reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niska beta

Dziewczyny beta z poniedziałku 769, dziś 792 czyli się zatrzymała. Wczoraj Pani doktor niezależnie od wyniku bety kazała mi jechać na Izbę. Nie boli nie brzuch, ani plecy, plamienie jest delikatne ( praktycznie wcale). Czy waszym zdaniem powinnam jechać na Izbę przyjęć? Czy oni mnie w ogóle przyjmą jeżeli nie mam dolegliwości ? Kiedy może pojawić się krwawienie ? :(

reklama
Dziewczyny beta z poniedziałku 769, dziś 792 czyli się zatrzymała. Wczoraj Pani doktor niezależnie od wyniku bety kazała mi jechać na Izbę. Nie boli nie brzuch, ani plecy, plamienie jest delikatne ( praktycznie wcale). Czy waszym zdaniem powinnam jechać na Izbę przyjęć? Czy oni mnie w ogóle przyjmą jeżeli nie mam dolegliwości ? Kiedy może pojawić się krwawienie ? :(

Tak koniecznie jedz ciąża się zatrzymała i podadzą ci tabletki na wywołanie poronienia, jeśli nie pójdzie to łyżeczkowanie. Przykro mi

A masz wykluczona CP ? Jeśli nie to ja bym pojechała sprawdzić

Skoro kazała jechać to jedziesz 🤷‍♀️

Mam wykluczona ciążę pozamaciczna. Byłam u ginekologa w przychodni. Kazała w poniedziałek powtórzyć betę i czekać na krwawienie. A na tydzień po ustaniu krwawienia zgłosić się na USG żeby sprawdzić czy macica się oczyściła. I oczywiście jeżeli byłyby ostry ból brzucha lub intensywne krwawienie to zgłosić się na sor.
Dziewczyny czy któraś z was miała podobną sytuację i udało się za 3 razem donosić i urodzić zdrowe dziecko ? :(

Mam wykluczona ciążę pozamaciczna. Byłam u ginekologa w przychodni. Kazała w poniedziałek powtórzyć betę i czekać na krwawienie. A na tydzień po ustaniu krwawienia zgłosić się na USG żeby sprawdzić czy macica się oczyściła. I oczywiście jeżeli byłyby ostry ból brzucha lub intensywne krwawienie to zgłosić się na sor.
Dziewczyny czy któraś z was miała podobną sytuację i udało się za 3 razem donosić i urodzić zdrowe dziecko ? :(

3 raz już tak masz ? Warto zrobić badania razem z partnerem.

3 raz już tak masz ? Warto zrobić badania razem z partnerem.
Teraz 2 ciąża biochemiczna. Pierwsza była w październiku 2021r. Boje się kolejnej powtórki. Ale często słyszałam o wielu przypadkach, że np były 3 ciążę biochemiczne, a 4 zakończyła się urodzeniem zdrowego dziecka. Koleżanka poroniła 4 razy, a 5 raz urodziła normalnie. Robiła badania które nie wykazały żadnych nieprawidłowości. Ciężko to ogarnąć :(

Na jakiej podstawie wykluczona ciąża pozamaciczna?
Ja taki przypadek jak Twój miałam w pierwszej ciąży (i do tej pory nie wiem, co się wydarzyło - teraz widzę, że tamci lekarze to konowały, 1,5 miesiąca mnie diagnozowali co chwilę zmieniając zdanie), druga wczesne poronienie, z trzeciej mam zdrowego synka :) Ale byłam już na heparynie i acardzie + wcześnie wykryta cukrzyca ciążowa (delikatna, ale jednak).

Na jakiej podstawie wykluczona ciąża pozamaciczna?
Ja taki przypadek jak Twój miałam w pierwszej ciąży (i do tej pory nie wiem, co się wydarzyło - teraz widzę, że tamci lekarze to konowały, 1,5 miesiąca mnie diagnozowali co chwilę zmieniając zdanie), druga wczesne poronienie, z trzeciej mam zdrowego synka :) Ale byłam już na heparynie i acardzie + wcześnie wykryta cukrzyca ciążowa (delikatna, ale jednak).
Dziś mi lekarz powiedział, że w obrazie USG nie widać nic niepokojącego zwłaszcza jeśli chodzi o ciążę pozamaciczna. beta była niecałe 800 więc mam nadzieję, że szybko spadnie, a jeszcze wcześniej zacznie się krwawienie. Robiłaś jakieś badania po tych dwóch poronieniach ? Lekarz na tej podstawie włączył heparynę i acard ?

reklama
Dziś mi lekarz powiedział, że w obrazie USG nie widać nic niepokojącego zwłaszcza jeśli chodzi o ciążę pozamaciczna. beta była niecałe 800 więc mam nadzieję, że szybko spadnie, a jeszcze wcześniej zacznie się krwawienie. Robiłaś jakieś badania po tych dwóch poronieniach ? Lekarz na tej podstawie włączył heparynę i acard ?

Ja na Twoim miejscu bym to nadal kontrolowała. W przypadku cp i przy becie 1500 może nie być widać gdzie jest ciąża co właśnie jest podstawą do diagnostyki pod kątem cp.
To, że teraz beta nie urosla dużo nie znaczy, że za 2 dni nie urośnie.
U mnie właśnie przy podejrzeniu cp beta hamowała, spadała, a potem nagle rosła. Na pewno tego nie ignoruj

Do góry