reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

Moje zakupy to:
-10 pieluch tetrowych
- 3 szt body
- 3 szt pajacyków
- 3 szt bluzeczek
- czapeczki 3 szt
- 1 szt kombinezonu

Potem stwierdziłam, że nie kupuje się nic przed przeciez... i zaprzestałam zakupy.

reklama
Moje zakupy to:
-10 pieluch tetrowych
- 3 szt body
- 3 szt pajacyków
- 3 szt bluzeczek
- czapeczki 3 szt
- 1 szt kombinezonu

Potem stwierdziłam, że nie kupuje się nic przed przeciez... i zaprzestałam zakupy.

e, tam ja od pierwszej wizyty u lekarza zaczęłam zakupy a teraz będąc na tym etapie mam wszystko - oczywiście pewnie wiele rzeczy wyjdzie jak mały będzie z nami ;D

Vileyka ja nie brałam w Ikei całego kompletu mebelków z jednej seri. Komodę kupiliśmy Malm, szafę z serii Stuva ale fronty w całości brzozowe bez białych szuflad i to na nie czekaliśmy 2 miesiące i fotelik. Mebelki z 3 różnych serii ale pasują kolorystycznie do siebie jak ulał.
malm-komoda--szuflady__22499_PE107374_S4.jpgstuva-kombinacja-regaowa-z-drzw-szuf__0112706_PE264601_S4.jpgZobacz załącznik 402748

Ja nie kupuje- dom umeblowany od 7 lat.
Pokoj jeden wolny zawsze był wiec...

Ja jednak jestem przezorna i nie kupuje.. po co potem mam sobie w brode pluc? ;)

Ja nie kupuje- dom umeblowany od 7 lat.
Pokoj jeden wolny zawsze był wiec...

Ja jednak jestem przezorna i nie kupuje.. po co potem mam sobie w brode pluc? ;)

To co jak wrócicie ze szpitala to bobasek będzie leżał golutki? Czy z maluszkiem bedziesz biegać po sklepach? Ja wolę to juz teraz załatwić, wszystko przygotować a potem tylko sie cieszyć;)

Ja również nie wyobrażam sobie zostawić wszystkiego na np. 2 tygodnie przed rozwiązaniem. Tfu tfu odpukać ale różnie bywa wcześniejszy poród, problemy zdrowotne albo najzwyczajniem mega zmęczenie gdzie w 8 msc już będę ledwo chodziła nie mówiąc o szale przedświątecznych zakupów wktórym nie zamierzam w tym roku brać udziału.

No wlasnie, Karolcia- ten szal zakupowy w grudniu tez wole ominac. ja juz prawie wszystko mam. Jeszcze zamierzam zaliczys Ikee (lozeczko, wanienka, spiworek) i na koniec apteke

Ja też lubię mieć wszystko wcześniej przygotowane, ustalone etc...nie lubie niespodzianek i nie lubię zostawiać wszystkiego na ostatni moment a potem biegać i się martwic, że to , że tamto mam nie załatwione i prosić innych o pomoc. Lubię mieć wszystko zapięte na ostatni guzik;)

A jeszcze nie dość, że grudzień to ostatni dzwonek dla nas na robienie zakupów to jeszcze Mikołajki i święta i ludzie głupieją.
Ja też wolę teraz wszystko przygotować i daje sobie na to czas do końca listopada. Potem leże i się nie ruszam. Leżę i pachnę.

reklama
Ja tez wole sobie wszystko przygotowac :-) I mam juz prawie wszystko. Zostalo mi tylko do zakupu:
-lozeczko
-wozek
-kombinezon, czapka, szalik
-dla mnie koszule do karmienia do szpitala, szlafrok, pantofle
I byc moze jakies drobnostki (ale to popatrze na liste) :-)

Do góry