reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Ja juz po wizycie u gina. Wszystko w porzadku. KTG nie zarejestrowalo nawet skurczy przepowiadajacych:dry:. Szyjka bardzo krotka, lecz zamknieta. Maly jest juz bardzo nisko, tak ze lekarz mogl wyczuc glowke. Nie mowil jednak, ze moze sie cos wczesniej ruszyc:baffled:, a ja tak chcialam w polowie maja. Stwierdzil wrecz, ze wszystko moze sie rozwiazac w poblizu terminu:tak:Mam jednak nadzieje, ze choc troszke wczesniej:-p

a ja po usg, mała już w 34tc jest a wg om 33 dopiero leci, waga 2050g i termin 21.06.2009 utrzymany nadal :-), łożysko 2 stopień dojrzałosci,na chwilke obecna głowką do dołu swiedzi kulfonek mój
szyjka długa 33mm, zamknięta.

Dzisiaj miałam wizytę ( kolejna za 2 tygodnie i za 4 tyg ). Szyjka tak jak do tej pory, bez zmian czyli krótka, ale zamknieta. Młody główka centralnie ustawiony w dół. Kręgosłup ma po lewej stronie dlatego czuję takie silne kopniaki z prawego boku :dry:Na USG wyszło, że nadal 2 tyg mój potomek wyprzedza datę z OM. Waga 2209 g.
Po rozmowie z ginem na 99% zdecydowałam sie jednak na CC. Za 2 tyg na kolejnej wizycie zdeklarowalam się, że powiem juz ostatecznie jaka podjelam decyzje. Mój mąz jest tez za cesarką. Jest to jednak w naszym przypadku bezpieczniejsze rozwiazanie i widzę, że lekarz tez jest zatym rozwiazaniem.
W 37 tyg pójde do szpitala i bede miała odstawiony fenoterol, a po tyg bedę miała cesarkę. Oczywiści jeśli sie zdarzy, że zaraz po odstawieniu leków cos sie ruszy to beda mnie wtedy ciąć wczesniej.
Jak widzicie jesli wszystko pojdzie po naszej mysli urodze prawdopodobnie 17 czerwca :-)

GRATULUJE dziewczynki dobrych wiesci oby tylko takie zawsze były :-):-):-D

reklama
W 37 tyg pójde do szpitala i bede miała odstawiony fenoterol, a po tyg bedę miała cesarkę. Oczywiści jeśli sie zdarzy, że zaraz po odstawieniu leków cos sie ruszy to beda mnie wtedy ciąć wczesniej.
Jak widzicie jesli wszystko pojdzie po naszej mysli urodze prawdopodobnie 17 czerwca :-)

Tricolor super że wszystko dobrze !!! Jeżeli w Twoim przypadku cc jest lepszym wyjściem to się nie zastanawiaj :-).

U nas też wszystko wczoraj na badaniach wyszło ok. Młody waży już 2500g. A co do porodu to dopiero na następnej wizycie za 2,5 tyg będziemy decydować. Jedynie co mi przeszkadza, to drętwiejąca dłoń, ale gin nie widzi potrzeby zwiększenia dawki magnezu , no i muszę się "męczyć". A czasami to na prawdę rwie.

ja też melduję się po wizycie u doktorka. Wszystko jest ok. Mały waży ok. 2800, wymiar BPD 9,25 cm co wskazuje na 37 tydzień. Serduszko ładnie bije, ułożenie podłużne główkowe. Wody i łożysko w porządku. W zasadzie mogę już rodzić powiedział, ciążę uważa za donoszoną. Ale nic sie nie dzieje jeszcze. Pytałam czy mały wstawia się w kanał ale okazało się że u wieloródek dziecko wstawia się przed samym porodem, nawet to że mam nisko brzuch na nic nie wskazuje, bo przy drugim dziecku wszystkie powłoki są luźniejsze i dlatego wszyscy mi mówią że mam nisko brzuszek. Przepisał mi tylko witamine B bo straszliwie swedzi mnie skóra, normalnie aż mam krostki rozdrapane.

ja też melduję się po wizycie u doktorka. Wszystko jest ok. Mały waży ok. 2800, wymiar BPD 9,25 cm co wskazuje na 37 tydzień. Serduszko ładnie bije, ułożenie podłużne główkowe. Wody i łożysko w porządku. W zasadzie mogę już rodzić powiedział, ciążę uważa za donoszoną. Ale nic sie nie dzieje jeszcze.

