reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Niski przyrost bety hcg

Sanax23

Początkująca w BB
Hej dziewczyny jestem tu nowa i chciałbym poradzić się was ponieważ bardzo się boje. Otóż dwa tygodnie temu dowiedziałam się , że jestem w drugiej upragnionej ciąży ( w Domu 4 letnia Córcia) jednak przez moje problemy we wcześniejszych latach bardzo martwię się o obecną ciążę. Ponieważ jestem po dwóch poronieniach i jednej ciąży pozamacicznej usunięty lewy jajowód operacja ratująca życie. Gdy zobaczyłam dwie kreski na teście ciążowym ogarnęła mnie radość i smutek tak samo jak w ciąży z Córcią. Wizytę u lekarza miałam 25.03 na USG nie było widać zarodek ani ciąży pozamacicznej miałam badanie Beta wyniki 383 27.03 kolejna beta 541 przyrost tylko o 41 %w 48h. Mam nie robić sobie nadzieji ☹️ jutro kolejna beta a później zobaczmy. Bardzo się martwię bo nic mi nie dolega Dobrze się czuje. Czy jest jeszcze szansa by Moje Maleństwo dobrze się rozwijało? Nie chcę się do końca załamać ☹️😭 Dziękuję za odpowiedź

reklama
Hej dziewczyny jestem tu nowa i chciałbym poradzić się was ponieważ bardzo się boje. Otóż dwa tygodnie temu dowiedziałam się , że jestem w drugiej upragnionej ciąży ( w Domu 4 letnia Córcia) jednak przez moje problemy we wcześniejszych latach bardzo martwię się o obecną ciążę. Ponieważ jestem po dwóch poronieniach i jednej ciąży pozamacicznej usunięty lewy jajowód operacja ratująca życie. Gdy zobaczyłam dwie kreski na teście ciążowym ogarnęła mnie radość i smutek tak samo jak w ciąży z Córcią. Wizytę u lekarza miałam 25.03 na USG nie było widać zarodek ani ciąży pozamacicznej miałam badanie Beta wyniki 383 27.03 kolejna beta 541 przyrost tylko o 41 %w 48h. Mam nie robić sobie nadzieji ☹️ jutro kolejna beta a później zobaczmy. Bardzo się martwię bo nic mi nie dolega Dobrze się czuje. Czy jest jeszcze szansa by Moje Maleństwo dobrze się rozwijało? Nie chcę się do końca załamać ☹️😭 Dziękuję za odpowiedź
Przykro mi, ale słabe przyrosty na początku nie pozostawiają nadziei.

@witch84 autorka napisała,że po 48 h robiła przyrost.
@Sanax23 ja nie robiłabym sobie nadziei. A kiedy były te poronienia? Po pierwszej ciąży czy przed?
To w większości przypadków nie jest takie oczywiste. 25.03 mogła być w labie o 19.00 rano, a 27.03 na wizycie u lekarza o 7.00 - a wówczas odstęp między badaniami wyniesie 36h.

To w większości przypadków nie jest takie oczywiste. 25.03 mogła być w labie o 19.00 rano, a 27.03 na wizycie u lekarza o 7.00 - a wówczas odstęp między badaniami wyniesie 36h.
Ale pisała, że między jedną betą a drugą było 48 h. A nie między betą a lekarzem.

reklama
Do góry