Ela Iguokundia
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Asami zmieniam zdanie nie czekaj ! Sio na porodówkęJa też sobie nie życzę by jeszcze tydzień poczekał. Dwoje dzieci rodziłam po 37 tygodniu ciąży i były donoszone ( syn 3500 g i długi na 54 cm, a córka 3740 g i 57 cm). A jak mały mi w dwa tygodnie przyrósł z 2700 g na 3500 - 3600 g to nie wiem ile musiałabym wypychać w przyszłym tygodniu. Choć mogłabym urodzić we wtorek 13.10 ( dwoje dzieci rodziłam we wtorek). A zresztą jak byłam w szpitalu to lekarka kazała mi wytrzymać do 10.10. A to powiedzmy się udało. Mój gin też mi dał zielone światło na poród i mówił, że dzidzia donoszona.
Heh, wyglądasz tak jak ja!!! My mamy dla naszych dzieci M3 I dlatego tak długo siedzą, te co miały małe brzuchy to szybko się wykluły, bo im niewygodnie było :-)Zobacz załącznik 714597
39 tydzień- mam nadzieje że ostatni ...
E tam, spokojnie, nie nastawiaj się w ogóle, bo widzisz jak to się kończy...
Ja mam identyczną sytuację - u mnie już pewnie waga Olka to ponad 4kg a ja też chcę SN i chciałam szybciej urodzić, aby był mniejszy i nie wyszło...Masz rację tylko tak mi w głowie siedzi ze jak bym urodziła przed terminem to może było by mniejsze dziecko A tak to na bank bedzie powyzej 4 kg A boję się cc A raczej tego dochodzenia do siebie po cięciu.
Paciorkowiec to nie koniec świata U mnie brzuszek jest większy niż reszta hahaha czyli grubas - lepiej jak by był chudy jak Twój :-) A tu się szykuje mały prosiaczek Olinek Okrąglinek Nie denerwuj się na zapas, no przestań wrrrrr Zobacz - ja już po a jeszcze żyję I na KTG byłam dwa razy w zeszłym tygodniu i wszystko jest ok, jestem uspokojona. Ty też będzieszJa jestem zalamana po wizycie
Usg wszystkie pomiary ok poza obwodem brzuszka ktory wskazuje na 33tc tak jak dwa tyg temu. Oczywiscie mam sie nie martwic jutro przyjechac na ktg ja sie oczywiscie juz naczytalam o hipotrofi o niedotlenieniu i innych chorobach i zagrożeniach.
I mam paciorkowca dostane kroplowke przy porodzie o ile zdążę w miare wczesnie przyjechac tylko ze ja rodzilam 4 godz mlodego 2 godz maje od pierwszych boli to teraz wychodzi ze urodze w godzine :/
O i tyle mam dola jak stąd do australii ; (