reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nocnikowe sprawy

GRATULACJE
U nas nadal sikuski i kupy na srodku pokoju, tylko Lolo lapie za scierke i sam je probuje wycierac.Bardzo sie ciesze, tylko, ze wyciera tez kupki i nie patrzy czy...Koszulke M juz mu z lapek wyrywalam:rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
Gratulacje dla utalentowanych "wypróżniaczy" .
Bodzinka u mnie to samo co u Ciebie. Wczoraj np. zrobiła kupę w łazience (przed kąpielą na kafelki, czyli powinno być spoko). Tatko jendak właśnie walczył z kupa zrobioną przed 3 minutami, wyszedł na chwilkę a Maja pięknie sprzątnęła swoją kupę dywanikiem łazienkowym, a że jadła danie z ostrygami, więc smród był nieziemski :-D

Nasza Madzieńka zatrybiła o co chodzi z tym sikaniem. Narazie jednak siusiu robi tylko przed kąpielą wieczorkiem. Na nocniczek nie bardzo chce siadac, no ale poczekamy:tak: Jeżeli chodzi o kupki to informuje mnie po fakcie. Gorzej jak nas uraczyła tym szczęściem na środek kuchni podczas śniadania:baffled::baffled: No było ciekawie. Mała wylądowała w wannie i jak tylko zobaczyła że będę ją myc to darła w niebogłosy, a męż już nie mógł dokończyc śniadanka:dry:

U nas Kuba zaskoczyl o co idzie z nocnikiem, czasem zawola, ze chce kupkę i jak zdazymy to udaje sie do nocnika. Siku natomiast nie chce robic do nocnika.

Za to opowiem Wam moja przygodę z przedwczoraj. Pojechałam z Kubą do miasta, siedzial z tyłu w foteliku i pił wodę z butelki. A jak się już napił to wylewal cienką strużką z ust. Strasznie fajna zabawa, a tym śmieszniejsza, że Mam nie widzi zadowolona, że młody tam cicho siedzi. Jak dojechaliśmy na miejsce to spodnie, bluzka i body byly kompletnie zalane. Musialam wejsc do sklepu i kupic caly komplet i przebrac na miejscu. A jak już był przebrany powiedzial: a a. No i znowu rozbieranie i przewijanie.

Gratulacje postępowym!

Nasz Kuba nocnikiem najbardziej lubi rzucać w kąt ;-) A kupę robi na kucająco i tak sobie myślę że skoro i tak ma taką pozycję to by siadł nasz uparciuszek ;-)

Nasz Kacperuś jakiś miesiąc temu sam zaczął wołać siusiu i o dziwo szybciej niż jego starszy o rok brat;)nie to żeby ktoś go zmuszał do siedzenia po porstu nocnik sobie stał w gościnnym on się znim oswajał ąz pewnego dnia zaczął wołać ślicznie siusiu,tak więc teraz lata już w majtochach i prawde mówiąc chyba z raz tylko popuścił troszkę,na każde dziecko przyjdzie pora;)nasz starszy syn tez niesikał az wkoncu wział przykładu z młodszego i wkoncu w wieku 2,5latek zaczał wołać;)

reklama
U nas jeśli chodzi o nocnik, to 1:0 dla Martyny ;-). Pogoda na działce dopisała jak na urlopowanie, ale nie do końca nadawała się na bieganie z gołym tyłkiem. Kolejne podejście po powrocie do domu - teraz jesteśmy u teściów. Oszczędzę im stresu w postaci figurek na środku salonu :rofl2::laugh2:

Do góry