reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie

dziewczęta z naciętymi kroczami.. kiedy zaczęłyście korzystać z wanny po porodzie? ja póki co tylko prysznic ale przyznam, że chciałbym już sobie posiedzieć w wannie i się trochę zrelaksować :-)
Ja kąpiel już zaliczyłam i przyjemnie tak było poleżeć.Myślę,że jak już przestaje lecieć,to można,bo tak to trochę nie fajnie i nie higienicznie.Choć ja już krwawień nie miałam,a po tej kąpieli trochę potem poleciało,ale tylko raz i teraz jest ok.

reklama
dziewczęta z naciętymi kroczami.. kiedy zaczęłyście korzystać z wanny po porodzie? ja póki co tylko prysznic ale przyznam, że chciałbym już sobie posiedzieć w wannie i się trochę zrelaksować :-)

Ja już kilka dni normalnie się kąpię- tzn oczywiście nie siedzę w wannie z książką- jak wcześniej;-) ani nie leję wrzątku (jak wcześniej;-)) raczej tak jak w ciąży- ciepła woda, trochę się zrelaksuję i wychodzę:tak:

Mam pytanie do dziewczyn po cesarkach. Czy miałyście cewnik i czy długo krwawiłyście po jego wyjęciu? Nie chodzi mi o to normalne krwawienie tylko właśnie po cewniku.

Mi położna powiedziała że do 6 tygodni po porodzie można mieć załamanie nerwowe.

ja tylko przy wyciaganiu cewnika na cewniku widzialam krew.. a tak wogole... i żadnego dyskomfortu po cewniku nie mialam.. ale ja mam na lateks uczulenie, więc mi jakis inny dali...

ja tez po wyjęciu cewnika nie miałam żadnych krwawień wiec chyba to jest całkiem indywidualna sprawa organizmu a co do antykoncepcji to ja chyba tez sie zdecyduje na spirale bo następne dziecko nie wcześniej niż na 3 lata, a od pigułek to jestem taka spuchnięta ze szok.

JustMe z tego co wiem to implanty nie sa jeszcze dostepne w Polsce,ale pewnie za niedlugo beda:-)
oczywiscie jak wszystko i ta forma antykoncepcji ma swoich zwolennikow i przeciwnikow.u jednych sie swietnie sprawdza u innych wcale.ja sie zdecyduje,jak bedzie cos nie tak to wyciagne najwyzej.
Contraceptive implants

JustMe, W tym artukule piszę, że "Stwierdzono, że u kobiet, które stosowały spirale, częściej dochodzi do poronień, więcej jest również ciąż pozamacicznych. Z tego też powodu, jeśli kobieta, która ma założoną spiralę, postanowi zajść w ciążę, po usunięciu wkładki musi odczekać 3 miesiące." Ponadto spirala może powodować stany zapalne... :/ Dlatego trochę się jej obawiam, bo my pewnie za 2 lata zaczniemy się starać o drugiego babasa i nie chciałabym mieć jakiś problemów z zajściem w ciążę... Może jeśli planowalibyśmy większą różnice między dziećmi, to bym się zdecydowała, ale 2 lata mogę sie pomęczyć na tabletkach. A po drugim dzidziusiu, to już spirale na bank założę i będzie spokój :)

Cała prawda o spirali - Antykoncepcja - Onet.pl Zdrowie

Ja kąpiel już zaliczyłam i przyjemnie tak było poleżeć.Myślę,że jak już przestaje lecieć,to można,bo tak to trochę nie fajnie i nie higienicznie.Choć ja już krwawień nie miałam,a po tej kąpieli trochę potem poleciało,ale tylko raz i teraz jest ok.

no j to sobie poczekam jeszcze bo choc mnie nie nacieli i nie pekłam niby(tylko 2 pojedyńcze szwy) to ostatnio ni z tego ni z owego poleciało mi po nogach az sie A przestraszył....podobno tak czasem bywa w 2 ciazy .....więc gdzie mi tam do cieplutkiej kapieli....

hurrra, a ja już tylko plamię:))) i mogę chodzic we wkładeczkach:))) po 5 tygodniach, nareszcie!!!:) ale nie wiem czy to możliwe, ale chyba pękła mi pupka:/no w życiu nie pójdę z tym do lekarza, bo się tam dotknąc nie dam:///

hurrra, a ja już tylko plamię:))) i mogę chodzic we wkładeczkach:))) po 5 tygodniach, nareszcie!!!:) ale nie wiem czy to możliwe, ale chyba pękła mi pupka:/no w życiu nie pójdę z tym do lekarza, bo się tam dotknąc nie dam:///

to długo krwawilaś,
ja od tygodnia już tylko na wkładkach..
teraz tylko krwawię, bo mi szwy zdjęła

reklama
ja od około 5 dni też jadę na wkładkach, i całe szczęscie bo podpaski przez 3 tygodnie juz mi bokami wychodziły

Do góry