Kasia Irlandka
10/2006 06/2009 :)
Tricolor - dobrze jesli to badnie Cie uspokoilo... Nie ma nic gorszego niz zestresowana kobieta w ciazy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tricolor - dobrze jesli to badnie Cie uspokoilo... Nie ma nic gorszego niz zestresowana kobieta w ciazy
A polożenie płodu podłużne głowkowe oznacza, że maluszek jest już odwrócony głowką w dół, czyli tak jak powinien być do porodu
Tricolor myślę, że większość z nas zdecydowałaby się na to badanie.
A te trzy dni, które w szpitalu byłaś, jak piszesz bez sensu, to dlatego żeby szpital dostał kasę za badanie i Twój pobyt w nim. Gdyby nie przyjęli Cie na oddział to po badaniu wróciłabyś do domku.
Specjalnie opisalam tak dokladnie to badanie, zeby w przyszłości jesli którakolwiek miala by watpliwosci czy poddac sie takiemu badaniu nie miala watpliwosci i nie odczuwala strachu bo naprawde nie ma sie czego bać :-)
Mój lekarz stwierdził, że jescze w zeszlym roku po badaniu szło sie tego samego dnia do domu teraz tak jak piszesz trzeba przesiedzieć 3 doby, żeby szpital odzyskal pieniadze z NFZ. Badanie kosztuje ok 3.000 zł. Siedzenie było bez sensu bo tak naprawde nie jestem chora, a zajmowalam niepotrzebnie łózko, musieli mnie dozywiać ...
No, ale po samym zabiegu ani słowa o oszczedzaniu się itp. Kazali mi iśc do pokoju i tyle, żadnych pytań na obchodzie na temat tego jak sie czuję, czy mnie cos boli, zadnego dodatkowego USG na odchodne. Widocznie u nas inaczej podchodza do tego badania No, ale co kraj to obyczaj;-)