reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Zgadzam sie z Toba w 100%!
Nikt tez nie jest zmuszany chodzic ciagle do jednego lekarza, obecnie mamy taki wybor, ze jak nam jeden nie odpowiada to zawsze mozna poszukac innego, a nie koniecznie uciekac do prywatnej opieki medycznej i placic im za to aby byli dla nas mili i dokladnie nas badali.
Chociaz moze gdybym zarabiala na tyle duzo ze stac by mnie bylo na to aby wydac co miesiac kase na prywatnego lekarza to pewnie tez bym chodzila... ale poki co mam wazniejsze wydatki, a bez prywatnej opieki medycznej moge sie obejsc.

No ja tez wole wydac te pieniadze chociazby na ciazowe zachciewajki :-) na prywatne wizyty na pewno sie nie zdecyduje jedyne co to samo USG dla zaspokojenia wlasnej ciekawosci :-) :-p a teraz uciekam na drzemke

reklama
Ja niestety musialam spuscic troche z portfela, bo tutejsza sluzab zdrowia pozostawia baaaaaaardzo wiele do zyczenia, az strach chorowac!
Daruje soebie wymienianie sytuacji w ktorych mnie zawiedli, bo by mi tu miejsca nie starczylo. Dla wlasnego spokoju za kazdym razem jak bylam w Polsce to bieglam na wizyte i USG, niestety ostatnia mialam w 24tc bo juz pozniej nie planowalam lotow :-)

Tau, zraziłam się i tyle!!! a właściwie nie będziemy się kłócić bo nie po to jest to forum, kazdy ma prawo mieć swoje zdanie, jedynie pozostaje mi pozazdrościć Tobie i Minutce, ze trafiła się Wam taka opieka medyczna... chapeau bas.

ewuniu ja też niemoge powiedzieć dobrego słowa o lekarzach z przychodni , ale to niezależy od tego gdzie kto pracuje a raczej jakim jest człowiekiem.. dotej pory trafiałam na łapówkarzy i konowałów , ale gdyby mój ginek pracował w państwowej przychodni napweno bym tam chodziła bo to naprawde dobry lekarz i świetny człowiek

Meva - co do tej dietki, to nie jest taka straszna, można się przyzwyczaić. Zwłaszcza, że to już niedługo. I pocieszę Cię może. Jak Ci się strasznie chce coś słodkiego ( a tak na pewno będzie ;-)) , to możesz sobie zjeść loda ( najlepiej takiego w ciemnej czekoladzie , albo bez, tylko nie owocowego), albo 3 kostki gorzkiej czekolady. Ja już kilka razy próbowałam i cukier po tym w porządku ( mierzę sobie sama za każdym razem). Tylko musisz to zjeść nie zaraz po obiedzie na przykład, tylko jakieś dwie godzinki po głównym posiłku, lub godzinkę po mniejszym, no i odczekać po tych słodkościach też jakiś czas do następnego posiłku.
Aha, zauważyłam jeszcze ,że ( przynajmniej u mnie ) na wzrost poziomu cukru wpływa nie tyle co jem , ale ile jem. Zmniejszyłam porcje ( śniadania i obiady głównie) i po ostatniej kontroli, poziom cukru w normie :-):-)
Trzymam kciuki!

Ale ja sie nie kloce tylko wyrazam swoja opinie do ktorej jak sama zaznaczylas mam prawo... Zreszta nie wiem o co Ci chodzi bo zaden post nie byl kierowany personalnie do Ciebie. Jest takie powiedzenie, uderz w stol a nozyce sie odezwa...

Nie będę tego komentować... a wtajemniczone wiedzą co miałam na myśli... nie jestem tam jakaś nowobogacka ale zawiodłam się na państwowej służbie zdrowia... po prostu...

kurcze co to za afery!!!!

Tau a mozesz mi powiedziec co mam zdrobic ja i inne dziewczyny ktore mieszkaja i zyja poza granicami pl gdzie chodzic do lekarza wiec uwazam ze twoje opinie sa odrobinke przesadzone Kazda z nas robi to co uwaza za stosowne osobiscie wszystkie 3 poprzednie ciaze byly prowadzone przez lekarza prywatnie bo nie mam zaufania do lekarza w panstwowej sluzbie zdrowia a dlacze go juz ci tlumacze po pierwsze moj syn urodzil sie z astma a pani doktor z panstwowej przychodnido 2 roku zycia twierdzila ze ze on poprosty jest taki a nie inny po drugie moja najmlodsza corka ma szmery w sercu i niedomykalnosc zastawek niestety nikt tego nie wykryl do ubieglego roku gdzie udalam sie prywatnie do lekarza po 3 w lutym ubieglego roku poronilam bo lekarzowi nie starczylo czasu na zrobienie usg i wypisanie recepty (konczyl dyzur ) masz jeszcze jakies pytania

dyskusje uwazam za zamknietą !!!! bo sie wkurzylam dzielisz sie opiniami ok masz prawo ale dobieraj slowa tak zeby nikogo nie uraziły!!!

To ja zmieniam temat . Cholera jasna wypadła mi plomba , naszczęście nieboli ale strasznie przeszkadza , przydałoby sie iść do dentysty ale małpa nieda mi znieczulenia więc musze czekać do porodu:dry::dry::dry:

cypisia....no fakt u mnie wychodzi ja byk na każdym usg 21.06 a nie 28 więc licze, ze bedzie to połowa czerwca więc jeszcze tylko 6 tyg a może mniej.....ale może byc i połowa lipca...kto wie....

a co do lekarzy to wiem jedno, co człowiek to człowiek, jeden państwowo sie stara bardzo i jest swietnym specjalistą a drugi nie i jest patałachem...w poprzedniej ciazy chodziłam państwowo do lekarza w szpitalu na madalińskiego....owszem długo sie czekało i były klejki ale to świetny lekarz, przyjmował nawet po godzinach, akurat zmieniłam prace i dostałam karte do luxmed i okazało się, ze on tam tez pracuje 1 poranek w tygodniu wiec chodze do niego na kartę....przynajmniej jestem umówiona na godzinę a nie w godzinach...ale gdyby co zawsze moge przyjsc na dyzur jak jest w szpitalu i tez mnie przyjmie...znam wielu lekarzy z państwowych szpitali, którzy swoim pacjentom poświęcają i czas i uwagę, nie ma reguły dziewczyny....znam tez swietnych lekarzy prywatnych i jak potrzebuje czegos to ide do nich i wyskakujez kaski...tak to bywa....

reklama
Andzia ja mialam rwaną 7 w poprzedniej ciazy i dostalam znieczulenie tylko jakies bezpieczne dla malej no i musialam doplacic za nie niestety wiec moze sie zapytaj swojej dentystki

Do góry