reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

W takim razie nie jest jeszcze z Tobą tak źle..... ja miałam tragedie i to wypiłam..... ale jaka później ulga :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
hehe, mogłabym uzyskac efekt oczyszczenia - a raczej przeczyszczenia bo pewnie bym zwymiotowała ta mixturkę..... ale chyba faktycznie 4 dni to jeszcze nie tak źle :-), po 7 dniach pewnie wyprubuje wszystko co napiszecie :-)

No właśnie ja też się obawiam, że nie tę stronę przewodu pokarmowego by mi wyczyściło :-D

Hej kochaniutkie :-)
Bylam u lekarza dostalam antybiotyk Duomox na 7 dni i wpano probiotyczne pliva. Moja znajoma mnie tylko nastraszyla ze ona po tym antybiotyku nie czula rochow dzidzi boje sie troche to wziasc czy ktoras z was miala z tym stycznosc????

Duomox, czyli amoksycylina, jak już któraś napisała, jest jednym z najbezpieczniejszych antybiotyków w ciąży. Także jeśli lekarz Ci to zapisał - łykaj bez obaw i może nareszcie skończą się Twoje infekcje :happy2:

goniap, madziumba trzymam kciuki, żeby Wam się dobrze ułożyło :-)
inja, mały kolos będzie:-) gratuluję i cieszę się, że wszystko dobrze :happy2:

reklama
No to i ja sie melduje po wizycie :-) Wyniki mam dobre, Iga wazy 2700 czyli rosnie:-) Ja przytylam deko i waze 61 kg:-D, cisnienie 110/60 czyli standard. I to tyle dobrych wiadomosci, bo pozostale takie sobie a mianowicie szyjka mi sie skrocila i mam lezec:wściekła/y: zeby jeszcze chociaz 2 tygodnie wytrzymac (ja tam mam zamiar do czerwca wytrzymac wiec zaciskam zeby albo raczej nogi i leze:-D) a po drugie moj maly uparciuch dalej siedzi na pupie i w nosie ma przekrecanie sie :wściekła/y: Jak sie nie przekreci do nastepnej wizyty ktora mam za 2 tygodnie to w 39 tygodniu bedzie cesarka:wściekła/y: Ehhhh....chyba zaczne wyprobowywac te mrozonki...moze pomoga:-) bo cesarka mnie przeraza:szok:

Pixelka ja tez mam ciagle zaparcia i tez nic na mnie nie dziala...lekarz na ostatniej wizycie cos o siemieniu lnianym mi mowil ale szczerze mowiac nie probowalam:-)

A ja to chyba bym wolala troszke teraz dzidzie przenosic,bo ten tydzien pod kroplowka na pewno dzidzi za bardzo nie pozwolil podrosnac:wściekła/y:A i mamusi cos okolo 2 kg.ubylo:-p:-p

pixella77, poziomka794 i cypisia- dziekuje za pomoc :-) wzielam pierwsza tabletke mam nadzieje ze za tydzien bede jak noweczka :-)

Hej kochaniutkie :-)
Bylam u lekarza dostalam antybiotyk Duomox na 7 dni i wpano probiotyczne pliva. Moja znajoma mnie tylko nastraszyla ze ona po tym antybiotyku nie czula rochow dzidzi boje sie troche to wziasc czy ktoras z was miala z tym stycznosc????

Ja brałam Duomox na początku drugiego trymestru. Tak, jak pisały wcześniej Dziewczyny, jest to lek bezpieczny dla ciężarnych. Tak więc powinnaś go wziąć, skoro lekarz Ci go przepisał - zwłaszcza, że skutki takiego ciągłego przeziębienia i niedoleczenia mogą być znacznie gorsze dla Ciebie i dzidzi.

tusienko- wzielam mam nadzieje ze mi szybko przejdzie :-) i tak wyprosilam sie o te leki bo znowu chceli mnie splawic woda z cytryna

Inja, witam wiec wsrod tzw. "kolaborantek":-D;-), czyli majowych czerwcowek!:-) Termin masz wiec jeszcze wczesniej niz ja, bo wg. om mam na 29 maja:tak: Dobrze, ze wyniki wyszly ok. :tak:

A wy dziewczyny, co tak o tych "przyspieszaczach" porodu:-). Nie wpychac sie w kolejke:tak::-D;-)

Ja termin wg om na 2 czerwca, z wcześniejszych USG na 6 czerwca a z tego najnowszego... na 26 maja. Pannica rośnie jak na drożdżach.

Inja super wieści:tak: a dziecię Wasze dobrze odżywione, moja Majcia po urodzeniu ważyła 3050g:-)​

A no odżywione... lekarz powiedział, że współpraca między mamą a dzidziusiem układa się wzorcowo, chodziło o pracę łożyska i żartowaliśmy sobie oby tak zostało z tą współpracą;-):-D

inja, mały kolos będzie:-) gratuluję i cieszę się, że wszystko dobrze :happy2:

jeśli to tempo wzrostu się utrzyma to spora kruszyna będzie... Pierwsza córcia miała 3500 to i ta pewnie będzie podobna:-)

No laseczki jak ładnie, dobre wyniki, dobre samopoczucie czyli mogłybyście tak jeszcze pociągnąc kolejne 9 m-cy pewnie ;-):-D Gratuluję :-)

a co, raz się żyje;-):-D

Pozdrawiam serdecznie

Ostatnia edycja:
tricolor...no mi jeszcze zostało 6-7 tyg więc sporo może się zmienić z naszym samopoczuciem. Kolejne 9 mies bym nie dała rady...no chyba, ze ktos skasuje te pierwsze 14 gdzie było tak bleeeeeeeee....

Inja..wiki w 38 ważyła 3250 i zupełnie dobrze sie ja rodziło, teraz jak doczekam 40tc tez będę miała 4 kg koloska :-)

Actimel nie pomaga, więcej niż 3 szt nie ma co pić hehehe :-), dzis zastosowałam mix: actimel naturalny na czczo + sok z jabłek i otreby +kawa czarna+śliwki suszone....heheh a jak nie pomoże to chyba pęknę.....

jej jak ja bym juz chciała byc w tym 35tc.....i tak jak wy odliczać do końca miesiąca....

Co za bezsens, przeziębiłam sobie gardło zimną glukozą;-). Mam nadzieję że chociaż wyniki bdą dobre.

reklama
Do góry