reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

O nie, nie. Jak mi szwy zdjęli to mi się na moment odechciało. 5doba a one już wrastały! Nakwiczałam się na tym fotelu.

reklama
O nie, nie. Jak mi szwy zdjęli to mi się na moment odechciało. 5doba a one już wrastały! Nakwiczałam się na tym fotelu.

Podzielam, podzielam koleżanki zdanie...

Jakos moje libido jeszcze jest w ciąży....:(
zupełnie nie mam ochoty na sex:(

moze to sie zmieni....biedny osobisty

Eeee. Libido jest na miejscu i w odpowiednim poziomie rzecz w tym, że wszystko boli. I te kości schodzące doprowadzają mnie do białej gorączki. Jak wstawałam dzisiaj z łóżka..tfuu, zrywałam się z łóżka do płaczącego mamusinego pierożka to jakos tak niefortunnie stanęłam, że aż strzeliło mi między nogami. Koniec końców byłam zmuszona wyciągnąć poporodowe koło do siedzenia.

teraz to marze tylko o tym zeby już bylo 2 m-ce póżniej.mam chyba depresję poporodową,czuję się fatalnie.chce mi się tylko płakać
Co do przytulanek to nawet przez mysl mi nie przeszlo,rana by mi się chyba rozerwała
Estragon ja nie wiem jaki jest ból po wyrostku ale u mnie po cc jest naprawdę kiepsko,prawie nic nie mogę robić,a ból głowy niesamowity.wiadomo u kazdego inaczej się to odbywa
Dziewczyny po cc czy smarujecie czymś ranę
Aha i macie zdejmowane szwy po cc,bo moje są rozpuszczalne

Agulam ja po cc czuję się bardzo dobrze... rane myję tylko szrym mydłem i jest juz pięknie zagojona a szew miałam sciągany po tygodniu u mojej ginki... szew mam jeden bo kosmetyczny na całej długości spojenia łonowego... jak to mówi mój M w kudłach....
a jakie miałaś znieczulenie bo głowa boli po narkozie ogólnej... ja miałam tylko w kręgi więc nie odczuwam z tym zadnego dyskomfortu

U mnie od cc upłynęły 2 tygodnie....czuje się świetnie:-) Ranę jeszcze czuję ale to jest "pikuś". Jest ładnie wygojona. Mogę bez problemu wszystko robić. Szwy miałam ściągane tydzień po cięciu....
Jeszcze nie smaryje rany bo lekarz powiedział mi że powinien minąć minimum miesiąc od cc...Wiec czekam...:-)

Aha i macie zdejmowane szwy po cc,bo moje są rozpuszczalne

ja nie smaruje rany
szew mialam zdjety po 9 dniach w szpitalu gdzie rodzilam

a jakie miałaś znieczulenie bo głowa boli po narkozie ogólnej... ja miałam tylko w kręgi więc nie odczuwam z tym zadnego dyskomfortu

ja miałam ogólne znieczulenie i głowa nie bolała

odwazylam sie dzis pierwszy raz obejrzec w lusterku jak wygladam po porodzie i nie jest zle ;) szwy juz sie prawie rozpuscily i jest jeszcze lekka opuchlizna. sladow raczej nie bedzie :)

moje szwy, te na brzuchu też chyba wrosły, a minęło tylko 7 dni, bo położna się naszarpała, ja naklęłam, i w efekcie kawałek się urwał i został w ranie, musze zapytać gina o konsekwencje

ja jestem tak leniwa, że myje ranę tym co całe ciało, niczym nie smaruję, chyba za jakiś czas zacznę kremem rozjasniającym bliznę, ale też mam ranę w krzaczorach
a! i to było moje drugie cc, lekarz pieknie się wmanewrował w tamtą bliznę i będzie tylko jedna, nie dwie

reklama
Do góry