Dziewczyny beta z poniedziałku 769, dziś 792 czyli się zatrzymała. Wczoraj Pani doktor niezależnie od wyniku bety kazała mi jechać na Izbę. Nie boli nie brzuch, ani plecy, plamienie jest delikatne ( praktycznie wcale). Czy waszym zdaniem powinnam jechać na Izbę przyjęć? Czy oni mnie w ogóle przyjmą jeżeli nie mam dolegliwości ? Kiedy może pojawić się krwawienie ?
reklama
G
gość2.14
Gość
Dziewczyny beta z poniedziałku 769, dziś 792 czyli się zatrzymała. Wczoraj Pani doktor niezależnie od wyniku bety kazała mi jechać na Izbę. Nie boli nie brzuch, ani plecy, plamienie jest delikatne ( praktycznie wcale). Czy waszym zdaniem powinnam jechać na Izbę przyjęć? Czy oni mnie w ogóle przyjmą jeżeli nie mam dolegliwości ? Kiedy może pojawić się krwawienie ?
Tak koniecznie jedz ciąża się zatrzymała i podadzą ci tabletki na wywołanie poronienia, jeśli nie pójdzie to łyżeczkowanie. Przykro mi
Bibi89
Fanka BB :)
A masz wykluczona CP ? Jeśli nie to ja bym pojechała sprawdzićDziewczyny beta z poniedziałku 769, dziś 792 czyli się zatrzymała. Wczoraj Pani doktor niezależnie od wyniku bety kazała mi jechać na Izbę. Nie boli nie brzuch, ani plecy, plamienie jest delikatne ( praktycznie wcale). Czy waszym zdaniem powinnam jechać na Izbę przyjęć? Czy oni mnie w ogóle przyjmą jeżeli nie mam dolegliwości ? Kiedy może pojawić się krwawienie ?
Lady Loka
Skoro kazała jechać to jedzieszDziewczyny beta z poniedziałku 769, dziś 792 czyli się zatrzymała. Wczoraj Pani doktor niezależnie od wyniku bety kazała mi jechać na Izbę. Nie boli nie brzuch, ani plecy, plamienie jest delikatne ( praktycznie wcale). Czy waszym zdaniem powinnam jechać na Izbę przyjęć? Czy oni mnie w ogóle przyjmą jeżeli nie mam dolegliwości ? Kiedy może pojawić się krwawienie ?
Mam wykluczona ciążę pozamaciczna. Byłam u ginekologa w przychodni. Kazała w poniedziałek powtórzyć betę i czekać na krwawienie. A na tydzień po ustaniu krwawienia zgłosić się na USG żeby sprawdzić czy macica się oczyściła. I oczywiście jeżeli byłyby ostry ból brzucha lub intensywne krwawienie to zgłosić się na sor.
Dziewczyny czy któraś z was miała podobną sytuację i udało się za 3 razem donosić i urodzić zdrowe dziecko ?
Dziewczyny czy któraś z was miała podobną sytuację i udało się za 3 razem donosić i urodzić zdrowe dziecko ?
G
gość2.14
Gość
Mam wykluczona ciążę pozamaciczna. Byłam u ginekologa w przychodni. Kazała w poniedziałek powtórzyć betę i czekać na krwawienie. A na tydzień po ustaniu krwawienia zgłosić się na USG żeby sprawdzić czy macica się oczyściła. I oczywiście jeżeli byłyby ostry ból brzucha lub intensywne krwawienie to zgłosić się na sor.
3 raz już tak masz ? Warto zrobić badania razem z partnerem.
Teraz 2 ciąża biochemiczna. Pierwsza była w październiku 2021r. Boje się kolejnej powtórki. Ale często słyszałam o wielu przypadkach, że np były 3 ciążę biochemiczne, a 4 zakończyła się urodzeniem zdrowego dziecka. Koleżanka poroniła 4 razy, a 5 raz urodziła normalnie. Robiła badania które nie wykazały żadnych nieprawidłowości. Ciężko to ogarnąć3 raz już tak masz ? Warto zrobić badania razem z partnerem.
Angiee
Na jakiej podstawie wykluczona ciąża pozamaciczna?Mam wykluczona ciążę pozamaciczna. Byłam u ginekologa w przychodni. Kazała w poniedziałek powtórzyć betę i czekać na krwawienie. A na tydzień po ustaniu krwawienia zgłosić się na USG żeby sprawdzić czy macica się oczyściła. I oczywiście jeżeli byłyby ostry ból brzucha lub intensywne krwawienie to zgłosić się na sor.
Ja taki przypadek jak Twój miałam w pierwszej ciąży (i do tej pory nie wiem, co się wydarzyło - teraz widzę, że tamci lekarze to konowały, 1,5 miesiąca mnie diagnozowali co chwilę zmieniając zdanie), druga wczesne poronienie, z trzeciej mam zdrowego synka Ale byłam już na heparynie i acardzie + wcześnie wykryta cukrzyca ciążowa (delikatna, ale jednak).
Dziś mi lekarz powiedział, że w obrazie USG nie widać nic niepokojącego zwłaszcza jeśli chodzi o ciążę pozamaciczna. beta była niecałe 800 więc mam nadzieję, że szybko spadnie, a jeszcze wcześniej zacznie się krwawienie. Robiłaś jakieś badania po tych dwóch poronieniach ? Lekarz na tej podstawie włączył heparynę i acard ?Na jakiej podstawie wykluczona ciąża pozamaciczna?
Ja taki przypadek jak Twój miałam w pierwszej ciąży (i do tej pory nie wiem, co się wydarzyło - teraz widzę, że tamci lekarze to konowały, 1,5 miesiąca mnie diagnozowali co chwilę zmieniając zdanie), druga wczesne poronienie, z trzeciej mam zdrowego synka Ale byłam już na heparynie i acardzie + wcześnie wykryta cukrzyca ciążowa (delikatna, ale jednak).
reklama
Zazuu
Dziś mi lekarz powiedział, że w obrazie USG nie widać nic niepokojącego zwłaszcza jeśli chodzi o ciążę pozamaciczna. beta była niecałe 800 więc mam nadzieję, że szybko spadnie, a jeszcze wcześniej zacznie się krwawienie. Robiłaś jakieś badania po tych dwóch poronieniach ? Lekarz na tej podstawie włączył heparynę i acard ?
Ja na Twoim miejscu bym to nadal kontrolowała. W przypadku cp i przy becie 1500 może nie być widać gdzie jest ciąża co właśnie jest podstawą do diagnostyki pod kątem cp.
To, że teraz beta nie urosla dużo nie znaczy, że za 2 dni nie urośnie.
U mnie właśnie przy podejrzeniu cp beta hamowała, spadała, a potem nagle rosła. Na pewno tego nie ignoruj