reklama
Anastazzja
Fanka BB :)
no, ale z kupy trzeba oczyścić wcześniej chociaż trochę bo ja nie wyobrażam sobie wkładać do pralki takie pampersa z kupą a co do tego czy dałabym radę to wiesz różnie bywa praktycznie codziennie jestem od rana do wieczora na uczelni (bo oba kierunki dziennie studiuję) i jak wracam do domu to już jestem wypruta, a tu jeszcze obiad trzeba zrobić, w chałupie ogarnąć a jak jeszcze dziecko dojdzie to chyba zwariuję
btw dziś przyszedł do nas bezdotykowy termometr i teraz mój P. biega po domu i mierzy temperaturę wszystkiego ścian, kompa, wody, jedzenia, szaf zabawnie to wygląda
btw dziś przyszedł do nas bezdotykowy termometr i teraz mój P. biega po domu i mierzy temperaturę wszystkiego ścian, kompa, wody, jedzenia, szaf zabawnie to wygląda
Ostatnia edycja:
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
Anastazja dobre
Ja mam w planach kupić w tyg chustę i stelaż do wózia. Na gwiazdkę sobię zazyczyłam jednak fotelik dla dzidzi. Nic w sumie nie potrzebuje to Franio dostanie
Ja mam w planach kupić w tyg chustę i stelaż do wózia. Na gwiazdkę sobię zazyczyłam jednak fotelik dla dzidzi. Nic w sumie nie potrzebuje to Franio dostanie
ewelina26k
ja na początek kupuję huggies newborn ale to narazie jedną paczkę bo nie wiem czy będą odpowiadaćDziewczynki a mam pytanko w sprawie pieluch. Jakie zamierzacie kupić na początek i ile?
Co do pieluch ekologicznych tez nad nimi myslałam, byłam nawet na spotkaniu takim o pieluchach eko ale jak się chce prać max co 2-3 dni to wydatek rzędu 900 zl (tak mi wyliczyły wszystko co niezbędne panie na spotkaniu)to dość sporo, tym bardziej, ze nie wiem czy jestem do nich w 100% przekonana. i tym bardziej pani mówiły, że na różnym etapie są zalecane inne wkłady
ewelina26k
ja nie bardzo widzę to że wstawiam pranie codziennie;-)A ile ich trzeba? 10 chyba nie wystarczy na jeden dzień? zakładając,że codziennie pranie. no i chyba pampersy i tak będzie trzeba kupić, bo na wyjścia gdzieś do znajomych czy gdziekolwiek, nie?
Dorotka_23
Ja też! :-) Ale nie znoszę prasować!! I tu jest duży problem bo ciągle mam stertę prasowania i jak na nią patrzę to mam odruch wymiotny.ja mam lekkiego pier**lca na punkcie prania mogę prać cały czas. uwielbiam to robić
A wczoraj byłam w IKEA:-) Kupiłam pościel dla maluszka (w paski bo lubię) i nowy ochraniacz do łóżeczka (tylko w IKEA są takie dookoła łóżeczka a nie tylko na połowę) i ten zielony ręcznik z kapturkiem. Nadal polecam kupować tam prześcieradełka. Mają z dżerseju, z gumką, pakowane po 2 w tzrech kolorach - mięciutkie, świetnie się piorą.
No i oczywiście dla Szymusia też pościel - w auta. Ale się maluch cieszył - bardziej niż z zabawek.
reklama