reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Hej dziewczyny.
Właśnie wróciłam od lekarza. Nałożyly mi się terminy i dziś miałam 2 wizyty, Jedną w szpitalu i drugą u GP, tak więc dwa razy w ciągu 1 dnia słyszałam bijące serduszko mojego synka. Wagi i długości Filipka nie znam bo tu nawet na prośbę nie zmierzą malucha, ale widziałam go całego od dołu do góry, widziałam też jajka i małego pindolka-także już na bank nie będzie Filipinki a Filip. Jedynie czego nie udało się zobaczyć to buziaczka bo mały przewrócił się i wstawił główkę na dół tak ciasno, że nie było możliwości zobaczyć gębalka. Także oświadczam wszem i wobec,że wszystko oki i mój synio też już gotowy do wyjścia. :-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Kamireszel-gratuluję dobrych wieści:-)

Co do ktg to ja miałam robione w 30 tyg, ale powodem był ten nieszczęsny krążek, który mi wtedy spadł:-(, ale wynik badania był super, tylko badanie jest beznadziejne 20 min leżenia na wznak, do tego samemu i tylko to bicie serduszka-niby fajne, ale wystarczy jak się pas z czujnikiem przesunie i cisza-można paść na zawał ze strachu:szok::szok::szok:

Mam pytanie czy Was jak pochodzicie albo postoicie dłużej boli tam w dole na wylocie-chwilami mam wrazenie jakby ktoś mnie na pal nadziewał:szok:

Mam pytanie czy Was jak pochodzicie albo postoicie dłużej boli tam w dole na wylocie-chwilami mam wrazenie jakby ktoś mnie na pal nadziewał:szok:
Gumisia, nie wiem czy to Cię pocieszy ale mnie dziś tak boli, że ledwo się ubrałam (bo to niestety nogi trzeba było podnosić), nie mogę w ogóle siedzieć o chodzeniu nie wspominając. :wściekła/y:

My też już po wizycie :-).Mały ułożony już główką w dół,waży 2150 g :-). Miałam robione KTG serduszko maluszka ślicznie bije :-),gorzej tylko że mam skurczę,niewielkie ale mam na siebie uważać i dużo odpoczywać żeby maluch czasem wcześniej nie chciał wychodzić .

Tau moze ja pierwsza rozpoczne, nigdy nic nie wiadomo:tak::-D;-)
Kalina, super wiesci, napewno lozysko sie podniesie i bedzie git
Mikada gratuluje udanej wizyty.

Ostatnia edycja:
Kamireszel, Milkada, gratuluję dobrych wieści :-D

Ja dziś miałam usg i okazało się, że łożysko się zaczęło podnosić :-D:-D:-D Na razie nadal jeszcze jest opcja CC, ale także szansa na całkowite podniesienie!

Mała jest spora, waży 1900 gram i wszystko u niej super :-) Tylko chyba duża urośnie i będzie jak starsza siostra dorodna :sorry:

No widzisz, czyli jest szansa na poród naturalny i cóż wtedy poczniesz z tą wiedzą zdobytą na temat cesarek :-D;-).
Gratuluję Wszystkim pozytywnych wiadomości :-).

Milkada, Kamireszel i Kalina gratulacje oby więcej dobrych wieści :-)
Kalina to z tego stresu jeszcze naturalnie urodzi hahaha

Ratunku proszę o usunięcie pierwszego posta!!!! dziękuję :-*

My też już po wizycie :-).Mały ułożony już główką w dół,waży 2150 g :-). Miałam robione KTG serduszko maluszka ślicznie bije :-),gorzej tylko że mam skurczę,niewielkie ale mam na siebie uważać i dużo odpoczywać żeby maluch czasem wcześniej nie chciał wychodzić .

Ja dziś miałam usg i okazało się, że łożysko się zaczęło podnosić :-D:-D:-D Na razie nadal jeszcze jest opcja CC, ale także szansa na całkowite podniesienie!

Dziewczyny gratuluję postawy tak trzymać :-D, bardzo się cieszę.:-)

reklama
Do góry