reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

A z ciekawości zapytam - dziewczyny po cesarkach miałyście robione usg blizny pocesarkowej? Bo u mnie wszystkie znajome dziewczyny w mieście, które rodziły przez cc w tym roku miały to badanie po kilku miesiącach, żeby zobaczyć stan blizny macicy i stwierdzić czy za drugim razem nie będzie też konieczne cc. No i jedna już wie, że następne dziecko też będzie musiała rodzić przez cc, bo z blizną jest coś nie tak.. Ciekawe czy poza Wrockiem coś takiego robią, bo nikt nie wspominał

O kurcze..bnie wiedzialm..ze sie robi takie badanie...co prawda ja jak narazie nie planuje w najblizeszje przyszloci i dalszej tez ..drugiego dziecka....ale M tez nie byl planowany na ta chwile heheh
U mnie ejdnak prawdopodobienstwo drugiej cesarki bardzo prawdopodobne, ale to ze ezgledu na lozysko..ktore u mnie od razu bylo przodujace i nsie za chiny nie chcialao podniesc a to lubi sie powtzrac przy kolejnych ciazach

reklama
U nas to jest program szpitalny - to usg blizny - idzie się pół roku po porodzie do szpitala, w którym był poród i robią badanie

Od 3 dni boli mnie brzuch tak jak na @ i ten bolący krzyż oj coś czuje że zbliża się pierwsza od porodu @ :(:(

Oj ja to pierwszą taką miałam, że garśc prochów przeciwbólowych poszła, chyba się, po dłuższym czasie nieoczyszczania, macica bardziej złuszczała, bo innego pomysłu na ten maxi ból nie mam. Dobrze, ze to było zanim jeszcze do pracy wróciłam bo na bank bym urlop musiała brać i w łóżku cały czas, skulona. Za to kolejne to nawet nie wiem kiedy się pojawiały, a przed porodem pierwszy dzień miesiączki z życiorysu miałam wyjęty. Chyba należę do tej grupy kobiet, co to po porodzie bolesne miesiączki znikają.

reklama
a ja mam teraz zupełnie bezbolesne, a przed porodem, to dwa miałam wycięte z życia i non stop na ketonalu jechałam

Do góry