reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

Przede wszystkim- podpisuję się pod Alis, niech dziewczyna znajdzie innego lekarza... jak można tak straszyć? Ja miałam nadżerkę przed ciążą i mi z kolei ginekolog powiedziała, że lepiej zachodzić w ciążę, jak ma się ze wszystkim "porządek", więc wymroziłam i do pewnego momentu było OK... ale ostatnio usłyszałam, że znowu mam, musze zrobić cytologię, zobaczymy co dalej... a co do dzieci, to jak widać po nas wszystkich, jest OK;-)

reklama
potrzebuję porady w sprawie wkładki domacicznej. które mamy mają? jaką założyły? i czy są zadowolone? proszę podzielcie się doświadczeniem, bo myślę o antykoncepcji na dłużej ;)

Ja też wczoraj czytałam, ale również nie posiadam;-) natomiast ja akurat uważam, że to jest bardzo dobry pomysł:tak: Moja przyjaciółka teraz sobie założyła i jest zadowolona. Moja mama też ma i baaaardzo sobie chwali. A co do naszych szeregów, to Malina ma, prawda?

u mnie w pracy 2 dziewczyny maja mirene i są zadowolone jesli tak to można nazwać :-p jedna ma ponad rok, druga trochę krócej i wpadki nie zaliczyły ;-) i tyle mogę sie wypowiedzieć na ten temat bo innych wkładek nie znam

potrzebuję porady w sprawie wkładki domacicznej. które mamy mają? jaką założyły? i czy są zadowolone? proszę podzielcie się doświadczeniem, bo myślę o antykoncepcji na dłużej ;)
Afi - tak na szybko, ja mam, chyba taką:
Meringer | Tylko dla ginekologii - wkładka wewnątrzmaciczna, wkładki wewnątrzmaciczne Copper T 380 A, wzierniki ginekologiczne, osłonki usg

założona w czerwcu 2011r, ogólnie ok, ale przez chyba 9 m-cy miałam dłuższe miesiączki, poza tym dużo większa bolesność (cały czas - przez pierwsze 2-4 dni jadę na prochach), częste plamienia międzymiesiączkowe (lipa....) na początku a teraz znowu wróciły (lale to wina kłopotów z hormonami)

Te objawy o jakich pisze to bardzo indywidualna sprawa, u Ciebie może być zupełnie inaczej!!!

Jakość życia seksualnego - super, na początku odczucie "aliena w sobie", ale potem zapominasz i już ok:-)
Zamontowanie wkładki było średnie ale to tylko chwila, jeśli pomyśleć, ze to załatwia sprawę na 3 lata to warto!!!

Afi niestety ja nie pomoge.,
A mam pytamie odnosnie diety,czym mozna zastapic mieso? Zeby bylo w miare zdrowo?

reklama
Afi ja mialam wkladke i jak dla mnie to najlepsze rozwiazanie,jestem zapominalska wiec piguly mnie przerazaja.uczucie"aliena"mozesz miec przez kilka dni w glowie bo wkladki jako takiej nie czuc wogole.tak jak napisala Malina troszke mi sie @wydluzyly na poczatku,po jakims czasie wszystko wrocilo do normy.

Do góry