reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

No właśnie słyszałam że powinno się kupić kilka różnyc pieluch wmałych opakowaniach dla sprawdzenia. My trafiliśmy na promocję i kupiliśmy małą paczkę nowych Huggies z wycięciem na pępuszek i dużą paczkę pampers new baby.

reklama
Iga- bardzo ladny wozek. Sama go ogladalam w sklepie i mi sie podobal. Tylko waga duza i dlatego go odrzucilam, bo mieszkam na wysokim parterze i ciezko byloby wnosic :-)

hej dziewczynki i ja się pochwalę wózeczkiem :-) jeste REWELACYJNY !!! jak któraś przyszła mama zastanawia się nad X-landerem śmiało polecam :-)

w

a bawicie sie w kupowanie wyparzarek do butelek, czy bedziecie tylko wodą gorącą zalewać?
i to samo pytanie o proszki do prania. te dla dzieci, czy zwykły proszek i dodatkowe płukanie?
ja do puki Marcelke nie skonczyl 3 miesiecy to jak uzywalam butelki a zdazylo sie mi to naprawde doslownie kilka razy to aj wygotowywalam i to tak ok 10 min pod przykryciem. pozniej to juz mylam i wrzatkiem zalewalam, teraz tylko wszystko myje chodz zdaza mi sie nie raz jeszcze slomki od bidonów itp zlac wrzatkiem.
na poczatku przez 3 miesiace uzywalam specjalnego proszu dla dzieci. i tylko jego. pozniej raz w niewielkiej ilosci proszku sensitiv prlam i 2 razy plukalam. tak normalnei prac jak swoje rzeczy z plynem do plukania itp to zaczelam gdzies ok roczku Marcelka.
teraz tez kupie na poczatku specjalny proszek.
Dziewczynki a mam pytanko w sprawie pieluch. Jakie zamierzacie kupić na początek i ile?
ja kupie pampersy new baby. Marcelka pamiętam Haggis strasznie odparzały.

Jesli ktoras z Was jest na zakupie pizamki, to polecam wybrac sie do Tesco. Ja kupilam dwie na promocji -30%. Przecena z 44zl na 30zl. Bardzo fajne mieciutkie bawelniane. Bardzo duzy wybor wzorow i kolorow. Oto moje :-):

Załączniki

• pizamka1.jpg
    pizamka1.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 44
  • pizamka2.jpg
    pizamka2.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 42
Sluchajcie, bo w koncu juz nie wiem... Lepiej kupic butelke szklana czy plastikowa? I ma byc antykolkowa, aktywna, czy jaka, bo weszlam do tesco i zgluplam :-)
Kasia- fajny wozeczek. Podoba mi sie. Tylko drogi i ciezki troche jak dla mnie :-)

reklama
Melisa87 wyobraź sobie że ten wózeczek wylicytowaliśmy na allegro za całe 1280 zł (razem z przesyłką) wózeczek jest w stanie idealnym aż się wierzyć nie chce że jest używany :-) naprawdę super trafiliśmy, wprawdzie zawsze myślałam że nasze dziecko będzie miało nowy wózeczek ale jak zobaczyłam ten na allegro to nie mogłam sie oprzeć i zakup okazał się strzałem w 10!!!.

Co do buteleczki to ja kupiłam taki zestaw:
Zestaw Antykolkowy do karmienia butelką | Karmienie | Karmienie butelką | Butelki | MamaBebe.pl

Do góry