reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Dziewczynki- swietne wiesci oby tak dalej az sie dobrze czyta!

ja jutro mam wizyte i tez oczekuje dobrych wiesci szczegolnie dotyczacych polozenia dzieciatka, poki co problemow spania ciag dalszy, dzisiejsza noc przesla sama siebie, oprocz regularnych wizyt w toalecie zaliczylam ciagly ucisk na zebra i przy tym straszny bol do tego pobolewanie brzucha i ze spania byly nici a o 8.30 w pracy byc musialam...ehhh no to soebie ponarzekalam

reklama
Andzia Fenoterol to lek przeciwskurczowy FENOTEROL - Encyklopedia Leków - Przychodnia Internetowa - www.przychodnia.pl Duzo dziewczyn go bierze w ciazy kiedy pojawiaja sie kurcze i macica twardnieje. Moje chyba wszystkie znajome na Fenoterolu jechały.

To zemnie chyba szczęściara ( odpukać w niemalowane) bo skurczy niemiałam.
A mam pytanko z jakich względów decydujecie sie na cesarke , rozumiem że niektórym ze względów zdrowotnych jest to zalecane , ale jesli wszystko jest w porzątku to co wami kieruje ?

i ja juz po wizycie jakos przezylam mały wazy uwaga 2800g kolos wszystko gotowe na poród teraz tylko czekac i zaciskac nogi do 38 tyg bo wczesniej musialabym rodzic w szpitalu ... wiec tak czy siak pierwsza niebede :) a na moje okropne skurcze oczywiscie paracetamol :)

Czesc dziewczęta!
Mam pytanie, robilyscie moze hbs?
Przeczytalam gdzie ze jest to zalecane badanie, ale moj lekarz mnie nie skierowal, a powiedzial ze to juz wszystkie badania ktore potrzeba to mam.

I tak sobie czytam, ale hbs nie mam zrobione? Powinnam:confused::confused::confused:

agata a powiedz mi zbadali cię czy tylko usg miałaś, co powiedzieli na to że odszedł ci czop?

ja byłam w sobote u lekarza powiedziałam że mam skurcze i bóle jak przy miesiączce on tylko pomacał brzuch i powiedział że za 2 tyg to ja już małego będę miała na świecie
I nic zero leków czy choć powiedzenia że mam leżeć w polsce to pewnie by mnie już zatrzymali na oddziale albo choć przebadali a tu nicccccccc

Wczoraj natomiast dostałam mocnych skurczy i ból przez cały dzień mi towarzyszył przy skurczach dużo mocniejszy ( ból jak na miesiączke w dole brzucha tyle że mocniejszy) w ciągu jednej godziny naliczyłam 7 skurczy, naszczęście dziś przeszło, ból nadal jest ale nie czuje skurczy, przynajmniej tak często
W dodatku tak mi się wydaję że brzuch zmienił kształt tak jakby mały zjechał w dół i nawet jak leże i lekko nacisnę na samym dole bzucha to czuje ból jakby coś tam było ( może to główka i mały się już wstawia w kanał, albo może szyjka już się mocno skróciła)
Wizyte mam dopiero w szpitalu 14 maja tylko czy ja wytrzymam:szok:

Agata a co do wielkości dziecka to moja maluda też pewnie już ma tyle co twoje maleństwo bo w 32 tyg mały ważył 2500kg

Czesc dziewczęta!
Mam pytanie, robilyscie moze hbs?
Przeczytalam gdzie ze jest to zalecane badanie, ale moj lekarz mnie nie skierowal, a powiedzial ze to juz wszystkie badania ktore potrzeba to mam.

