kalina_malina
Fanka BB :)
Dziewczyny, czy wam też jest trudno oddychać? Ja mam wrażenie, że zmniejszyła mi się objętość płuc i jakby coś ( lub ktoś:-)) nich siedział, bo nie mogę wziąć głębszego oddechu i brakuje mi tchu. Lekarz powiedział, że to przejdzie dopiero po 34 tygodniu! Chyba się uduszę do tego czasu!
[/COLOR]
Annya, udusimy się obie, bo ja mam również uciśnięte płuca. Do tego ostatnio mam uderzenia gorąca Normalnie, gdyby nie ciąża, pomyślałabym, że to już menopauza
A na fotkę nie narzekaj - widać, co trzeba, czyli łapkę i buziaczka. Albo ciocia Kalina już ma zwidy ;-);-);-) Zdjęcie jest fajowe!
wiecie co a mnie to ostatnio tak kręgosłup nawala że szok. w tej ciąży jeszcze nawet kilograma nie przybrałam ( ale zostało mi 10 kg po Julince ), a czasami czuję się jak emerytka, jak mnie połamie to ruszyć się nie mogę!!! ten mój kręgosłup lędźwiowy jest straszny!!! te dolegliwości są straszne ale musimy z tym walczyć!! bo kto ma sobie z tym dać radę jak nie my!!!
Ewuniu, ja szczęsliwie na razie na kręgosłup nie mogę narzekać, ale doskonale Cię rozumiem, bo po pierwszej ciąży oraz po kontuzji, potrafi mnie połamać od dłuższej podróży autem, lekkiego przeziębienia, a czasami to ze zwykłego osłabienia organizmu typu @ :-(
Musisz zadbać o dobre oddciążenie - mało stać, zażywać ruchu, sporo wypoczywać na boczku albo z nogami do góry. No i oczywiście delikatne masaże
A może miałaś do czynienia z pasem ciążowym, ale nie chodzi mi o taki ozdobny, a o taki, którego zadaniem jest podtrzymanie brzuszka i odciążenie kręgosłupa? Ja myślałam o takowym, ale na razie na myśleniu się skończyło ;-)