U nas też wszystko wczoraj na badaniach wyszło ok. Młody waży już 2500g. A co do porodu to dopiero na następnej wizycie za 2,5 tyg będziemy decydować.

Dziewczyny uwielbiam czytać dobre wiadomości :tak:, ja dopiero 20.05. będę coś wiedziała na temat porodu. :-)

Ja też gratuluję dobrych wyników badań:tak:, i sama mam dobrą wiadomość:). Wczoraj byłam sprawdzić moje podejrzane pieprzyki na brzuchu, ale okazalo się że wszystko jest ok - mimo ich obrzydliwego wyglądu. Za dwa miesiące do kontroli, ale kamień spadł mi z serca.

Wszystkim dziewuszkom gratuluję dobrych wiadomości:-)
Ja jutro robię wyniki: mocz i morfologia a po południu wizyta u gin, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze:tak:

Wuyu, Tricolor, Pixella, Dee, Aga, gratulacje dobrych wieści, oby tak do końca :-D
Mevo, super, że z tymi pieprzykami się to tak skończyło...
Sunniva, powodzonka :-D

O jak miło sie czyta same dobre wieści oby tak dalej.
Tricolor kochana ja nigdy niepytałam ale na co ci ten fenotenor czy jakoś tak ?

reklama
Tricolor super że wszystko dobrze !!! Jeżeli w Twoim przypadku cc jest lepszym wyjściem to się nie zastanawiaj :-).

Dzieki Madziumba :-) Cieszę się, że tak naprawdę mam poparcie z kazdej strony. Od samego poczatku byłam nastawiona na CC dopiero po amniopunkcji i tych 3 dniach w szpitalu zaczełam myslec o porodzie SN. Mój mąz jednak namawiał mnie na cc, zreszta moi rodzice też mi kibicują.

U nas też wszystko wczoraj na badaniach wyszło ok. Młody waży już 2500g. A co do porodu to dopiero na następnej wizycie za 2,5 tyg będziemy decydować. Jedynie co mi przeszkadza, to drętwiejąca dłoń, ale gin nie widzi potrzeby zwiększenia dawki magnezu , no i muszę się "męczyć". A czasami to na prawdę rwie.

Słuszna waga :tak::-)
Najwazniejsze, że wszystko OK, a dretwienie ręki oby przeszło Ci jak najszybciej. Tez czasami mi dretwieja palce u lewej dłoni. Biore Aspargin 3 x 1 tabl i wydaje i sie, że troszeczke pomaga.

ja też melduję się po wizycie u doktorka. Wszystko jest ok. Mały waży ok. 2800, wymiar BPD 9,25 cm co wskazuje na 37 tydzień. Serduszko ładnie bije, ułożenie podłużne główkowe. Wody i łożysko w porządku. W zasadzie mogę już rodzić powiedział, ciążę uważa za donoszoną. Ale nic sie nie dzieje jeszcze. Pytałam czy mały wstawia się w kanał ale okazało się że u wieloródek dziecko wstawia się przed samym porodem, nawet to że mam nisko brzuch na nic nie wskazuje, bo przy drugim dziecku wszystkie powłoki są luźniejsze i dlatego wszyscy mi mówią że mam nisko brzuszek. Przepisał mi tylko witamine B bo straszliwie swedzi mnie skóra, normalnie aż mam krostki rozdrapane.

Super wiadomości :-)

Wszystkim dziewuszkom gratuluję dobrych wiadomości:-)
Ja jutro robię wyniki: mocz i morfologia a po południu wizyta u gin, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze:tak:

Powodzenia na wizycie :-)

Andzia Fenoterol to lek przeciwskurczowy http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=865 Duzo dziewczyn go bierze w ciazy kiedy pojawiaja sie kurcze i macica twardnieje. Moje chyba wszystkie znajome na Fenoterolu jechały.

Ostatnia edycja:
Do góry