I tak sobie czytam, ale hbs nie mam zrobione? Powinnam:confused::confused::confused:
ja robiłam... powiedział mi ze to badanie trzeba miec do szpitala....dodatkowo jeszcze hiv robiłam:tak:

a na moje okropne skurcze oczywiscie paracetamol :)

Super, ze wizyta przebiegla pomyslnie. A ten paracetamol to i podczas porodu Ci zaoferuja. :-D:-D

---------------------

Ogolnie dziewczynki swietnie, ze u Was dobre nowiny.
Ja ogolnie juz nie mam sily na nic, kompletnie na nic. Spac nie moge, siedziec nie moge stac nie moge i juz odliczam dni i mam nadzieje, ze urodze troszke wczesniej niz zaplanowane. :baffled: Chodze wsciekla jak osa :wściekła/y:
Wczoraj dodatkowo zdalam sobie sprawe ,ze ktos mi pieniazki z konta podprowadzil.
Musialam wystac sie dzis godzine w banku aby wszystko zglosic :angry::angry:
Cale szczescie to nie duza suma i wczesnie sie zorietowalam. Teraz musze czekac na nowa karte i jakies 3 tygodnie na zwrot pieniedzy :wściekła/y:

Trzymajcie sie cieplutko kobietki i dbajcie o brzuszki i o siebie ;-)

i ja juz po wizycie jakos przezylam mały wazy uwaga 2800g kolos wszystko gotowe na poród teraz tylko czekac i zaciskac nogi do 38 tyg bo wczesniej musialabym rodzic w szpitalu ... wiec tak czy siak pierwsza niebede :) a na moje okropne skurcze oczywiscie paracetamol :)

to zaciskaj mocnoooo:happy2: a swją drogą to może jakiś mały zakładzik która pierwsza sie rozpakuje?:-D:-D:-D

Czesc dziewczęta!
Mam pytanie, robilyscie moze hbs?:confused::confused::confused:

HBS jest konieczny do szpitala , niewiem czemu twój gin tego niezalecił - zrób lepiej na własną ręke

ja byłam w sobote u lekarza powiedziałam że mam skurcze i bóle jak przy miesiączce on tylko pomacał brzuch i powiedział że za 2 tyg to ja już małego będę miała na świecie
I nic zero leków czy choć powiedzenia że mam leżeć w polsce to pewnie by mnie już zatrzymali na oddziale albo choć przebadali a tu nic

:baffled::baffled::baffled: kuba rozprówacz z tego gina:baffled::baffled: całe szczeście ze polscy lekarze mają zupełnie inne podejście do ciężarnych.

reklama
dilajla nic nie zrobila polozna pomacala tylko w dole brzucha miesiac temu mialam badanie i bylo rozwarcie na 2 palce z kawalkiem na skurcze kazala mi brac paracetamol i wiecej pic stwierdzila ze moze infekcja jakas oczywiscie wyprowadzilam ja z bledu bo nie boli mnie ani nie piecze przy siku no to pomyslala i stwierdzila ze to musza byc skurcze przepowiadajace w takim razie Ja mam tak samo ze czuje cos tam ale obstawiam ze to szyjka sie skrocila bo u wieloródek głowka wstawia sie w trakcie porodu ...

Super, ze wizyta przebiegla pomyslnie. A ten paracetamol to i podczas porodu Ci zaoferuja. :-D:-D

---------------------

Ogolnie dziewczynki swietnie, ze u Was dobre nowiny.
Ja ogolnie juz nie mam sily na nic, kompletnie na nic. Spac nie moge, siedziec nie moge stac nie moge i juz odliczam dni i mam nadzieje, ze urodze troszke wczesniej niz zaplanowane. :baffled: Chodze wsciekla jak osa :wściekła/y:
Wczoraj dodatkowo zdalam sobie sprawe ,ze ktos mi pieniazki z konta podprowadzil.
Musialam wystac sie dzis godzine w banku aby wszystko zglosic :angry::angry:
Cale szczescie to nie duza suma i wczesnie sie zorietowalam. Teraz musze czekac na nowa karte i jakies 3 tygodnie na zwrot pieniedzy :wściekła/y:

Trzymajcie sie cieplutko kobietki i dbajcie o brzuszki i o siebie ;-)

Dominika Olke czeka rozmowa z mezem a kara tez bedzie ukróce jej towarzystwo dopiero sie zacznie ja wreszcie odpoczne a ona bedzie w domu zapierdzielac nie musze mowic ze stracilam do niej zaufanie calkowicie bo kilka dni temu jakbym wyczula cos bo uprzedzalam do tego na wszelki wypadek moj M ma kupic dzis testy na narkotyki teraz juz spodziewam sie wszystkiego niestety

Ostatnia edycja:
Do góry