reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niska beta

Dziewczyny, w piątek robiłam betę. Nie spadła jeszcze do 0, wynosi 15 :( dziś mam 11dc licząc od pierwszego dnia kiedy dostałam krwawienie po poronieniu. A ciągle mam jeszcze jakieś drobne plamienie. Raz go nie ma, a dziś np jest. Czy to może być dalej przez tą betę ? Czy jak spadnie do 0 to jest możliwość że już przestanę plamić ? Dodałam, że nigdy w życiu nie miałam problemu z plamieniami w trakcie cyklu. I moje drugie pytanie. Czy któraś z was czekała na dni płodne po taki krwawieniu i starała się zachodzić w ciążę przed pierwszą miesiączką?
Hej. Myślę, ze plamienie niedlugo powinno sie skończyć. Ja mialam dni plodne jakos 3 tyg po poronieniu (mam dluzsze cykle 35-37dni), wiec moj organizm poronienie potraktowal jak normalna miesiączkę. Udalo mi się zajść w ciaze od razu, nie dostalam juz nawet miesiaczki. Trzymam mocno kciuki ❤️

reklama
Hej. Myślę, ze plamienie niedlugo powinno sie skończyć. Ja mialam dni plodne jakos 3 tyg po poronieniu (mam dluzsze cykle 35-37dni), wiec moj organizm poronienie potraktowal jak normalna miesiączkę. Udalo mi się zajść w ciaze od razu, nie dostalam juz nawet miesiaczki. Trzymam mocno kciuki ❤️
Dziękuję ❤️ człowiek ma mętlik w głowie bo z jednej strony fizycznie czuje się całkiem dobrze, a psychicznie jednak się boje czy nie powtórzy się to 3 raz 🥺

U mnie gdy beta spadła do zera to krwawilam i plamiłam jeszcze długo później. Na pewno z tydzień. I pamiętaj, nie zakładaj tamponów bo to też przeszkadza w oczyszczaniu się.
Noszę tylko podpaski i ewentualnie wkładki. Jednak teraz w przeciągu 1,5 tygodnia miałam 2 przypadki omdleń co wcześniej mi się nie zdarzało. Jednak myślę sobie, że może to po prostu ten stres ze mną schodzi. Ostatnie 2 tyg były bardzo ciężkie.

Dziewczyny wy nigdy nie zawodzicie więc zapytam. Byłam w środę u ginekologa, wszystko się ładnie oczyściło, Pani doktor mówi że endometrium piękne, jajniki też, beta wynosi 2,8.
Jednak od 2-3 dni mam żółty ciągnący śluz, nic oprócz tego mnie nie piecze. Czy to może być normalne czy objaw jakieś zaczynającej się infekcji ? Dziś rano zrobiłam wymaz z pochwy bakteriologia+mykologia. Za godzinę jadę na zlecony przez Panią doktor wymaz z szyjki macicy na chamydie oraz mycoplazme i ureoplazme w cewki moczowej.
Proszę o informację czy któraś z was miała coś podobnego 🥺

Jest w ogóle genetyk na NFZ ? Przepraszam, może głupie pytanie ale nigdy się tym nie interesowałam. Jeśli chodzi o immunologie to powiem szczerze, że pracuje aktualnie w przychodni, wcześniej pracowałam w transporcie medycznym. Znajomości zostały które teraz są bardzo pomocne. Do poradni immunologicznej będę rejestrowana w przyszłym tygodniu, mam nadzieję że będę mogła część badań wykonać właśnie w tej poradni i lekarz nie oleje sprawy. Mieszkam w Krakowie. W szpitalu Uniwersyteckim jest projekt gdzie mogą się zgłaszać pary mające problem z doczekaniem się potomstwa, jednak muszę zorientować się czy w ogóle się do niego kwalifikujemy.
Jeśli jesteś z Krakowa, polecam Ci bardzo klinikę Parens i dr Maduzie !

Do góry