reklama
mnie najbardziej boli pupka
zauważyłam, że pewną praidłowośc, że dziewczyny, które mało przytyły w ciąży i ogólnie były szczupłe mają większy problem ze zrzuceniem nadprogramowych kg i zostają im brzuchy.
Ja mimo moich 20 kg i brzucha 113 cm, w tej chwili mam już tylko 4 kg do zrzucenia, a brzuszek praktycznie taki jak przed ciążą
oj to chyba osobiste predyspozycje genetyczno-osobowościowe...
ja tez nie mam z tym problemów - ale u mnie w rodzinie takie geny. Dziewczyny wygladają super po prodach.
Nikt nie moze uwierzyc ze ja jestem 10 dni po porodzie...
jestem 2 tygodnie po porodzie, krocze juz nie boli, ale szwy nadal sie nie rozpuscily i troche przeszkadzaja, ale to przezyje. za to martwi mnie brzydki zapach odchodów połogowych... :/ mimo ze sie podmywam po kazdej toalecie. konsultowałam to z połozna i niby mówiła ze to normalne...
czy wam tez przeszkadza ten zapach?
do tego nie wiem czy nie mam zapalenia cewki moczowej, bo mnie bardzo boli od kilku dni... nie wiecie czy moge isc na badanie moczu mimo tego krwawienia? czy to nie zaburzy wyników? w razie czego, co mozna brac karmiac piersia na zapalenie pecherza?
do tego nie wiem czy nie mam zapalenia cewki moczowej, bo mnie bardzo boli od kilku dni... nie wiecie czy moge isc na badanie moczu mimo tego krwawienia? czy to nie zaburzy wyników? w razie czego, co mozna brac karmiac piersia na zapalenie pecherza?
N
nataliak
Gość
najlepiej bedzie jak sie wybierzesz do gina, polozna lekarzem nie jest...
witam i ja na tym wątku )
Mam pytanie - ile dni po porodzie miałyście ściągane szwy?
Ja nie miałam nacinanego krocza, ani nie pękłam, ale miałam zadrapaną śluzówkę pochwy i naskórek przy łechtaczce i mam ze 2-3 szwy. Lekarz mówił, że rozpuszczalne, ale lepiej je zdjąć po 4- 5 dniach, bo same to długo się rozpuszczają i będą mnie kłuć.
I jak to było u Was? Szłyście po takim czasie i do tego jeszcze z krwawieniem?
Boli w ogóle zdejmowanie szwów?
Wciąż mam opuchniętą lewą nogę, nawet chyba bardziej niż w ciąży. Czy Wam zeszły wszelkie opuchlizny po porodzie? I po jakim czasie?
Co do wagi - ja mam 8 kg mniej, czyli jeszcze min. drugie tyle do zrzucenia ( A najlepiej jak zrzucę jeszcze ponad normę dodatkowo 5-6.
Mam pytanie - ile dni po porodzie miałyście ściągane szwy?
Ja nie miałam nacinanego krocza, ani nie pękłam, ale miałam zadrapaną śluzówkę pochwy i naskórek przy łechtaczce i mam ze 2-3 szwy. Lekarz mówił, że rozpuszczalne, ale lepiej je zdjąć po 4- 5 dniach, bo same to długo się rozpuszczają i będą mnie kłuć.
I jak to było u Was? Szłyście po takim czasie i do tego jeszcze z krwawieniem?
Boli w ogóle zdejmowanie szwów?
Wciąż mam opuchniętą lewą nogę, nawet chyba bardziej niż w ciąży. Czy Wam zeszły wszelkie opuchlizny po porodzie? I po jakim czasie?
Co do wagi - ja mam 8 kg mniej, czyli jeszcze min. drugie tyle do zrzucenia ( A najlepiej jak zrzucę jeszcze ponad normę dodatkowo 5-6.
reklama
malina29
Mama debiutująca
jestem 2 tygodnie po porodzie, krocze juz nie boli, ale szwy nadal sie nie rozpuscily i troche przeszkadzaja, ale to przezyje. za to martwi mnie brzydki zapach odchodów połogowych... :/ mimo ze sie podmywam po kazdej toalecie. konsultowałam to z połozna i niby mówiła ze to normalne...
Afiliacja - miałam to samo! ZArówno z tym zapachem odchodów jak i podejrzeniem zapalenia
wszystko minęło - tzn od kilku dni - tak mniej wiecej od 4 - zapach jest "neutralny" i zniknął ten smród (położna moja też zapweniała, że to NORMALNE i minie)
a z bólem przy sikaniu - też miałam przez kilka dni - też minęło - spróbuj może pić dużo więcej płynów