reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Tricolor glowa do gory. Jestr tez tak ze Polscy lekarze wola dmuchac na zimne. Ja osobiscie wolalaby wiedziec ze istnieje zagrozenie i brac jakies leki niz zeby byc traktowana tak jak tu czyli - jak jest ok to jest ok a jak ma byc zle no to trudno naturalna selekcja.

reklama
Dzieki za "pocieszenie" :-) Mam nadzieje, że nasz cały czerwiec bedzie szczęśliwy i wszystkie dzieciaczki urodza sie zdrowe jak rybki :-)
Prawda i tak jest taka, że co ma byc to bedzie...

Faktem jest, że my troszeczkę polskiej słuzby zdrowia nie doceniamy. Jak tak czasami czytam te wasze posty jak to jest za granicami naszego kraju, jak to trzeba zawalczyc o swoje ... Na głowe bym dostała jak bym nie mogła miec porobionych wszystkich badań wtedy kiedy chcę. Nie mogę jak na razie złego słowa powiedzieć na swojego lekarza. Wiadomo, że jak sie chodzi prywatnie i sie płaci to sie wymaga, ale w pierwszej ciąży też chodziłam na prywatne wizyty, a jednak nie miałam takiej opieki jak teraz.

Ostatnia edycja:
Tricolor, wiem, łatwo mówić, żeby się nie denerwować. Ja jestem w pierwszej ciąży i też się denerwuję. Ostatnio jakiegoś wirusa złapałam i od kilku dni chodzę kaszlaca i kichająca. Przestraszyłam się, bo małe się mniej ruchliwe zrobiło. Internista mi powiedział, ze to normalne, że jak mama sie źle czuje to dzidzia też. Ale nerwy są.
Ja tylko sobie ciągle powtarzam, że będzie dobrze. U Ciebie też będzie dobrze, może czasem cieżko, ale wszystko będzie ok. Zobaczysz :tak:

Ja też jak wiecie mam ciąże "nietypową" i "pod specjalnym nadzorem" jedno poronienie za sobą i też denerwuje się bardzo każdym niepokojącym objawem chociaż wiem że wszystko będzie dobrze bo musi być dobrze,tym razem musi się udać. I wszystkim nam musi się udać Tobie też Tricolor. Wiem łatwo się radzi innym,ale Tricolor naprawdę nie denerwuj się słonko,głowa do góry wszystko będzie ok.:blink:

Tricolor już nauczyłam się cieszyć tym co mam i być optymistką nawet na przekór sobie,to tak jak by zaklinanie i programowanie losu ;-):-D

Magni, też bym chciała być taką optymistką, ale niestety czasem za bardzo się martwie :(( Dobrze, że jesteś tu z nami i nas zarażasz optymizmem

Tau, zrób sobie ppeling. To trochę pomaga. Albo masaż taką drapiącą rękawicą. A potem jakiś balsam albo oliwka.:tak: Ja cały czas się drapie po brzuchu. aż mój Mąż się ze mnie śmieje i też mnie drapie ;-)

tzn. mialam na mysli, czy to oznacza, ze jak swedzi, to rosnie szybciej/wysadza bardziej? :-)

bo ja tez mam juz niezla wypuklosc, ale do tej pory swedzenia nie zaobserwowalam

reklama
A mnie swedzi nie tylko brzuszek ale prawie cale cialo,jak sie dobrze nie nasmaruje balsamem to nie zasne,w pierwszej ciazy mialam nawet robione badania na proby watrobowe ale wyszly okay,mam poprostu strasznie sucha skore

Do góry