reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Witajcie :-)

Ja dzis wzielam 2 tabletke duomoxu na to moje przeziebienie i juz mi lepiej :-) mam nadzieje ze szybko mi to przejdzie bo nie mam nic popranego ani przygotowanego a czasu juz malo.

goniap2- ja podobnie jak ty chcialabym sie pochwialic waga ale moj lekarz sie uparl i nie chce mnie wyslac na USG wiec pewnie dowiem sie jak urodze, no chyba ze pojde prywatnie bo prosic sie juz nie mam zamiaru :-(
Meva- mam nadzieje ze nowy szpital bedzie OK :-)

andzia111- ja mam termin z OM na 16 czerwca a z USG na 26 :p truskawki uwielbiam wiec moze tez sie zalapie :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mevuniu, dasz rade bez słodkości a propo lodów to mam dla ciebie wiadomość
LODY NIE TŁUCZĄ !! przeczytałam to jakiś czas temu i trzymam sie tego mocno .:-D:-D:-D:-D

Ja też w to wierzę, ale ponieważ pracowałam w lodziarni, doskonale wiem ile się tam cukru sypie;-). Więc na razie lody odpadają. Mam nadzieję że Misia nie będzie zwlekać z narodzinami i ta dieta długo nie potrwa:tak:.

Witajcie :-)

Ja dzis wzielam 2 tabletke duomoxu na to moje przeziebienie i juz mi lepiej :-) mam nadzieje ze szybko mi to przejdzie bo nie mam nic popranego ani przygotowanego a czasu juz malo.

goniap2- ja podobnie jak ty chcialabym sie pochwialic waga ale moj lekarz sie uparl i nie chce mnie wyslac na USG wiec pewnie dowiem sie jak urodze, no chyba ze pojde prywatnie bo prosic sie juz nie mam zamiaru :-(
Meva- mam nadzieje ze nowy szpital bedzie OK :-)

Minutka, większość lekarzy ze szpitali przyjmuje prywatnie!!! ja tak trafiłam na swojego, a mam o tyle farta że pracuje w szpitalu, gdzie mam najbliżej i tam rodziłam Julkę... twój lekarz nie ma prywatnej praktyki? dziwne... mój bierze 100 co wizytę a mam usg i kompleks wszystkich badań, dziwnie masz nie ma co...

Ja chodze normalnie na kase chorych do przychodni do gina, on pracuje w szpitalu, w ktorym rodzic nie mam zamiaru bo zgroza powiewa tam. I on mi dawal skierowanie na USG i inny lekarz je robil ( nie lubie tego od USG) no wiem ze ten co robi USG przyjmuje prywatnie ale jak juz mam isc prywatnie to do jakiegos innego nie do tego pajaca bo tylko sie wkurze.

cholera a co to jeden gabinet jest???? masz książkę tel... zadzwoń do paru porównaj ceny i już... jak ktoś będzie ok to zaliczysz wizytę +usg ... nie szkodzi spróbować :-D

A co do państwowej służby zdrowia? uff złe mam doświadczenia... poszłam państwowo do ginekologa to następnego dnia byłam w szpitalu i mało brakło i ciążę bym poroniła... więc pierdzielę państwówkę, chodzę prywatnie do mojego gina co 3 tyg ale wiem że jestem pod dobrą opieką...mimo szczuplejszego potrfela, ale wolę nie mieć nic w potrfelu, ale mieć świadomość,że dziecko normalnie i zdrowo się rozwija!!!!
o jaaaa, dziś zaczęłam 34 tyg!!!!!

Ostatnia edycja:
No wlasnie tak mam zamiar zrobic isc prywatnie juz po raz kolejny bo ostanio jak bylam na USG to dowiedzilam sie tyle co sie doczytalam co on nabazgral na wyniku. Akurat szykowal mi sie wyjazd do Warszawy i tam poszlam na USG zaplacilam 200 zl ale bylo warto bo mam film zdjecia opis i ocene plodu pod katem chorob roznych no i zdjecia z 4D :-)

no kochana juz blizej niz dalej mi jakos ta koncowka to tak szybko leci ze szok :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No i super... ale 200 zł to przydużo... ale jak na usg to 4d to chyba normalne... a teraz już jestesmy w takiej fazie że koło 36 tyg powinnyśmy mieć jeszcze jedno usg...

wiesz co Tau, fakt... u mnie w Kielcach to na porządku dziennym... jakbym miała możliwość chodzenia państwowo, też bym z tego skwapliwie skorzystała, ale zraziłam się i teraz już bałabym się... jedynie państwowo do lekarza 1 kontaktu pójdę i pediatry Julki :-)

No ja tez korzystam z panstwowej opieki bo nie mam zamiaru za to placic wkoncu im za to tez placa i to ich obowiazek moj gin jest calkiem spoko tylko uparty troszke ale faceta od USG tak nie lubie jest jakis zlosliwy podobno jak sie idzie do niego prywatnie to jest cacy ;/ No a poza tym moj lekarz i tak utkwil w przekonaniu ze jak jest wszytsko Ok to USG mi nie potrzebne bo robia je przy przyjeciu do szpitala. A ja poprostu chcialabym wiedzie juz teraz jak dzidzia lezy ile wazy i zobaczyc :-) wiec pojde na samo usg tylko jeszcze nie wiem gdzie musze popatrzec w necie :)

reklama
Do góry