reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

A ja zamierzam kupić maluszkowi na sam początek pampersy a potem używać takich wielorazowych, są bardzo ekologiczne, nie uczulają dzieciątka i po około 2 miesiącach koszt zakupu się zwraca bo używa się ich do końca pieluchowania. Pierze się je w pralce jak normalne ubranka dla dzieci, ponadto nic się z nich nie ulewa i nie przeciekają. Słyszałam dużo pozytywnych opini. Te pieluszki to coś takiego:
10x PIELUSZKI WIELORAZOWE BAMBUS + 20 WKŁAD BAMBUS (1844711364) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Jostyna:) hehe...może i one są ekologiczne i ekonomiczne, ale ja przy dwóch kierunkach, opiece nad dzieckiem i zajmowaniem się domem nie dałabym rady tego prać, suszyć itd na bierząco:D ale ogólnie pomysł fajny:)

A ja zamierzam kupić maluszkowi na sam początek pampersy a potem używać takich wielorazowych, są bardzo ekologiczne, nie uczulają dzieciątka i po około 2 miesiącach koszt zakupu się zwraca bo używa się ich do końca pieluchowania. Pierze się je w pralce jak normalne ubranka dla dzieci, ponadto nic się z nich nie ulewa i nie przeciekają. Słyszałam dużo pozytywnych opini. Te pieluszki to coś takiego:
10x PIELUSZKI WIELORAZOWE BAMBUS + 20 WKŁAD BAMBUS (1844711364) - Aukcje internetowe Allegro

ja tez chcę w nie zainwestować, ale trochę nie kumam jak działają :) bardzo dużo rodzajów tych pieluszek jest

A ile ich trzeba? 10 chyba nie wystarczy na jeden dzień? zakładając,że codziennie pranie. no i chyba pampersy i tak będzie trzeba kupić, bo na wyjścia gdzieś do znajomych czy gdziekolwiek, nie?

Jostyna:) hehe...może i one są ekologiczne i ekonomiczne, ale ja przy dwóch kierunkach, opiece nad dzieckiem i zajmowaniem się domem nie dałabym rady tego prać, suszyć itd na bierząco:D ale ogólnie pomysł fajny:)
Pierzesz je w pralce a nie ręcznie więc co to za praca;) He ja też studiuję i to nie w swoim mieście tylko ponad 80 km dalej, przede mną ostatni rok i pisanie a na lato obrona...ale jakos nie widzę w tym problemu. A dupcia malucha będzie miała więcej oddechu niż w normalnym pampersie, ale Kochana oczywiście to Twój wybór ;) Ja do niczego nie namawiam ;)

Emm ja mam zamiar kupić 10 pieluch plus 20 wkładów. A na specjalne okazje np wyjścia z domu to normalne pampersy i tak trzeba będzie kupić.

Anastazja- dałabyś radę. Ja dałam;-) Kiedyś już pisałam żeuzywaliśmy tych pieluszek i przy drugim tez będziemy.Pampersy na noc bo wnocy wstawałam na autopilocie i już mi się nie chciało.Jak któraś będzie powazniej zainteresowana to mogę napisac co i jak. Naprawdę jest duuuużo taniej:tak:
Dziewczyny- Jostysia, Emm- mało,ja mam 50szt+ 3 otulacze i jest na styk

reklama
Napisze Wam jutro co i jak bo ja akurat uzywam tetry+ otulacz. Dlatego taka "straszna" ilość. Te pozostałe są fajne ale później- no i chyba mniej ich trzeba
Zmykam do nauki- trochę musiałam posiedzieć przed kompem bo licytowałam kurteczkę dla Liduśki ale koniec laby

Do góry