reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

reklama
z tymi wkladkami to jest roznie,mam np kolezanke o w miesiac po wyjeciu wlasnie Mireny zaszla w ciaze!!! i to byl tez szokkk dla niej ze tak szybko sie udalo

ja dzis jak wroce lub jutro napewno sie wypowiem jak jezt po zalozeniu:-)

więc chyba pytanie było do mnie...
Katagorka ja dostałam @ na początku lipca więc równo 2 miechy po porodzie i rzeczywiście lało się ze mnie strasznie

Komi nic sie nie boj tego zakladania to naprawde nic nie boli. A zakladac bedziesz podczas @, bo ja to zawsze podczas @ robilam, tak jest najlepiej, a wogole to najlepiej pod koniec @, tak 4 dzien. Powodzenia.

No to ja tez niepotrzebnie odpowiedzialam, bo piersia karmie, co prawda nie jest to takie prawdziwe pelne karmienie, bo czasem dokarmiam mieszanka, jak widze, ze juz mleka niet, a dziecko nadal glodne. I co do owulacji to nie pomylilam sie dzisiaj juz z tej jasnej kreski zrobila sie ciemna. A wiec owuluje. To tez jest i znak, ze nie jestem w ciazy.

ja po przeglądzie podwozia, wszystko się zdaniem gina super zagoiło ale mam stan zapalny, dostałam na niego tantum rosa i jakieś czopki dopochwowe po dwa opakowania, kupiłam po jednym opakowaniu i stówa w aptece została:dry:

a wiec jestem juz posiadaczka Mireny samo zakladanie trwalo z 2 min,nawet mniej,moj doktor zrobil to profesjonalnie!!

uczucie fakt dziwne ale nie jest to bol,raczej takie dziwne ciagniecie przypominajace bol @ ale zyje i naprawde jestem pod wrazeniem ze tak szybko

mialam tez USG w celu sprawdzenia czy zostala wkladeczka zalozona prawidlowo i moj lekarz byl taki zadowolony ze pieknie zalyl itp:-) mowil ze zawsze sie tak cieszy ze napewno nie odwalil jakiejs chaly

noi ja dzis biedniejsza az o 860 zl!!!!!!

wkladka 660 i zalzenie 200

Agate-ja nie dostalam jeszcze @ od porodu w tej wlasnie Mirene mozna juz 6 tyg po porodzie ja zakladac a w tych miedzianych trzeba odczekac minimum 12 tyg,narazie lekko plamie tez tak mialas???

reklama
Nie rozumiem, jeszcze czemu twierdzisz, ze po "zwyklej" spirali jest wieksze ryzyko wystapienia ciazy pozamacicznej, skoro hormonalna, ma identyczne dzialanie, siedzi w tym samym miejscu i wogole, jest tak samo zakladana i wyjmowana ect., a jedyna jej roznica jest to, ze ma dodatkowo zbiorniczek z hormonami, ktore uwalniaja sie powoli dzialajac jak mikropigulka, z tym, ze nie przenikaja do krwi, przez co sa mniej szkodliwe.

Agate, nie ja tak twierdze- tylko lekarze z którymi rozmawiałam.

Do góry