reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Negatywny test 19dpo

Oczywiście, że gdzieś po cichu mam jakąś minimalną nadzieję....Bo która starająca się o dziecko by nie miała? :)
Ale rozsądek mi podpowiada, że to się nie kalkuluje.
Pewnie, że chciałabym i marzę o zdrowej ciąży, kolejnym dziecku w domu. Pragnę tego , ale też boję się dopuszczać do siebie myśl, że to może jednak ciaza, bo jak już się okaże, że jednak nie, to nie wiem jak się pozbieram po tym , kolejnego razu nie dam rady chyba.
Ale ja Ciebie naprawdę rozumiem i nie będę Cię namawiać, żebyś wyrzuciła czarne myśli z głowy bo wiem, że tak się nie da. 🤷
Nic innego nie pozostaje jak czekać. Przypomnij mi tylko czy jesteś zapisana do lekarza? I czy pojawiło się coś niepokojącego jak plamenia?

reklama
Serio mi się dziwisz?
Znasz kogoś z takimi przyrostami i zdrową ciążą? Serio znasz?
Bo ja nie, i jedynie tu na forum widzę, że ktoś może myśleć, że z tego jeszcze może coś być, bo z kimkolwiek rozmawiam, nie widzi szans.
Tak, Beta wzrasta, ale co innego prawidłowy procentowo wzrost z 300 na 600, a co innego z 120 na 200.
Ale to jest dobry przyrost 🙄
Z kim rozmawiałaś? Z lekarzem i piekęgniarką, którzy patrząc na wyniki powiedzieli, że za mało? I serio nastawianie się negatywnie cokolwiek Ci da?
W obecnych badaniach lekarze mówią, że beta powinna wzrosnąć o 66% w ciągu nawet 72h i to dalej jest zdrowy przyrost! Ty masz o wiele lepszy, bo prawie Ci się podwoiła w dobę.
Procentowy wzrost z 300 na 600 jest dokładnie taki sam jak ze 120 na 240, a Ty byś miała nawet wyższy jakbyś betę zrobiła dzisiaj, a nie wczoraj. Jakbyś zrobiła dzisiaj to miałabyś przyrost w 48h o ponad 100%... daj tej becie się po prostu rozpędzić.

Ja swoją ciąże rozpoczynałam od bety 18 i to po terminie miesiączki. Tez mi się wydawało ze za mało jest ale przyrost byl w normie i dzisiaj w domu mam rozbrykaną 3 latkę. Potem z bety znacznie wyższej poroniłam w 8 tygodniu więc wartość bety nie ma znaczenia. Najważniejsze są przyrosty i ich wartości. Autorko tematu na spokojnie czekaj do usg :) pozdrawiam

reklama
Za dwa tyg mam kolejna wizytę i liczę już na serduszko.
Lekarz pobrał wymaz na jakąś bakterie, która powoduje poronienia,pobrał krew, usg, usg piersi.
Ogółem muszę Wam tu przyznać, że jak głupia panikowałam i się tu wykłócałam, że coś jest nie tak, bo jak policzyć dokładnie betę, dodać te usg i w ogóle, to jednak miałyście rację 🤪

Do góry