reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

tau morele, sliwki, avctivie, sok z otrebami...jak wynik przekłada sie to tylko na mały przyrost wagi a nie na kupkę....hhehee.....no ale kivi zakupie :-)

Hehe, Pixelko, mnie koleżanka poleciła, żeby po urodzeniu Juli jeśc Danio i takie kaszki śmietankowe Smakija (bez dodatków), a to było taaakie dobre że jadłam po kilka naraz :szok::szok::szok::szok::szok: aż kiedyś zauważyłam, że coś mnie do łazienki gania ;-) skończyły się kaszeczki, to i ukróciły się kupeczki hehehehe może spróbuj tego :-)

Gosiunia, nie łam się wszystkie trzymamy za ciebie kciuki aby wszystko ułożyło się pomyślnie!!!! będzie dobrze! powtórzę znów słowa mojego lekarza : niezbadane są wyroki boskie!!! :-D uszka do góry!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Gosiunia, nie łam się wszystkie trzymamy za ciebie kciuki aby wszystko ułożyło się pomyślnie!!!! będzie dobrze! powtórzę znów słowa mojego lekarza : niezbadane są wyroki boskie!!! :-D uszka do góry!!!
Dzieki Ewcia... poki co podwoje ilosc cwiczen i bede z ta cholerna dupa do gory chyba caly dzien na dywanie lezala!
Jeszcze z mrozonka mozesz potestowac. Przykladasz cos mrozonego do gory brzucha pare razy dziennie aby dzidza uciekla glowka do ciepla czyli w dol macicy.
A za twoja namowa Dominika wszytskie mrozonki z zamrazarki wykoncze ...chociaz mam troche watpliwosci czy to dzidzi nie nie zrobi

Ja odbebnilam dzis wizyte u poloznej i niestety mam zle wiesci:-(
malenstwo wciaz glowka w gorze... czyli tzw ustawienie posladkowe! a tak bardzo liczylam na dobre wiesci, nawet sie dobrze nakrecalam a bo czkawke czulam nizej i to pewnie pupcia mi sie w zebra wbija a tu nic niestety glowka mnie nawala po zebrach!

Gonia moja mała w poprzek leży jeszcze też się trochę martwię bo to nawet do cesarki nie jest dobra pozycja. 15.05. mam USG i mam nadzieję, że dobre wiadomości usłyszę. Trzymam kciuki żeby nasze dzieci się ułożyły odpowiednio:tak:

Dzieki Ewcia... poki co podwoje ilosc cwiczen i bede z ta cholerna dupa do gory chyba caly dzien na dywanie lezala!

A za twoja namowa Dominika wszytskie mrozonki z zamrazarki wykoncze ...chociaz mam troche watpliwosci czy to dzidzi nie nie zrobi

Kiedys slyszalam jak polozna polecala to kobietce, ktora byla przedemna.
Ciezko mi powiedziec czy zadzialalo.

Podsylam Ci jeszcze pewna stronke ;-)

http://womantowomancbe.wordpress.com/2008/01/26/how-to-turn-a-breech-baby-and-other-resources/

Dominika dzieki za stronke :-) pare z tych cwiczen juz wykonywalam, ale widze tez takie ktorych nie probowalam....chyba bede najbardziej "wysportowana" mamuska na porodowce...biore sie do roboty i w miedzy czasie za mrozonki:-)

Dominika dzieki za stronke :-) pare z tych cwiczen juz wykonywalam, ale widze tez takie ktorych nie probowalam....chyba bede najbardziej "wysportowana" mamuska na porodowce...biore sie do roboty i w miedzy czasie za mrozonki:-)

Tylko nie szalej za bardzo! Spokojnie jeszcze masz troszke czasu Gosiu.

Hej kochaniutkie :-)
Bylam u lekarza dostalam antybiotyk Duomox na 7 dni i wpano probiotyczne pliva. Moja znajoma mnie tylko nastraszyla ze ona po tym antybiotyku nie czula rochow dzidzi boje sie troche to wziasc czy ktoras z was miala z tym stycznosc????

kalina_malina- skurcze tez mam nieregularne od wczoraj nieco czesciej niz jakis czas temu ale nie sa za bardzo uciazliwe tylko brzuchooo normalnie skala sie robi boli ale troszke, moj gin mowil ze 10 skurczy na dobe to fizjologia w tych ostatnich tyg a jak jest wiecej niz 10 to wziasc nospe jak nie pomoze to kazal jechac do szpitala

.
goniap2- trzymam kciuki ze dzidzia sie jeszcze przekreci !!!

Teraz lece troche polezec :-) wieczorkiem poczytam newsy :-)

reklama
hehe, mogłabym uzyskac efekt oczyszczenia - a raczej przeczyszczenia bo pewnie bym zwymiotowała ta mixturkę..... ale chyba faktycznie 4 dni to jeszcze nie tak źle :-), po 7 dniach pewnie wyprubuje wszystko co napiszecie :-)

Do góry