reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Witajcie, mało mnie tutaj ostatnio, ale staram się Was podczytywać na bierząco

Chciałam się zapytać czy któraś z Was miała skurcze ......
już parę razy mi się tak zdarzyło, wczoraj też i zaczynam sie tym bardzo martwić. Wygląda to tak, że jak mnie złapie skurcz to trzyma nawet ponad 5 minut jest wtedy bardzo bolesny, brzuch jak kamień i bardzo mocny ból w dole brzucha Po czym ten skurcz wreszcie puścił, ale po nim przez następną godzine miałam częste skurcze trwające ok 30sek do minuty i też towarzyszący temu ból w dole brzucha
Nie wiem co mam o tym myśleć, w nocy jeszcze bolało mnie podbrzusze, dziś też czuje takie kłucia ale skurczy nie ma
Czy ktoś miał coś podobnego

reklama
Witajcie, mało mnie tutaj ostatnio, ale staram się Was podczytywać na bierząco

Chciałam się zapytać czy któraś z Was miała skurcze ......
już parę razy mi się tak zdarzyło, wczoraj też i zaczynam sie tym bardzo martwić. Wygląda to tak, że jak mnie złapie skurcz to trzyma nawet ponad 5 minut jest wtedy bardzo bolesny, brzuch jak kamień i bardzo mocny ból w dole brzucha Po czym ten skurcz wreszcie puścił, ale po nim przez następną godzine miałam częste skurcze trwające ok 30sek do minuty i też towarzyszący temu ból w dole brzucha
Nie wiem co mam o tym myśleć, w nocy jeszcze bolało mnie podbrzusze, dziś też czuje takie kłucia ale skurczy nie ma
Czy ktoś miał coś podobnego

Dilajla kochana mysle ze powinnas sie wybrac do szpitala lub do GP. Trzymam za Ciebie kciuki.

Tak wiem w Polsce to bym odrazu jeszcze wczoraj wieczorem pognała do szpitala, ale tutaj .......sama wiesz jakie oni mają podejście......
Dla nich wszystko jest normalne, czasem się zastanawiam co by musiało się dziać aby oni się przejeli

Tak wiem w Polsce to bym odrazu jeszcze wczoraj wieczorem pognała do szpitala, ale tutaj .......sama wiesz jakie oni mają podejście......
Dla nich wszystko jest normalne, czasem się zastanawiam co by musiało się dziać aby oni się przejeli

U nas w szpitalu mowia ze jezeli Cie cos niepokoi to masz przyjsc. Ja polecialam z glupia wysypka a Ty masz bole i skurcze wiec w samochod z mezusiem i do lekarza:wściekła/y:. Nic Ci nie zrobia najwyzej powiedza ze wszystko ok.

dilajla kluseczka ma racje przynajmiej sprawdza doplerem czy wszystko ok a swoja droga ja tez tak mam bardzo czesto zgina mnie w pół z bólu mi powiedzieli ze wszystko zaczyna sie przygotowywac i sa to skurcze przepowiadajace ...

Kluseczko Agata bardzo dziękuje za odpowiedź
Poczekam aż m wróci z pracy, jak mnie znowu wezmą skurcze to pojedziemy do szpitala ale jutro rano i tak pójde do GP bo dziś i tak już mnie nie przyjmą zresztą tak leje że z małym nie chce wychodzić w tą pogodę a do przychodni mam kawałek

Agata tak czuje że to skurcze przepowiadające w końcu nie pierwszy raz jestem w ciąży ( to moja 4 ciąża) i wydaje mi się że jak tak dalej pójdzie to też urodzę dużo wcześniej, ale tak ze 2 tygodnie jeszcze chcę wytrzymać

chocoblok- ahh z tymi terminami to tak zawsze nie dopowiedziane, u mnie ciezko by bylo z OM wnioskowac, bo byly bardzo nie regularne, i patrzac na termin produ to mialam moja OM jak juz w ciazy bylam a potencjalne zaplodnienie mialoby sie odbyc w tzw kalendarzykowym okresie dni nieplodnych...wiec kto tam to wie?

kamireszel, milkada gratulacje dobrych wynikow! dbajcie o siebie wy dociagnac do min 38tc :-)

dilajla- ja co prawda nie mam doswiadczenia, ale mam podobne skurcze tyle ze nie bola, brzuchol twardy jak kamien i uczucie nieprzyjemnego rozpierania wiec to te tezw Braxton-Hicks...ale jak boli to bym poszla sie skonsultowac do szpitala badz lekarza!co ci szkodzi...

Mi dzis malenstwo az tak bardzo nie dokazuje...tzn pospac raczej nie moglam bo tak mi na pecherz sisnela pipka mala i na pol godziny przed godzina wstawania do pracy musialam leciec do kibelka i tyle bylo moje spania, a raniutko to kazda minutka drzemki dla mnie sie liczy.
Niestety troche glowa, zatoki i gardlo mnie pobolewaja i w nocy tez dawaly mi we znaki...mam nadzieje ze sie na maxa nie rozkreci w powazne przeziebienie, poki co duzo witaminki C i czosnku...moze pomoze...

chyba kazda z nas liczy ze pojdzie szybciej ja obstawiam u siebie pierwszy tydzien czerwca ale jak skoncze 36 tydz to koniec uzalania sie pranie sprzatanie malowanie skakanie oby szybciej tylko znajac swoje zdolnosci to urodze 12 czerwca minute po polnocy ;(

chyba kazda z nas liczy ze pojdzie szybciej ja obstawiam u siebie pierwszy tydzien czerwca ale jak skoncze 36 tydz to koniec uzalania sie pranie sprzatanie malowanie skakanie oby szybciej tylko znajac swoje zdolnosci to urodze 12 czerwca minute po polnocy ;(

Ja licze że w moje urodzinki 9.06, będzie już po wszystkim... a pewnie urodze dwa tygodnie po terminie:rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
Hi, hi :-Dja mam urodziny 20 czerwca, a termin na 19-to byłby dopiero prezent:szok::-D:-D:-D, ale myślę że jak wytrzymam do końca maja to będzie sukces, mały fika jak szalony, skurcze są częstsze i bolesne, gin kazał mi się trzymać do końca 36 tyg.:baffled:-jeszcze 3 tyg

Do góry