reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Negatywny test 19dpo

Beta z wczoraj 209.
Rozmawiałam z pielęgniarką tu, mówi, że niby przyrosty procentowo w normie, ale te wartości są zbyt małe na ten dzień.
Wiesz co? W Niemczech prowadzą inaczej ciążę. Jak dla mnie wartości są dobre - i z tego wynika że owulacja była później, nie 24.12. Owszem stosunek miałaś tego dnia, ale plemniki mogą przeżyć przez 3-4dni. Więc mogłaś mieć 26-27.12.
Obserwowałabym i poczekałabym na usg za te 10-15dni.

reklama
Beta z wczoraj 209.
Rozmawiałam z pielęgniarką tu, mówi, że niby przyrosty procentowo w normie, ale te wartości są zbyt małe na ten dzień.
Przyrosty są jak najbardziej w normie. Jeśli dobrze się czujesz, nic Ci nie dolega to umów się po prostu do nowego gina na usg. Myślę że już za tydzień powinno być cokolwiek widać. :)

Beta z wczoraj 209.
Przestań z nimi rozmawiać, przestań czytać, przestań dopytywać. Beta rośnie. Rośnie dobrze.
Naprawdę, już pisałam wcześniej, że wkręcasz sobie stres zupełnie niepotrzebnie.

Przestań z nimi rozmawiać, przestań czytać, przestań dopytywać. Beta rośnie. Rośnie dobrze.
Naprawdę, już pisałam wcześniej, że wkręcasz sobie stres zupełnie niepotrzebnie.

Serio mi się dziwisz?
Znasz kogoś z takimi przyrostami i zdrową ciążą? Serio znasz?
Bo ja nie, i jedynie tu na forum widzę, że ktoś może myśleć, że z tego jeszcze może coś być, bo z kimkolwiek rozmawiam, nie widzi szans.
Tak, Beta wzrasta, ale co innego prawidłowy procentowo wzrost z 300 na 600, a co innego z 120 na 200.

Poniedziałek 70, Środa 123, czwartek 209.

Tylko, że testy ciążowe już w pt/sobotę miałam pozytywne.
Więc jeśli beta jest we krwi od tego dnia, i urosla do czwartku tylko do 209, to jednak za mało.
Kazda ciaza jest inna . Wszystkie ci piszemy ze moze byc mlodsza . Do tej pory okresu nie dostalas . Poczekaj na ta kolejna wizyte do ginekologa a nie przekreslasz wszystko

Patrz jak tabela wyglada jesli chodzi o tygodnie . Ja bym sie nie sugerowala iloscia bety tylko tym ze rosnie

Załączniki

• IMG_20230113_093647.jpg
    IMG_20230113_093647.jpg
    38,9 KB · Wyświetleń: 53
Serio mi się dziwisz?
Znasz kogoś z takimi przyrostami i zdrową ciążą? Serio znasz?
Bo ja nie, i jedynie tu na forum widzę, że ktoś może myśleć, że z tego jeszcze może coś być, bo z kimkolwiek rozmawiam, nie widzi szans.
Tak, Beta wzrasta, ale co innego prawidłowy procentowo wzrost z 300 na 600, a co innego z 120 na 200.
Tylko Twój przyrost 120 ma 200 jest w ciągu mniej niż 48h

Jeśli chcesz juz przekreślić te ciążę mentalnie to możesz, przecież nikt Ciebie nie zmusi to radości i wizualizacji porodu, różowego bobasa czy oglądania wózków.
Każda z nas wierzy, że beta się super rozkręci i ciąża będzie zdrowa, ale skoro Ty w to nie wierzysz no to o czym mowa.
Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało bo sytuacja jest bardzo nerwowa i stresująca 😥

reklama
Tylko Twój przyrost 120 ma 200 jest w ciągu mniej niż 48h

Jeśli chcesz juz przekreślić te ciążę mentalnie to możesz, przecież nikt Ciebie nie zmusi to radości i wizualizacji porodu, różowego bobasa czy oglądania wózków.
Każda z nas wierzy, że beta się super rozkręci i ciąża będzie zdrowa, ale skoro Ty w to nie wierzysz no to o czym mowa.
Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało bo sytuacja jest bardzo nerwowa i stresująca 😥

Oczywiście, że gdzieś po cichu mam jakąś minimalną nadzieję....Bo która starająca się o dziecko by nie miała? :)
Ale rozsądek mi podpowiada, że to się nie kalkuluje.
Pewnie, że chciałabym i marzę o zdrowej ciąży, kolejnym dziecku w domu. Pragnę tego , ale też boję się dopuszczać do siebie myśl, że to może jednak ciaza, bo jak już się okaże, że jednak nie, to nie wiem jak się pozbieram po tym , kolejnego razu nie dam rady chyba.

Do góry