reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Tau - o ktorej mam byc na te krokiety :confused::confused::confused:

Kluseczka - nie denerwuj sie kochana, spokojnie podejmuj kazde decyzje. Czasem hormony robia swoje. Moze przez jakis czas nie bedziesz sie kontaktowala z siostra. Odpoczniesz troszke od stresu i jej wiadomosci.
Teraz najwazniejsza jestes Ty i Dzidzius. Reszta moze poczekac.

Moje malenstwo sie tak przekrecilo ze kopie mnie po wnetrznosciach, czasem az mi dech zapiera. M tylko zly, ze ja czuje a on nie. Musimy poczekac az sie zas przekreci.:tak::tak:

reklama
zglodanialam przez was :) Dzieki kochane postaram sie opanowac chociaz moje hormony zeczywiscie daja o sobie znac bo o tej pory nie dalam sie prowokowac. Ja czuje ostanio b czesto ruchy. Niestety nnajbardziej jak jestem zdenerwowana:(

Ja ja ruchów nie czuje no bo jeszcze za wczesnie, ale jak juz pisałam wczesniej nareszcie usłyszałam bicie serduszka małego na tym domowym dopplerze. Nasłuchiwałam juz od 10 tyg i nic. Jednak jak sie czuje ruch to jest sie spokojniejszym, że z dzieckiem wszystko ok.

A ogólnie czuje sie troszeczkę grypowo. Katar mam i psikam, ale to juz własciwie tak od 2 tyg. tylko nic konkretnego z tego na całe szczęście nie wynikło.

Czy macie cos takiego, że jak rano macie pełen pęcherz to napina sie Wam brzuch ? Ja zaobserwowałam to juz jakis czas temu. Niby lekarz mówił, że to sie zdarza, ale i tak mnie to niepokoi tym bardziej, że biorę Luteine bo mam napieta macicę. Głupie uczucie. Tak samo czulam w poprzedniej ciazy jak miałam skurcze i brałam Fenoterol. Teraz tez pewnie Fenoterolu nie uniknę.

Tricolor ja sie czasmi budze w nocy z pelnym pechezem i to strasznie boli. Generalnie wstaje jakies 2 razy co najmniej i z samego rana tez biegne. Nie zwrocilam jednak uwagi czy mi sie br\uch pr\y ty napina bo jeste lewie przytona.

Kluseczko trzymaj się kochana, wiem że Ci ciężko, ale postaraj się nie denerwować dla dobra Twojego i maleństwa:tak:

Tau nie zapomne miny mojego meza jak pierwszy raz poczul ruchy Sandry :tak:
Teraz jeszcze nie czul raczka. Dzidzia lezy daleko i kopie mnie zawsze na wysokosci majteczek. Ale bardzo sie wierci, przesuwa i wypina :tak:

Tricolor zdrowka :tak:

reklama
Mi często tchu braknie jak gadam długo przez telefon :-D

Moze to tylko na tle nerwowym. Czasami tak się zdarza. To chyba nic zlego. Nie denerwuj sie bo Cie znowu przytka ;-):-D

Do góry