reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

No to to łożysko wiec powiedział ze jest przodujace brzeźnie ale... z tego co wyczytałam na portalach ginekologicznych(nie forach ) to z czyms takim każe sie pacjentce lezeć plackiem,nic nie robić zero sexu czyli wegetacja acha i kieruje sie ja do szpitala w celu obserwacji czy sie przesuwa...

a mi nic takiego nie powiedział tzn.mam sie oszczedzac,nie biegać sie dzwigać a sex bez ekscesów czyli.... ??
albo specjalnie mi tak powiedział zeby wrócić do niego -wiecie kobieta w ciazy wchodzaca z telepiacym sercem albo rzeczywiscie cos jest nie tak wiec sobie przeanalizowałam ze jezeli nie bede plamić czerwona krwia (brunatna pojawia sie po peknieciach niewielkich naczynek) nie bede mdlała czyli bede czuła sie normalnie to nie jade poczekam do kwietnia a jezeli cos sie bedzie działo to oczywiscie pedze natychmiast...

reklama
Rosnie brzuszek to skora sie naciaga i swedzi... Mi brzuszek rosnie okresowo, dlugo, dlugo jest taki sam, a pozniej niewiedziec czemu w ciagu jednej gora dwoch nocy plus 5cm :-D. Dlatego pewnie i swedzenie wystepuje od czasu do czasu.
Ja mam dokladnie tak samo i w pierwszej ciazy tez tak mialam.
Stosuje zawsze wieczorem na mokre cialo oliwke w zelu J&J i pomaga.

Wesolutka ja tez czasami sie martwie ze cos jest nie tak bo dzidzia nie wierci sie tak jak Sandrunia w tym czasie. Czuje delikatne kopniaczki i przeciaganie. Jak jestesmy u znajomych i dluzej siedze w jednej pozycji to wtedy zaczyna sie bardziej rozpychac. Nie moge sie doczekac tych wielkich kopniec i ruchow brzuszka.

No to to łożysko wiec powiedział ze jest przodujace brzeźnie ale... z tego co wyczytałam na portalach ginekologicznych(nie forach ) to z czyms takim każe sie pacjentce lezeć plackiem,nic nie robić zero sexu czyli wegetacja acha i kieruje sie ja do szpitala w celu obserwacji czy sie przesuwa...

Agata trochę to przerażające co na tych portalach piszą, ale miejmy nadzieję, że Ciebie to dotyczyć nie będzie. Oby było dobrze, a jak coś się zacznie dziać faktycznie biegiem do lekarza.

Dziewczny czy ktoras z Was ma taki dziwny bol w pachwinach cos jakby bol miesni jakbym dopiero co wrocila z silowni,nie boli jak siedze tylko jak sie ruszam ,i to raczej nie w srodku tylko na zewnatrz lacznie z udami,mam nadzieje ze to nic powarznego,ale jeszcze zapytam sie lekarza jak pojde we wtorek na wizyte kontrolna...

dziewczynki jest prosty sposob zeby dowiedziec sie co w brzuszku mieszka :) u mnie sie sprawdzilo za kazdym razem...

jezeli do zapłodnienia doszło przed owulacja to bedzie syn jezeli po to dziewczynka ..a dlaczego odpowiedz jest prosta plemniczki z chromosomami meskimi zyja dłuzej ... żeńskie krócej...

zakładamy ze cykle są regularne oczywiscie a owulacja jest jak w zegarku :D to teraz sie pozastanawiajcie ... hehehe

Agatko a ja jestm pewna, ze to jest na odwrot ;-)

Ze stronki medycznej :

"Badania wykazały, że plemniki męskie jako bardziej ruchliwe, szybciej tracą żywotność, natomiast plemniki żeńskie są wolniejsze, ale dłużej żyją w sprzyjającym środowisku. Rodzice pragnący syna powinni współżyć zaraz po owulacji. Istnieje wtedy największe prawdopodobieństwo, że do komórki jajowej pierwsze dotrą szybkie plemniki męskie."

Z tego co ja wiem to jest tak jak pisze Dominika, rodzice chcący mieć chłopca powinni współżyć tuż przed owulacją, plemniki potrzebują jeszcze kilku godzin w ciele mamy, aby dojrzeć i wziąć się do pracy:).

A wszystko i tak bez znaczenia. Ja naleze do kobiet, ktore wiedza kiedy dokladnie maja owulacje. Jest u mnie bardziej bolesna niz miesiaczka. Wiec.
Sex po wypuszczeniu jajeczka,nawet diete bogata w sod i potas wprowadzilam, ktora ma sprzyjac poczeciu syna. No i co??????
Bedzie dziewczynka :-D:-D:-D

Jedyna pewna metoda to posegregowanie plemnikow i zaplodnienie in vitro ;-)

reklama
kochane ale u mnie wyszlo przed owulacja :) i lekarz potwierdzil

do wspołzycia doszlo 17 czerwca jedyny raz we wrzesniu ostatnia om była 5 wrzesnia owulacja 19 wrzesien :)

wiec??

Do góry