reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Ja bym chciała urodzić jeszcze w maju i mam też dziwne przeczucie, że tak właśnie będzie. Najlepiej w Dzień Matki :-D Albo ewentualnie w Dzień Dziecka :-)
Więc od 38 tygodnia ostro zabieram się za mężusia hehehehe. W tamtej ciąży pomogło i urodziłam 5 dni przed terminem.

reklama
Ja też czuję że urodzę w maju. Byle po 24 maja. Zobaczymy po następnym USG czy mały dalej tak szybko rośnie. Słuchajcie a kiedy teraz jest czas na 3 planowe USG (tak żeby NFZ nie stracił)?? Jakoś po 30 tyg?

Ja od początku ciąży miałam termin 20.06 potem stopniowo się zmieniał ale tylko o tydzień między 12.06 a 20.06. A ostatnio mi się śniło, że urodziłam 08.06 :) 8 to moja szczęśliwa cyfra więc kto wie ;)

Ja byłam dziś na wizycie z moim Miśkiem,oczywiscie do gabinetu wszedł tylko na usg,ale był zachwycony że mógł zobaczyć dzidziusia i posłuchać jak bije mu serduszko:-)bardzo przezywał ale później po wyjściu z gabinetu stwierdził,że braciszek bardziej wygląda jak szkielecik niz dzidziuś:-D:-D:-D.

Z Małym jest wszystko w porzadku ma 1044g, co do wieku to zgodnie z wiekiem ciaży ok 27/28 tydz. chociaż trudno było dobrze go pomierzyć bo wierzgał niesłychanie-normalnie ADHD;-):-D.Jestem trochę rozczarowana, że nie dało się potwierdzić na 100% czy to chłopiec(nie kupuję więcej ubranek:no::-D),zrobił nam też inna niespodziankę i obrócił się -ZNÓW SIEDZI:szok:

Co do moich wyników, to są ok,krążek trzyma dobrze, tylko waga nie drgnęła przez miesiąc:confused:, więc lekarz był trochę zdziwiony,że dalej ważę tyle samo, ale w sumie i tak mam już 9 kg na plusie, to może na razie wystarczy :-)

hej...ja włsnie niedawno wrociłam z wizyty u ginekologa.... już 2 raz dzidzia sie nie pokazała heheh ale to chyba na zlość roi bo tak bardzo chcielismy wiedziec co bedzie.... jak narazie jestem w 25 tygodniu ciąży dzidzia waży prawie 600 gram. Tylko jest odwrócona nożkami do dołu....mam nadzieje ze sie ułoży tak jak powinna.... Pozdrawiam

Jak to jest z tą waga maluszków :confused::baffled: Mój mały ważył 650 g w 23 tyg :confused: Teraz to już sama nie wiem czy to duzo czy mało, a może tak w sam raz :baffled:

Jak to jest z tą waga maluszków :confused::baffled: Mój mały ważył 650 g w 23 tyg :confused: Teraz to już sama nie wiem czy to duzo czy mało, a może tak w sam raz :baffled:

Też się nad tym zastanawiam bo moja Mała ważyła w 22 tyg 350 g :szok: , lekarz powiedział że waga ok. teraz jak czytam wagę pociech innych to wydaje mi się, że moja córcia ma małą wagę:baffled:

Mój mały wazył w 24 tc 673g , lekarz powiedział ze jest troszke ponizej sredniej wagi
Ma tez troszke za krótkie nózki i raczki a główke taka na 26 tydz, tez sie martwie

Ja dzisiaj znowu na USG byłam, wreszcie wszystko w miarę wróciło do normy ale mi Ginka powiedziała że mam prowadzić życie emerytki ;-)

A co do koncertu życzeń to wg pomiaru czegoś tam termin wyszedł na 30 czerwiec, co USG to jest on bardziej odległy, więc Cypisia nie martw się, pewnie nie Ty będziesz ostatnia ;-);-);-)

reklama
Do góry