reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

Komi, a te 900 zlotych to wszystko z kieszeni? Nic ci nie zrefunduja z kasy chorych? Tutaj to refunduja, ja nic nie placilam ani za zakladanie, ani za wkladke. I, gdybym zakladala hormonalna, tez byloby za darmo. Lekarz mi proponowal tez te Mirene, czy chce ta, czy ta bez hormonow, ja nie chcialam hormonalnej. Tak samo jest tu z pigulkami, tez sa darmowe.
Agate-tak niestety w naszym pieknym kraju nie ma zadnej refundacji :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wkladka na wlasny koszt plus zalozenie bo tez nie wiem jaki lekarz zalozyl by ja na NFZ

reklama
A mnie się tam zawsze chyba będzie wydawać że wkładka to środek wczesnoporonny, różne osoby ze mną o tym gadały i nikt mnie nie przekonał że jest inaczej:baffled:

Temu nigdy sobie nie zafunduję czegoś takiego:no:

Mirena nie działa wczesnoporonnie z uwagi na uwalniający sie hormon-nie dochodzi do zapłodnienia. Podczas stosowania innych wkładek zapłodnione jajeczko jest eliminowane z organizmu kobiety, z uwagi na jałowy stan zapalny w obrebie macicy.

Czy na wizycie kontrolnej po porodzie u gina dostałyście skierowanie na jakieś badania? Czy tylko badanie na fotelu, USG i tyle?

Aga jeśli dobrze kojarzę, to ty po tygodniu brania tabletek anty miałaś plamienie/krawawienie. U mnie wczoraj minął tydzień i dziś zaczęłam plamić... Jak długo to u Ciebie trwało i jaka była intensywność tego krwawienia?

kurde tak Was czytam dziewczyny na temat spiral i jestem w kropce - nie wiem czy decydować się na Mirenę czy jednak na "niehormonalną"... mam jeszcze trochę czasu ale mam naprawdę mętlik w głowie

Czy na wizycie kontrolnej po porodzie u gina dostałyście skierowanie na jakieś badania? Czy tylko badanie na fotelu, USG i tyle?

ja sobie sama zrobilam przed wizyta u gina badanie krwi i moczu zeby mu wyniki pokazac, przede wszystkim chcialam sprawdzic poziom hemoglobiny bo mialam anemie po porodzie.

Malina jeśli chcesz zdecydowac się na rodzeństwo dla Tosinki to raczej zwykłą bo po hormonalnej organizmu dłużej dochodzi do siebie...

reklama
Do góry