reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Dziewczyny, lepiej nic nie przeliczać i nie porównywać, bo - znane nam wszystkim bla bla bla - każda ciąża jest inna :-D

A co do pomiarów z usg, to w poprzedniej ciąży miałam badanie ok. miesiąc przed porodem. Wynikało z niego, że Frysia waży ok. 2,5 kilo, czyli że miesiąc później urodzę 3,5-kilowe dziecko. A urodziłam prawie 4,5-kilowe :-D

reklama
Też się nad tym zastanawiam bo moja Mała ważyła w 22 tyg 350 g :szok: , lekarz powiedział że waga ok. teraz jak czytam wagę pociech innych to wydaje mi się, że moja córcia ma małą wagę:baffled:
Madziumba mój synuś w 21 tygodniu ważył 560 g więc albo mój syn to kolos albo twoja córa to maleństwo.

Kochane, ale pamiętajcie o jednym - ważenie Dziecka będącego w brzuchu za pomocą fal ultradźwiękowych (usg) to takie trochę teoretyzowanie i częściej się myli, niż podaje prawdziwe dane !

Także nie stresujcie się takimi rozbieżnościami :happy:

Madziumba mój synuś w 21 tygodniu ważył 560 g więc albo mój syn to kolos albo twoja córa to maleństwo.

Monika, masz w brzuszku dorodnego brzdąca - moja Ksenia ważyła pod koniec 22 TC (dokładnie 21 tyg. i 6 dni) równe 500 g :tak:
A Madziumba - wydaje mi się, kochana, że pomyliłaś tygodnie, bo swoje usg miałaś chyba co najmniej tydzień przede mną, więc myślę, że to waga z 21 TC albo nawet 20 TC...

Kochane, ale pamiętajcie o jednym - ważenie Dziecka będącego w brzuchu za pomocą fal ultradźwiękowych (usg) to takie trochę teoretyzowanie i częściej się myli, niż podaje prawdziwe dane !

Także nie stresujcie się takimi rozbieżnościami :happy:

No i zgadzam się w pełni z podsumowaniem Cypisi ;-)Pamiętajcie, że nie dość, że mamy tu do czynienia z ultradźwiękami, to jeszcze na ekranie obraz jest przeskalowany, a lekarz właśnie na ekranie zaznacza punkty, z których później komputer wylicza wymiary :sorry2:

Moja bratowa miała usg 2 tyg przed porodem i jej synus miał miec ponak 3 kg, a urodził sie z waga 2,4kg. tak wiec nie ma co sie sugerowac ta waga.

A Madziumba - wydaje mi się, kochana, że pomyliłaś tygodnie, bo swoje usg miałaś chyba co najmniej tydzień przede mną, więc myślę, że to waga z 21 TC albo nawet 20 TC...
No i zgadzam się w pełni z podsumowaniem Cypisi ;-)Pamiętajcie, że nie dość, że mamy tu do czynienia z ultradźwiękami, to jeszcze na ekranie obraz jest przeskalowany, a lekarz właśnie na ekranie zaznacza punkty, z których później komputer wylicza wymiary :sorry2:
Dzięki Kalina sprawdziłam w wynikach i masz rację moje USG było na koniec 19 tyg:-), odetchnęłam.
Cypisia zgadzam się z Tobą, poza tym jakby było coś nie tak to myślę, że dodatkowe badania by kazali robić.

Dziewczyny, mam problem. Od paru dni mam jakiś stan zapalny właśnie "tam". Nie jest to jakaś typowa grzybica, bo kiedyś taką miałam "zaszczyt' mieć i w tamtym przypadku to była masakra, konsystencja, zapach, no i dokuczliwe swędzenie. A teraz mam jakby infekcję przy wejściu do pochwy, bo mnie swędzi-zazwyczaj wieczorami. Podmywam się jak zwykle płynem do higieny i narazie niczego nie biorę. Myślę sobie, że to może związane z niedawno przebytą kuracją antybiotykową, ale przyjmując antybiotyk aplikowałam sobie taż dopochwowo gynalgin i clotrimazol. Może wyjałowiła się flora bakteryjna, nie wiem. Gina mam za tydzień i nie będę do niego lecieć narazie, bo to może przejdzie-mam nadzieję.
Tantum Rosa podobna dla nas niewskazana:-(

15406844d8.png

Dziewczyny, mam problem.Może wyjałowiła się flora bakteryjna, nie wiem. Gina mam za tydzień i nie będę do niego lecieć narazie, bo to może przejdzie-mam nadzieję.
Tantum Rosa podobna dla nas niewskazana:-(

Sabin jak zrobisz Tantum Rosa i się nim umyjesz to na pewno nie zaszkodzi a powinno pomóc. Z tym niewskazaniem to chodziło o irygację. Poza tym może spróbuj w aptece zapytać czy pomoże i czy można w ciąży używać clotrimazolu - kremu(jest bez recepty), mi zawsze pomagał w takich sytuacjach.

reklama
Do góry