reklama
madziumba
czerwcowa mama 2009
Ja rowniez sie melduje po dzisiejszej wizycie. Wszystko w porzadku oprocz mojej szyjki, ktora sie bardzo skrocila, jest wprawdzie zamknieta, ale dostalam zwolnienie az do 15 kwietnia, bo od 16 zaczyna mi sie macierzynski. Nie musze lezec, ale mam sie troche wiecej oszczedzac i unikac stresow. A pracujac mialam ich az nadto Ciesze sie, ze juz moge sobie odpoczac, bo ostatnio rzeczywiscie nie mialam juz na nic sily, a siedzenie przez kilka godzin przed komputerem powodowalo straszne bole plecow
Aga odpoczniesz na zwolnieniu troche tempo zwolnisz i będzie wszystko dobrze. Najważniejsze, że szyjka zamknięta :-). Dbaj o Was i odpoczywaj!
Hej! U mnie po wczorajszej wizycie u ginekologa też wszystko w porządku. Mały waży 1454 g i termin przesunął mi się na 28 maj.
Dobre wieści zawsze w cenie:-). Cieszę się, że wszystko ok.
Tricolor ja też z tych panikujących, jak mam na papierze to dopiero na luz wrzucam
Hej! U mnie po wczorajszej wizycie u ginekologa też wszystko w porządku. Mały waży 1454 g i termin przesunął mi się na 28 maj.
No i znowu nam ktos tutaj dezerteruje ;-) Najwazniejsze, że wszystko OK, a waga imponujaca :-)
witajcie dziewczyny, u mnie nie jest za wesoło, chociaż chyba zaczynam się troszkę przewrazliwiać, byłam dzisiaj na tym cholernym teście obciążenia glukozą i na czczo było 95... niby mało, ale jest możliwość że będzie podwyższony po 50tce glukozy... jutro otwarte jest laboratorium to polecę i sprawdzę bo zgłupieję do poniedziałku!!!
a mam pytanie coś wspominałyście, że jak coś nie wyjdzie teraz to trzebba to powtórzyć, możecie coś o tym więcej powiedzieć? bo jakby było cos nie tak to wolę się psychicznie nastawić... a jak byłam ostatnio na usg w 26 tyg malutka ważyła 890 g pozdrawiam serdecznie
a mam pytanie coś wspominałyście, że jak coś nie wyjdzie teraz to trzebba to powtórzyć, możecie coś o tym więcej powiedzieć? bo jakby było cos nie tak to wolę się psychicznie nastawić... a jak byłam ostatnio na usg w 26 tyg malutka ważyła 890 g pozdrawiam serdecznie
Nanya
(Samo)dzielna Mama
Ja też po wizycie. Mała (kolejne usg potwierdza dziewczynkę) jest już usadowiona główką w dół. Waży 1200 g i podobno to dobra waga :-) przynajmniej tak mówi moja gin. Za to moje wyniki nie są za dobre i dostałam lek na niedobór żelaza - Sorbifer Durules. Czy któraś z was już go kiedyś zażywała? jak się po nim czuła? Co do cukru we krwi i testu obciążenia glukozą oraz badania moczu, to na szczęście wszystko w normie. Od teraz mam już wizyty co 3 tygodnie Już coraz bliżej... niedługo zobaczymy naszą maleńką
Ja też po wizycie. Mała (kolejne usg potwierdza dziewczynkę) jest już usadowiona główką w dół. Waży 1200 g i podobno to dobra waga :-) przynajmniej tak mówi moja gin. Za to moje wyniki nie są za dobre i dostałam lek na niedobór żelaza - Sorbifer Durules. Czy któraś z was już go kiedyś zażywała? jak się po nim czuła? Co do cukru we krwi i testu obciążenia glukozą oraz badania moczu, to na szczęście wszystko w normie. Od teraz mam już wizyty co 3 tygodnie Już coraz bliżej... niedługo zobaczymy naszą maleńką
Ja brałam i w pierwszej ciązy i teraz to żelazo. Czuję sie dobrze i jak dla mnie nie ma żadnej róznicy miedzy tym a innym preparatem z zelazem :-)
Ja tez po wizycie na USG 3/4D :-) Wszystko w porzadku. Mały ładnie nam sie pokazał ( fotki może jutro na zamknietym, mam tez filmik, ale z tym to będzie problem, żeby pokazać ). Wazy 976 g. Termin porodu wychodzi na 19 czerwca ( OM 28 czerwca ). No i siedzi sobie na wylocie ( czyli ułożenie posladkowe ), ale to jeszcze może się pozmieniać jak w kalejdoskopie więc jakos sie nie przejęłam ta informacją :-)
chocoblok
Aktywna w BB
Nanya ja zażywam od ponad 2 tyg (biofer który wcześniej przyjmowałam nie pomógł). Czuję się po nim normalnie, jedyne do czego mogę sie przyczepić to lekkie zaparcia, a do tej pory raczej nie miałam takich problemów ;-)Za to moje wyniki nie są za dobre i dostałam lek na niedobór żelaza - Sorbifer Durules. Czy któraś z was już go kiedyś zażywała? jak się po nim czuła?
Czy wyniki się poprawią będę wiedziała dopiero 15.04.
Pozdrawiam :-)
ja miałam po 50 g 164 chyba bo juz nie pamiętam a na czczo około 90 i musiałam powtórzyć 75g i na czczo mialam 86 a po 75g mialam 81 czyli mniej niż na czczo...witajcie dziewczyny, u mnie nie jest za wesoło, chociaż chyba zaczynam się troszkę przewrazliwiać, byłam dzisiaj na tym cholernym teście obciążenia glukozą i na czczo było 95... niby mało, ale jest możliwość że będzie podwyższony po 50tce glukozy... jutro otwarte jest laboratorium to polecę i sprawdzę bo zgłupieję do poniedziałku!!!
madziumba
czerwcowa mama 2009
Ja tez po wizycie na USG 3/4D :-) Wszystko w porzadku. Mały ładnie nam sie pokazał ( fotki może jutro na zamknietym, mam tez filmik, ale z tym to będzie problem, żeby pokazać ). Wazy 976 g. Termin porodu wychodzi na 19 czerwca ( OM 28 czerwca ). No i siedzi sobie na wylocie ( czyli ułożenie posladkowe ), ale to jeszcze może się pozmieniać jak w kalejdoskopie więc jakos sie nie przejęłam ta informacją :-)
O to masz Kochana duże przyśpieszenie w terminie . Bardzo się cieszę, że wszystko ok. Moja też jest pośladkowo ułożona bo tańczy "po wylocie"
reklama
Ja dziś miałam badania-morfologia,mocz, badanie na żółtaczkę i parę innych. Robiłam też wkońcu tę glukozę. Bałam się,że to takie niedobre-a w sumie to taki rozwodniony cukier. Aż się babki zdziwiły,że to tak bez skrzywienia wypiłam. Wszystko do zniesienia-tylko mały potem tak mnie kopał. Po wyniki mam się zgłosic w poniedziałek.
Ale o glukozę to jutro podejdę i zapytam,bo się będe stresować.
Ale o glukozę to jutro podejdę i zapytam,bo się będe stresować.