:)dzis wlasnie tez bylam:) mnostwo cebul( 60,40, 30 roznie ) w opakowaniu po 1,49 zdaje sie:) naprawde dobra cena:)ja dokupilam gladiole w zeszlym roku takie piekne mi wyszly ,ze dzis dolkupilam i jeszcze ze 5 czy 6 innych:)mniej roboty bo co roku ich wiecej:)
Ania ja zazwyczaj nie przesadzam kwiatow od razu:) daje im przyzwyczaic sie do mojego otoczenia:) dopiero po miesiacy nawet wiecej przesadzam i uzywam do tego najzwyklejszej ziemi ktora kupuje do ogrodka:) taka najtansza do warzyw:)W ALDIM TERAZ TEZ JEST ZA NIECALE 2 EURO ORGANICZNA DOBRA ZIEMIA I W LIDLU TEZ MOZNA BARDZO CZESTO dostac:)
polecam tez ziola:) ja kupuje zwykle w lidlu czy innym sklepie i wsadzam do skrzynek:) moje zeszloroczne przezyly tylko bazylia padla:)tymianek,oregano,rozmaryn i tym podobne:) tez fajnie wyg;ladaja a i korzysc jest:)

aaaa zapomnialam o turkach czyli aksamitkach:) ja je uwielbiam i w tym roku bede miala ze swoich nasion zebranych w zeszlym roku:)
fajnie tez wygladaja male cyprysiki( co roku wieksze sa) a dookola na przyklad bluszcz albo jakies takie wlasnie zwisajace kwiatki jak lobelia:)
mozna tez pokusic sie o lawende ( co roku bedzie ) albo wrzosy:) trwale i nawet w zimie ladne...trzeba tylko uwazac na koty jak obsikaja cyprysiki albo wrzosy to niestety padaja:(

Ostatnia edycja:
reklama
Aga dzieki i jeszcze jedno mam pytanko te lobelie to kupujesz w nasionach czy sadzonki qurde nie widzialam tych kwiatowch albo uwagi nie zwrocilam a widze ze ladnie sie prezentuja :-)

A kto mi pomoże odzyskać czysty dywanik?Wszędzie mam panele,tylko maleńki dywanik w salonie więc nie opyla mi się wypożyczać odkurzacza piorącego...Znacie może jakiś specyfik na odświeżenie.Dziś widziałam w polskiej tv reklamę proszku Vanish do dywanów,który czyści i podnosi :)sorry:)włókna dywanu.Jest tu coś podobnego,najlepiej żebym nie musiała szorować;-)Czyli na przykład posypać,poczekać,odkurzyć i gotowe:-pNajlepiej jakiś sprawdzony przez Was specyfik:-)

Tichonku ja tez mam jasny dywan w salonie i probowalam juz i vanishu i innych plynow lecz najlepiej sprawdza sie plyn do naczyn rozcienczony z ciepla woda :-) wszystkie plamy schodza super, ja piore wieczorem jak dzieci juz spia i rano jest czysty i suchy. :tak::tak: no ale w Twoim stanie ciezko ci bedzie wiec zawsze mozna obarczyc tym mezowskiego:-D:-D

Ania lobelie kupisz i w nasionach i w sadzonkach:) ja polecam sadzonki:) zawsze kupuje w homebasie i slicznie sie prezentuja:) no i gawracja jest ze wyrosna a z nasion niekoniecznie:)

ja dzisiaj tez pogrzebalam troche w moich pieknie kielkujacych cebulkach(rozdeptalam przy okazji kilka slimakow);-)i obsypalam je tymi niebieskimi granulkami,mam nadzieje ze sobie pojda!Az sie lepiej czuje po takich pracach ogrodowych:-DSlicznie mi sie tam zaczyna robic:happy:

Co do kwiatów u mnie nie moze zabraknac maciejki...Kocham!

maciejka..hmmm pięknie pachnie,zwłaszcza ciepłymi wieczorami :rofl2::rolleyes2:
Wy mi tutaj nazwami rzucacie,a ja nie wiem jak wyglądają te kwiaty.Muszę chyba google zatrudnic do tego.
Jutro się wybiorę po ziemię,bo 5 malutkich doniczek mam z żonkilami,krokusami.W lidlu były fajne podłużne metalowe donice,wieszaki sobie też kupiłam.Będę się brała do roboty tylko M musi ten schowek na rowery,kosiarkę inne zbudowac.Mam nadzieję,że na ten weekend mu się uda to wygospodaruję kawał na swój mini ogródeczek :tak:

anineczko-a Ty myślisz ze co jak nie google mi służyło jak czytałam agi posta;-):-DW życiu nie powiązałabym tych nazw z widzianymi zdjęciami.Sadziłam te lobelie a nie wiedziałam co sadze:-D
nio i ja mam wieszaki.Tez już czekam żeby zawisły;-)

dziewczyny tak się zastanawiałam...mam przed domem taka szklana werandę jak ja to nazywam.Myślicie ze tam się jakiekolwiek kwiaty utrzymają?Myślałam nawet o takich na zewnętrzna,wiszących bo jest na co zaczepić,ale w sumie nie wiem:eek:Dodam ze tam słońce cały czas i cieplusio

ha! też miałam lobelie w zeszłym roku :-D też musiałam zdjecie zobaczyc :rofl2:
ja widziałam tą werandę :-p i sądzę ,że są jakieś kwiaty które lubią ciepełko i słońce,tylko nie wiem jakie :-D moim zdaniem masz tam duże pole do popisu ;-):tak::tak: będzie piknie :-)

ja bym sprobowala kwiatow zewnetrznych i wewnetrznych:) tak jak na oknach mamy kwiaty w domach tak i na tej werandzie by ladnie rosly:) cytrusowe jakies krzaczki wygladaly by napewno fajnie:) fuksja mialaby pole do popisu:)

reklama
Do góry