reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Widzę, że tu niezła dyskusja się zrobiła - ileż ja straciłam! :-D

A oto mój skromny przypadeczek - chciałam pracować do końca ciąży, jednak firma zrobiła mnie w konia z podwyżką i premią. I się trochę obraziłam :tak: A tak naprawdę, to przekalkulowałam sobie, że nie opłaca mi się wstawać o 6 rano, zabierać czas córce, męczyć się na stojąco w środkach komunikacji miejskiej (brzuszek mam od tygodnia, ale w kurtce nadal średnio widać), narażać się na działanie zgubne wszechobecnego wirusa grypy, płacić kilkanaście zł za obiad itd...

Inaczej wszystko wygląda jak się ma pozytywne podejście, a inaczej - jak Ci po prostu przykro i czujesz się oszukana. Ot co!

A moja lekarka niezbyt chce mi dawać zwolnienia, bo chłop jak dąb ze mnie, anemii nawet nie mam! :happy:

Ach, i mając opłaconą prywatną opiekę medyczną, ciążę prowadzę w NFZ, bo mam tak naprawdę super (mimo to, że nie chce zwolnienia dawać ;-)) lekarkę i mam pod nosem..

Uff.. tyle :-D

reklama
A ja sie wciaz pocieszam, ze dziala dobrze! Tym bardziej ze mieszcze sie w przedzial wagowy odpowiedni do danego tygodnia :-D:-D.

:tak:

Tau ja też będę obstawać przy tym, że działa bez zarzutu;-):tak::-D. Podobnie do Ciebie mam wagę dla mojego tygodnia ciąży przewidzianą:-)

Tak jak napisała Tricolor jest spora róznica wagi rano na czczo i wieczorem. Jako miarodajny traktuję poranny wynik:-)

Kalina, no i dobrze zrobiłaś, odpoczywaj sobie, nie chcieli to nie...niech żałują:tak:
Ja jestem na zwolnieniu od stycznia. Zaczął mi twardnieć brzuch, szczególnie kiedy się zdenerwowałam i lekarka powiedziała że powinnam odpocząc. I posłuchałam jej rady. To praca, która nigdy nie wychodzi z głowy, nawet w domu:sorry2:zawsze jest poczucie czegoś do zrobienia... przynajmniej nie muszę teraz wykonywać części obowiązków:-) z mojego "dwuczłonowego" etatu;-)

Ostatnia edycja:
Inaczej wszystko wygląda jak się ma pozytywne podejście, a inaczej - jak Ci po prostu przykro i czujesz się oszukana. Ot co!

pod tym i ja sie podpisuje :tak:
Podwyzka, i to pokazna ponoc, zostala mi obiecana na rozmowie we wrzesniu. Byla umowa, ze od stycznia bedzie juz wiecej, bo tak od stycznia co roku podwyzszaja. Gdybym byla madrzejsza, wyklocilabym sie o wieksza kase natychmiast, od wrzesnia, a tak to jak porzadny, lojalny pracownik przystalam na styczen. I co....i wielkie G mam z tej swojej lojalnosci...

Sluchajcie dziewczyny, mam taki problem - od kilku tygodni towarzyszy mi okropne swedzenie skory i to nie tylko w miejscach gdzie skora sie rozciaga jak brzuch piersi ale glownie na lydkach, udach, plecach. Czasami bywa to nie do zniesienia, a nasila sie wieczorami. Martwie sie, bo slyszalam ze jednym z objawow cholestazy ciazowej jest swedzenie skory. Lekarza mam w srode, a martwie sie o to ...

Watki - Nasze zdrowie i Nasze samopoczucie sa od teraz polaczone i maja jak widac zmieniona nazwe. I tu prosze moje kochane foremki pisac o zdrowiu i samopoczuciu a takze o wizytach u lekarza, poloznej, badaniach, wynikach ...i.t.d. Nie chce widziec takich postow na watku glownym :tak::tak::tak: beda przenoszone, kasowane, tepione w zarodku. ;)

witajcie dziewczyny, ja tez mam termin na czerwiec, czuje się dobrze ale ostatnio męczą mnie mdłości, to dziwne bo jestem w 23 tygodniu. Mieszkam w Irlandii i w dodatku słyszałam o listerii, ze tu trzeba na nią uważać i się przeraziłam, oczywiście z powodu tych mdłości wkręcam sobie różne głupoty. Zrobiłam sobie rachunek sumienia co w ostatnich dniach skonsumowałam i co może być związane z tą bakterią.

Witaj Madzia - rzadko sie pojawiasz u nas .... A co do mdlosci to nie ma reguly. Moja przyjaciolka miala je baaardzo dlugo. i bez wyraznej przyczyny. A co do listerii w Irlandii to nie slyszalam ze tu jest wieksze zagrozenie a mieszkam tu 4 lata...

reklama
Dziewczynki no to i ja się pożalę. Strasznie mi ostatnio brzuch twardnieje, i to tak że nie mogę wytrzymać. Robi sie twardy jak kamień i dłuższy czas muszę leżeć żeby przeszło. Zaczełam brać magnez i nospę ale jakoś narazie nie widzę rezultatów. Nie wiem co mogę zrobić oprócz leżenia plackiem.:-(
Kabaretka- ja też słyszałam że może to być objaw cholestazy. Warto to sprawdzić u lekarza bo podobno może być nieciekawie.

Do góry