reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

niskie beta HCG, niski przyrost

A rozumiem. Jeżeli wcześniej o tym pisałaś, to przepraszam. Umknęło mi. A lekarza martwi tylko "wysokość" bety? Czy masz kiepskie przyrosty?
Dzięki ze pytasz, podsumuje:
beta nadal słabo rosnie, ale ani sladu plamienia czy poronienia..wrecz przeciwnie mam wszystkie objawy ciąży..
9dpt- 14
13dpt- 39,90
15dpt- 57,5
17dpt- 117,87
21dpt- 258,60
23dpt- 352,30
Zarodki 2-3 dniowe, kriotransfer.

14.06 (6tc i 2 dzien)czyli to byl 27dpt (dzien po transferze dwich 2-3 dniowych zarodkow) i beta 497,5 ale na usg widoczny pecherzyk ciazowy 4,8 mm bez zarodka i bez cialka zółtego narazie.I tak dziwne ze przy takiej niskiej becie widac pecherzyk, prawda?? I watpie czy przy takiej niskiej becie i małych przyrostach bedzie cos wiecej widac za tydzien(7tc i 2 dzien). Jesli to cos pomoze to owulacje mialam 15.05 a zaplodnienie mialo miejsce 16.05.

reklama
beta nadal słabo rosnie, ale ani sladu plamienia czy poronienia..wrecz przeciwnie mam wszystkie objawy ciąży..
9dpt- 14
13dpt- 39,90
15dpt- 57,5
17dpt- 117,87
21dpt- 258,60
23dpt- 352,30

14.06 (6tc i 2 dzien)czyli to byl 27dpt (dzien po transferze dwich 2-3 dniowych zarodkow) i beta 497,5 ale na usg widoczny pecherzyk ciazowy 4,8 mm bez zarodka i bez cialka zółtego narazie.I tak dziwne ze przy takiej niskiej becie widac pecherzyk, prawda?? I watpie czy przy takiej niskiej becie i małych przyrostach bedzie cos wiecej widac za tydzien(7tc i 2 dzien). Jesli to cos pomoze to owulacje mialam 15.05 a zaplodnienie mialo miejsce 16.05.
Kochana 15.05 miałam transfer czyli Ty dzień po mnie .
Jutro zaczynam 8 tydzień . W 6+1 biło już serduszko . W 5+2 miałam sam pęcherzyk 6mm - wtedy betę miałam w granicach 3500. Czemu nie chcesz skonsultować tego z innym lekarzem ? Mam nadzieje ze będzie dobrze.

Ostatnia edycja:
9dpt- 14
13dpt- 39,90
15dpt- 57,5
17dpt- 117,87
21dpt- 258,60
23dpt- 352,30

Faktycznie kiepsko to wygląda. Przyrosty niskie i jak na ten wiek pęcherzyk trochę mały. Ale skoro lekarz, każe czekać to może jest nadzieja. Trzymam za Was kciuki 🤞❤️ Daj znać po wizycie.

Jutro zaczynam 8 tydzień . W 6+1 biło już serduszko . W 5+2 miałam sam pęcherzyk 6mm - wtedy betę miałam w granicach 3500. Czemu nie chcesz skonsultować tego z innym lekarzem ? Mam nadzieje ze będzie dobrze.
Ja mialam transfer dwudniowych zarodkow 18 maja. Dzisiaj mam dopiero 6+3. Nastepne usg mam w poniedzialek 21.06 i to bedzie 7+2.

Faktycznie kiepsko to wygląda. Przyrosty niskie i jak na ten wiek pęcherzyk trochę mały. Ale skoro lekarz, każe czekać to może jest nadzieja. Trzymam za Was kciuki 🤞❤️ Daj znać po wizycie.

Załączniki

• 7600EF56-C83B-4EE0-85BB-9DE7B3D03113.jpeg
    7600EF56-C83B-4EE0-85BB-9DE7B3D03113.jpeg
    169 KB · Wyświetleń: 320

Załączniki

• 0E0F9EA4-5B16-4F93-89D9-7AA010956647.jpeg
    0E0F9EA4-5B16-4F93-89D9-7AA010956647.jpeg
    169 KB · Wyświetleń: 140
Ja mialam transfer dwudniowych zarodkow 18 maja. Dzisiaj mam dopiero 6+3. Nastepne usg mam w poniedzialek 21.06 i to bedzie 7+2.
Sorki źle przeczytałam - ale to nie zmienia faktu ze twoja Beta nie idzie w parze z wynikiem usg kompletnie . Trzymam kciuki za poniedziałkowa wizytę✊🏻✊🏻 . Daj znać jak będziesz już coś wiecej wiedziała 💪.

Mam juz 8 letniego syna i w tamtej ciazy serduszko zobaczylam w 7+2 i wszystko bylo dobrze. Nie musi byc widac serdusxka juz w 6 tc. Moze byc troche pozniej.

Mam juz 8 letniego syna i w tamtej ciazy serduszko zobaczylam w 7+2 i wszystko bylo dobrze. Nie musi byc widac serdusxka juz w 6 tc. Moze byc troche pozniej.
Zgodzę się . Oczywiście każda z nas jest inna . Ale jak sama zaznaczyłas w zdjęciu w którym udostępniałas koleżance wyżej pęcherzyk widac od bety 750 wzwyż ( choć wszędzie mówią o 1000) a u Ciebie już 5mm pęcherzyk przy becie niecałe 500 🤷🏼‍♀️. Nie chodzi tu teraz o serduszko ale o te duze zbieżności . Daj Ci Panie Boże żeby było wszystko ok . Trzymam za to kciuki ✊🏻✊🏻✊🏻🙏🏻

reklama
Sorki źle przeczytałam - ale to nie zmienia faktu ze twoja Beta nie idzie w parze z wynikiem usg kompletnie . Trzymam kciuki za poniedziałkowa wizytę✊🏻✊🏻 . Daj znać jak będziesz już coś wiecej wiedziała 💪.
Niestety nie idzie w parze :( jest na strasznie niskim poziomie:( zupelnie odwrotnie niz rok temu mialam- beta super i przyrosty super i niestety wszystko sie zatrzymalo... doszla potem wolnym krokism do prawie 8 tysiecy i na poczatku 9tc mialam zabieg. Nasze starania zaczely sie kilkanascie lat temu juz, mamy dwojke cudownych dzieci, wlasnie dzieki tym lekarzom tu gdzie jestesmy....ale droga byla bardzo dluga i bardzo ciezka, teraz zabralam moje ostatnie zamrozone komoreczki, dopiero po 4 latach:( i mialam wielka nadzieje, ze sie uda, w koncu ja czekalam na to 5 lat zeby je w koncu zabrac, wczesniej niestety nie moglam:(i tak w zeszlym roku dwie blastocysty a teraz 2 2dniowe. I chyba znow nic z tego:( tak mi przykro, nie bylo dnia przez te 5 lat zebym o nich nie myslala, cale zycie pod to podporzadkowane...przykro mi bardzo, ze tak to sie skonczy:( naprawde rozumiem kobiety, ktire wiele lat sie starają i nic nie wychodzi, sama bylam wuele lat w takiej sytuacji... jednak jak nie mizna zabrac zamrozonych komorek przez kilka lat chociaz bardzo by sie chcialo a potem z nich dwa poronienia jedno po drugim to przykre zakonczenie historii staran:(

Do góry