reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdjęcia testów, USG, brzuszków i Maluszków ;)

U mnie po wizycie następująco:
Mała waży ok 3500, ilość wód ok, przepływy też, szyjka została wymasowana i rozwarcie na 2 palce... gin powiedział że nie powinnam mieć problemu z urodzeniem... w środę stawiam się w szpitalu. .. jak powiedziałam ze obawiam się indukcji to odparł ze nie widzi powodu żeby wywoływać wiec prawdopodobnie będę czekać w szpitalu na akcje... i tyle...

reklama
U mnie na Ktg ok. Zapisało się nawet parę skurczy na poziomie 80-100 potem doktor mnie zbadał i powiedział ze jeszcze nie rodzimy ale mam rozdarcie na dwa palce wiec widać jakiś minimalny postęp. Teraz trochę plamie ale z E miałam tak samo.
W piątek mam kolejne Ktg i jak nie urodze to 19 w poniedziałek mam się stawić na 9 rano w szpitalu.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Indukcje, indukcje :-)
Wychodzi na to, że w najbliższym czasie będzie sporo indukcji wśród Nas:
13/10 - Maran - W KOŃCU!!! Trzymam kciuki, bo jakoś czuję, że póki Ty nie urodzisz to i ja będę jeszcze czekała, więc do dzieła Kochana :-D
14/10 - Ania idzie do szpitala, co prawda póki co bez indukcji, ale już na miejscu, więc blisko bardzo :-)
16/10 - ja do szpitala i pewnie od niedzieli indukcja
19/10 - Reniam do szpitala i pewnie też w ciągu doby, dwóch indukcja :-D

Oczywiście o ile nie urodzimy same wcześniej :-D (nie dotyczy Maran, ona już jedną nogą na fotelu porodowym hahaha)

Czyż to nie poprawia humoru? Bo mi tak :-D

Humor poprawia ale pytanie mam do przeterminowanych.
Do kiedy macie zwolnienie bo ja do 14 i w szpitalu mi nie dadzą. Szkoda mi brać wczesniej macierzyńskiego. I nie wiem czy jechać jutro do doktora i czy mi da.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Reniam czemu Cu nie dadza? W pierwszej ciazy bylam po terminie, 13 stawilam sie do szpitala i bylam na patologi, 17 urodzilam i jak.wyszlam to poszlam po zl na patologie za pobyt i normalnie dostalam

reniam mi w takim przypadku lekarz mowil, ze nie moze wystawic zwolnienia i jak chce to musze isc do szpitala, a ze ja nie chcialm isc do szpitala to wzielam poprostu wczesniej macierzynski, ale z tego co sie orientuje to niektorzy lekarze wypisuja zwolnienie i po terminie, wiec najlepiej wybierz sie do lekarza i zapytaj

reklama
Trzymam kciuki ania i maran zeby wasze akcje sie szybko rozwinely :)

Reniam ja tez mam zwolnienie do terminu porudu potem lekarz mi powiedzial ze na macierzynski juz trzeba

Bylam dzis na ktg rano :) bo oczywiscie cala noc nie spalam wkrecajac sobie rozne historie :/ ktg wyszlo ksiazkowe. Ruchy sa, nawet pare skurczy na poziomie 100-120 (oczywiscie ich nie czuje)
Mam kontrolowac ruchy i jak cos jechac na ktg.

Ogolnie troche sie uspokoilam ale dalej troche sie martwie tyl malym obwodem brzuszka juniora :( na dwoch usg wyszly takie same wymiary :/

Do góry