reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

lajtway- jesteś moją idolką, bo mam mega problem z nauką. w ogóle nie mogę się skupić. nigdy tak nie miałam....ucz się dzielnie dalej:)

reklama
Może i fajne są ekologiczne pieluszki, ale ja jestem na to zbyt wygodna :DDDDD
Dziś zakupiłam paczkę Pampers Premium Care oraz chusteczki zestaw 4x Pampers Baby Fresh :)

Alka mam tak samo, też jestem za wygodna. Zresztą nie wiem kiedy miałabym je prać, przy 3 facetach w domu pralka i tak codziennie jest w użytku, na szczęście mam suszarkę do ubrań, bo inaczej to już byłaby masakra.

no, ale z kupy trzeba oczyścić wcześniej:) chociaż trochę:) bo ja nie wyobrażam sobie wkładać do pralki takie pampersa z kupą:p a co do tego czy dałabym radę to wiesz:) różnie bywa:) praktycznie codziennie jestem od rana do wieczora na uczelni (bo oba kierunki dziennie studiuję) i jak wracam do domu to już jestem wypruta, a tu jeszcze obiad trzeba zrobić, w chałupie ogarnąć:p a jak jeszcze dziecko dojdzie to chyba zwariuję:)

btw dziś przyszedł do nas bezdotykowy termometr i teraz mój P. biega po domu i mierzy temperaturę wszystkiego:D ścian, kompa, wody, jedzenia, szaf:D zabawnie to wygląda:D

Ostatnia edycja:
Anastazja dobre :)

Ja mam w planach kupić w tyg chustę i stelaż do wózia. Na gwiazdkę sobię zazyczyłam jednak fotelik dla dzidzi. Nic w sumie nie potrzebuje to Franio dostanie :)

Dziewczynki a mam pytanko w sprawie pieluch. Jakie zamierzacie kupić na początek i ile?
ja na początek kupuję huggies newborn ale to narazie jedną paczkę bo nie wiem czy będą odpowiadać
Co do pieluch ekologicznych tez nad nimi myslałam, byłam nawet na spotkaniu takim o pieluchach eko ale jak się chce prać max co 2-3 dni to wydatek rzędu 900 zl (tak mi wyliczyły wszystko co niezbędne panie na spotkaniu)to dość sporo, tym bardziej, ze nie wiem czy jestem do nich w 100% przekonana. i tym bardziej pani mówiły, że na różnym etapie są zalecane inne wkłady

ja mam lekkiego pier**lca na punkcie prania :p mogę prać cały czas. uwielbiam to robić :)
Ja też! :-) Ale nie znoszę prasować!! I tu jest duży problem bo ciągle mam stertę prasowania i jak na nią patrzę to mam odruch wymiotny.

A wczoraj byłam w IKEA:-) Kupiłam pościel dla maluszka (w paski bo lubię) i nowy ochraniacz do łóżeczka (tylko w IKEA są takie dookoła łóżeczka a nie tylko na połowę) i ten zielony ręcznik z kapturkiem. Nadal polecam kupować tam prześcieradełka. Mają z dżerseju, z gumką, pakowane po 2 w tzrech kolorach - mięciutkie, świetnie się piorą.
No i oczywiście dla Szymusia też pościel - w auta. Ale się maluch cieszył - bardziej niż z zabawek.

reklama
Do góry