reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

reklama
Ewelina- pocieszę Cie że my z Lidkąuparliśmy się na nie dawanie smoka ze względu właśnie na niezaburzanie odruchu ssania- dostała jak miała 5 tyg- i chciala go potem tylko sporadycznie. Trafilismy za drugim razem- pierwszy jej nie podpasował. Wwieku 6mcyodrzuciła smoka całkowicie i do tej pory nie ma takich zapędów. Paluszkównigdy nie ssała. Teraz teżnie chcę dawać przez te pierwsze 1,5mca.

Butelki miałam dr Browns. I tak jak pisze Emm- zwracajcie uwagę na bisfenol- uwalnia się z butli pod wpływem ciepła.Ale większość butelek jest bez bisfenolu A-np Avent- na spodzie powinien być taki znaczek z literką B w trójkącie- chyba, nie jestem pewna- Browns na bank nie ma bisfenolu

Co do koloru wózka- a ja troche żałuję ze nie mam jaśniejszego- brud brudem ale to się przede wszystkim piaskiem czy kurzem brudzi i na ciemniejszych bardziej widać- no i grzeje się ten materiał na słońcu-środek wózka mam ecru i powiem Wam że w gondolce jest czyściutko, nic się nie brudziprzy takim maleństwie. A spacerówka przy starszaku to kurz, błoto, łapki w piasku po wyjściu z piaskownicy tak samo widać na szarym co na beżu.

Vileyka, pamiętam :D Wiem że pessar to nie zawleczka od granatu, ale lepiej być przygotowanym niż nie. Mój M to straszny nerwus i nie wyobrażam sobie że musi ogarnąć więcej niż 2 rzeczy na raz w czasie gdy ja już rozpakowana leżę w szpitalu :D

ewelina fajne te smoki, ale z tego co widziałam to dosyć drogie. chociaż są prawie w każdej aptece co jest plusem:)
pola w sumie racja.. faceci tacy nieogarnięci trochę są.. :D tym bardziej, że lepiej jakby tam z Tobą siedział w tym szpitalu a nie biegał po domu składając łóżeczko i rozkminiając, które prześcieradełko ma założyć:D

My używaliśmy smoczków nuk anatomicznych silikonowych od początku a od 9 miesiąca gdy zęby ostre przyszły kauczukowych bo mocniejsze...
Mój mały był już w szpitalu niespokojny i dali mu smoczusia silikonowego z nuka właśnie i tatuś synusiowi własnie takiego zakupił i wygotował i podrzucił do szpitala...

Jeśli chodzi o butelki to ja miałam zakażenie ciążowe i zakaz początkowego karmienia więc od początku używaliśmy butelek browna - mleczko powoli leci i są oki
BUTELKA ANTYKOLKOWA Wąska DR BROWN'S 237 BROWNS (1852123672) - Aukcje internetowe Allegro
BUTELKA ANTYKOLKOWA SZEROKA DR BROWN'S 240 BROWNS (1852124332) - Aukcje internetowe Allegro
a potem po pół roku przeszliśmy na aventa dużą butelkę 330 ml ze smoczkiem trójprzepływowym bo wygodnie...Butelka 330 ml Philips AVENT BPA 0 % (1851427789) - Aukcje internetowe Allegro

moja koleżanka obecnie dokarmia 3miesięczną kruszynkę i pediatra doradziła butelkę medeli i ona jest nią zachwycona bo mały nie robi problemu czy dostaje pierś czy butelkę... mnie tylko cena poraziła:(
BUTELKA CALMA MEDELA NATURALNE KARMIENIE (1847893591) - Aukcje internetowe Allegro

a bawicie sie w kupowanie wyparzarek do butelek, czy bedziecie tylko wodą gorącą zalewać?
i to samo pytanie o proszki do prania. te dla dzieci, czy zwykły proszek i dodatkowe płukanie?

reklama
a bawicie sie w kupowanie wyparzarek do butelek, czy bedziecie tylko wodą gorącą zalewać?
i to samo pytanie o proszki do prania. te dla dzieci, czy zwykły proszek i dodatkowe płukanie?

ja gotowałam w garnku butelki i smoczki do końca 6 miesiąca a potem tylko myłam pod bieżącą wodą i przelewałam wrzątkiem i było oki

prałam w persilu sensitive i dodatkowe płukanie nastawiałam...

Do góry