reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

reklama
Powiedzcie mi ile razy dziennie mozna brać nospe i jaką dawke dziennie mozna brac magnezu?
Z góry dziękuje za odpowiedz

Dilajla, niby magnezu nie mozna przedawkowac, bo nadwyzke sie wydali, jak vit c. Jak wezmiesz za duzo, mozesz ponoc co najwyzej biegunki dostac :)
Ja bralam wczesniej ok 250mg dziennie, teraz mam zwiekszona dawke, min. 300mg

Dziewczynki mam pytanie :)
Szczegolnie do tych mieszkajacych na wyspach i poslugujacych sie angielskim na codzien :)
Kto mi moze powiedziec jak jest po angielsku:
- szyjka macicy
- zmniejszajaca sie szyjka macicy ??

Dziewczynki mam pytanie :)
Szczegolnie do tych mieszkajacych na wyspach i poslugujacych sie angielskim na codzien :)
Kto mi moze powiedziec jak jest po angielsku:
- szyjka macicy
- zmniejszajaca sie szyjka macicy ??

- cervix
- reducing cervix ? - ale może któraś ma lepszy pomysł ?

Odnośnie mojego maluszka - trochę zaczynam się martwić, ponieważ od jakiś 2 tygodni bardzo rzadko czuję ruchy a to już 25 tydzień, są dni że tylko raz na dzień poczuję, że się rusza :no: czy wasze maluchy też bywają tak mało ruchliwe ??? - dodam że na ostatniej wizycie było wszystko w porządku

Jeśli chodzi o moje wizyty to mam co 4 tygodnie (następna w 2 tygodniu marca) i na każdej lekarz bada szyjkę i robi usg

Witaj Maleństwo82:-), mój malutki ma różne dni raz rusza sie wiecej raz mniej, ogólnie jest bardziej ruchliwy jak odpoczywam-może spróbuj wiecej odpoczywać i wtedy zauwazysz więcej ruchów:-)

Odnośnie mojego maluszka - trochę zaczynam się martwić, ponieważ od jakiś 2 tygodni bardzo rzadko czuję ruchy a to już 25 tydzień, są dni że tylko raz na dzień poczuję, że się rusza :no: czy wasze maluchy też bywają tak mało ruchliwe ??? - dodam że na ostatniej wizycie było wszystko w porządku

Mój maluszek jest raczej ruchliwy, jego ruchy czuję bardzo często w ciągu dnia:tak: Ale nie zamartwiaj się, może po prostu Twoje maleństwo ma taki temperament;-) mojej znajomej synek też bardzo mało ruszał się w brzuszku i po urodzeniu był bardzo spokojnym i bezproblemowym dzieckiem, śmiała się, że tak jakby w ogóle nie miała noworodka w domu:tak:

A o co chodzi z tą no-spą?:confused:

Mi chodzilo o to aby dziewczyny na wlasna reke no -spy nie braly bo lekarz sie bardziej na tym zna i jaka dawke przepisac. A po drugie jestesmy w takim stadium ciazy, ze twardnienie brzucha od czasu do czasu nie musi oznaczac nic zlego jak tylko przygotowania macicy do porodu. Wiadomo, kazde lekarstwo trzeba najlepiej przedyskutowac z lekarzem prowadzacym bo On wie co lepsze a przynajmniej powinien wiedziec.

reklama
Dziewczyny co jest dobre na okropny bol gardla,oprocz plukania sola,no i meczy mnie tez straszny katar,moze znacie jakies naturalne sposoby oprocz lekarstw?:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry