reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

reklama
beata myślę, że to rozwojowe rozciąganie wiązadeł, ale zapytać nie zaszkodzi :tak:
agata więc oszczędzaj się, Kochana!!
*spam* stosowałam jakiś czas temu - to owoce leśne i czosnek - działa bakterobójczo, dobrze jest go ponoć profilaktycznie stosować. Pewnie jest godny polecenia, tym bardziej, że niewiele preparatów jest na rynku z przeznaczeniem dla nas :tak:

Chciałam się pochwalić że wczoraj wieczorkiem poczułam pierwsze ruchy mojego maleństwa:-).I wcale nie takie delikatne :-) Ruchliwe to moje maleństwo :-) Zaskoczyło mnie trochę,bo to moja pierwsza ciąża i myślałam że na kopniaczki będę musiała jeszcze poczekać.A tu niespodzianka:-D. Teraz to chyba ruchy powinnam czuć codziennie?

Mi wczoraj tez wyszły jakieś krostki na lewym boku, Zaczeło mnie swedzić no i jak potem spojrzałam zobaczylam, że mam czerwone kropki. Dzisiaj tez mnie troszeczke swędzi brzuch. Myslę, że to coś w materiale z których sa zrobione spodnie dresowe w których chodzę.

Cześć dziewczyny,

U mnie też dzis kiepsko z samopoczuciem. Już od tygodnia męczę się z przeziebieniem i mam dość. Nos mam już strasznie otarty od chusteczek, spać nie mogę bo ciężko się oddycha. Do tego jeszcze jakieś słabe ciśnienie dzisiaj i nie miałam siły zwlec się z łóżka :-(

A propos alergii, to myślę że taka od oliwki nie ma wpływu na dzidzię. Ale te poważniejsze alergie chyba mają. Moja siostra, która ma alergię prawie na wszystko, robiła rozeznanie, bo się starają zajść, i lekarz jej powiedział, że musi bardzo uważac. Muszą nawet oddać świnkę morską, bo alergia siostry może uszkodzić układ nerwowy bobaska. Alergie to teraz okropna i bardzo powszechna sprawa.

Ciekawe jak to jest z tą płcią dziecka :-) Sprawdzałam w kalendarzu chińskim i powinna być dziewczynka. Według tego co piszecie o owulacji - chłopiec. W poniedziałek się okaże - mam nadzieję, że da się podejrzeć :-D

Meva, a jakie ruchy czujesz? Kopniaki czy takie bulgotanie? Ja na razie głównie bulgotanie, od czasu do czasu kopniaczki. I codziennie chociaż przez chwilkę czuję. Niestety, mój M jeszcze nic pod ręką nie wyczuwa...

reklama
Do góry