reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niskie Amh

Potrzebuje pomocy .. mam 24lata ,za miesiąc 25. Na wizycie u ginekologa Pani doktor powiedziała że moje jajniki nie są za bogate. Amh 0.97 +podwyższona prolaktyna. Zaleciła umówienie się do Kliniki leczenia niepłodności. Jestem załamana 😞

reklama
Niskie AMH to nie jest wyrok, to jeden z wielu parametrów oceny płodności. Oczywiście warto udać się do poradni albo poprosić o skierowanie na oddział ginekologii endokrynologicznej.
Jest taki profil na ig wiecejnizhormony, prowadzi go dziewczyna o imieniu Kasia i mówi między innymi o niskim AMH, ponoć da się je jakoś podnieść - jej zdaniem - ale nie zgłębiałam tego tematu, bo na szczęście ten problem mnie ominął (choć miałam inne wiec po części Cię rozumiem, długo miałam predykowane że w ciążę nie zajdę).

A czy może ktoś zinterpretować mój wynik AMH przy wieku 24, może wskazywać na zespół policystycznych jajników ?

Załączniki

• 620EAFD8-7263-452B-922E-1CD5DEEF1A21.jpeg
    620EAFD8-7263-452B-922E-1CD5DEEF1A21.jpeg
    930,2 KB · Wyświetleń: 170
Tak, takie masz widełki w podanych jednostkach pmol. Masz wynik 49,76 pmol a widełki w pmol tak jak piszesz czyli się mieścisz. Jednak przeliczyłam Ci na zwykle jesnostki (twój wynik x 0,14) abyś się później w nerwach nie porównywała, ze koleżanka w twoim wieku miała wynik 4 a ty 49 😉

Tak, takie masz widełki w podanych jednostkach pmol. Masz wynik 49,76 pmol a widełki w pmol tak jak piszesz czyli się mieścisz. Jednak przeliczyłam Ci na zwykle jesnostki (twój wynik x 0,14) abyś się później w nerwach nie porównywała, ze koleżanka w twoim wieku miała wynik 4 a ty 49 😉
Czyli tzn ze wszystko jest okej ? Bo staramy się o dziecko już pół roku i nie wychodzi.

reklama
Do góry