reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

Dziewczyny wiem że już o to pytałam ale nie mogę znaleźć nazwy tego balsamu do smarowania skóry po porodzie...
Jeśli możecie to podajcie mi jeszcze raz:)
Z góry dziękuję:)
Julita nie wiem czy o ten Ci chodzi, ale ja kupiłam z Pharmaceris taki 1022320284.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny nie załamujcie mnie tą wagą, u mnie nic nie spada :-(
a brzuch jak w 5-6 miesiacu ciązy, jestem załamana, ciągle noszę ciążowe ciuchy :no:

Ja brzucha nie mam tylko flaka zwisającego smętnie. Moja skóra postanowiła chyba się nie kurczyć!! Dobrze, że chociaż rozstępów nie mam..

mnie najbardziej boli pupka:(

zauważyłam, że pewną praidłowośc, że dziewczyny, które mało przytyły w ciąży i ogólnie były szczupłe mają większy problem ze zrzuceniem nadprogramowych kg i zostają im brzuchy.
Ja mimo moich 20 kg i brzucha 113 cm, w tej chwili mam już tylko 4 kg do zrzucenia, a brzuszek praktycznie taki jak przed ciążą

oj to chyba osobiste predyspozycje genetyczno-osobowościowe...

ja tez nie mam z tym problemów - ale u mnie w rodzinie takie geny. Dziewczyny wygladają super po prodach.
Nikt nie moze uwierzyc ze ja jestem 10 dni po porodzie...

Wydaje mi się, że Julienx ma rację- u mnie też już nie ma śladu po moich 10 kg, moja mama miała identycznie będąc w ciąży- zresztą przytyła jeszcze mniej, w jednej 9 kg a w drugiej 8 i od razu te kilogramy jej spadały:tak:

kurcze to u mnie się nie sprawdza, moja mama ze mną przytyła 10kg ( to była druga ciąża) i nic jej nie zostało, a ja będę walczyć, chyba jakaś dieta tylko ja za bardzo leniwa :-(

jestem 2 tygodnie po porodzie, krocze juz nie boli, ale szwy nadal sie nie rozpuscily i troche przeszkadzaja, ale to przezyje. za to martwi mnie brzydki zapach odchodów połogowych... :/ mimo ze sie podmywam po kazdej toalecie. konsultowałam to z połozna i niby mówiła ze to normalne...
czy wam tez przeszkadza ten zapach?

do tego nie wiem czy nie mam zapalenia cewki moczowej, bo mnie bardzo boli od kilku dni... nie wiecie czy moge isc na badanie moczu mimo tego krwawienia? czy to nie zaburzy wyników? w razie czego, co mozna brac karmiac piersia na zapalenie pecherza?

witam i ja na tym wątku :))

Mam pytanie - ile dni po porodzie miałyście ściągane szwy?
Ja nie miałam nacinanego krocza, ani nie pękłam, ale miałam zadrapaną śluzówkę pochwy i naskórek przy łechtaczce i mam ze 2-3 szwy. Lekarz mówił, że rozpuszczalne, ale lepiej je zdjąć po 4- 5 dniach, bo same to długo się rozpuszczają i będą mnie kłuć.

I jak to było u Was? Szłyście po takim czasie i do tego jeszcze z krwawieniem?
Boli w ogóle zdejmowanie szwów?

Wciąż mam opuchniętą lewą nogę, nawet chyba bardziej niż w ciąży. Czy Wam zeszły wszelkie opuchlizny po porodzie? I po jakim czasie?

Co do wagi - ja mam 8 kg mniej, czyli jeszcze min. drugie tyle do zrzucenia :(( A najlepiej jak zrzucę jeszcze ponad normę dodatkowo 5-6.

reklama
jestem 2 tygodnie po porodzie, krocze juz nie boli, ale szwy nadal sie nie rozpuscily i troche przeszkadzaja, ale to przezyje. za to martwi mnie brzydki zapach odchodów połogowych... :/ mimo ze sie podmywam po kazdej toalecie. konsultowałam to z połozna i niby mówiła ze to normalne...
czy wam tez przeszkadza ten zapach?

do tego nie wiem czy nie mam zapalenia cewki moczowej, bo mnie bardzo boli od kilku dni... nie wiecie czy moge isc na badanie moczu mimo tego krwawienia? czy to nie zaburzy wyników? w razie czego, co mozna brac karmiac piersia na zapalenie pecherza?

Afiliacja - miałam to samo! ZArówno z tym zapachem odchodów jak i podejrzeniem zapalenia
wszystko minęło - tzn od kilku dni - tak mniej wiecej od 4 - zapach jest "neutralny" i zniknął ten smród (położna moja też zapweniała, że to NORMALNE i minie)
a z bólem przy sikaniu - też miałam przez kilka dni - też minęło - spróbuj może pić dużo więcej płynów

Do góry