reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

reklama
Iga,
super rożki :) piękniusie...
Muszę przeliczyć ile mam tego wszystkie, sprawdzić o ile większe są te 62 i może rzeczywiście nie będę nic dokupować. Chociaż jak piszą niektóre z Was niekoniecznie widzi mi się ciągła bieżąca przepierka, ja to lubię zrobić raz porządne pranie i prasowanie, no ale pewnie przyzwyczajenia zostaną zmienione przez małego wymagającego bąbla.

Dziewczynki a ja mam pytanie co części z wyprawki "Kąpiel/apteczka":
-chusteczki nasączone (jakiej firmy kupić może słyszałyście które są najlepsze, najmniej uczulające?)
-puder do ciała (czy jest konieczny, jeśli tak to jakiej firmy?)
-oliwka (jakiej firmy?)
-krem ochronny do buzi (jakiej firmy?)

-chusteczki musisz wypróbować sama bo każdego maluszka może uczulać co innego. poza tym muszą pasować też Tobie bo jedne są lekko nawilżane a drugie są praktycznie całkiem mokre, to już co kto woli.
-puder obojętnie jakiej firmy, ja używałam jakiegoś taniego.
-oliwki nie używałam w ogóle, bardziej praktyczne są te emolienty do kąpieli, nie trzeba smarować, po kąpieli dzidzia jest umyta i naoliwiona za jednym zamachem:D
-miałyśmy chyba nivea na każdą pogodę na początek. pasował mi bo nie był tak strasznie tłusty jak niektóre:)

Przyszła część moich zakupów z Allegro,ogólnie jestem zadowolona ale najbardziej podoba mi się ten stanik:
BIUSTONOSZ DO KARMIENIA Alles DREAM roz 80 C emma (1848554404) - Aukcje internetowe Allegro
Świetny materiał i co prawda ma fiszbiny ale takie mięciutkie (chyba jakiś silikon) a nie druciane. Chyba kupię jeszcze jeden ale po porodzie.

Dziewczynki a ja mam pytanie co części z wyprawki "Kąpiel/apteczka":
-chusteczki nasączone (jakiej firmy kupić może słyszałyście które są najlepsze, najmniej uczulające?)
-puder do ciała (czy jest konieczny, jeśli tak to jakiej firmy?)
-oliwka (jakiej firmy?)
-krem ochronny do buzi (jakiej firmy?)
Karolcia widzę, że mam podobne doświadczenia, co Vileyka. Dodam tylko, że mój młody miał (ma) atopowe zapalenie skóry, więc musięlismy szczególnie uważać. Teraz są coraz lepsze kosmetyki ale nie polecam johnson&jonson - młodego sypało
- do kąpieli jakiś emolient (wszystko jedno jaki) mi najbardziej pasował oilan bo najwydajniejszy
- mydeł - żadnych
- Oliwki- żadnej
- pudru- nie używałam
- do pupy Bepanten bo nadaje się również do popękanych brodawek a Sudocrem okazał się zbyt "agresywny" i wysuszał pupę mojego Misia
- krem do buzi - na dwór jak duży mróz "Nivea na każdą pogodę" jak ładniejsza pogoda to Emolium (bo dla skóry atopowej)
- chusteczki sama dojdziesz jakie - zależy na co promocja ;-)Ja zawsze kupowałam takie bez dodatków (wyciąg z rumianku czy aloesu bo mogą uczulać)

Ostatnia edycja:
Przyszła część moich zakupów z Allegro,ogólnie jestem zadowolona ale najbardziej podoba mi się ten stanik:
BIUSTONOSZ DO KARMIENIA Alles DREAM roz 80 C emma (1848554404) - Aukcje internetowe Allegro
Świetny materiał i co prawda ma fiszbiny ale takie mięciutkie (chyba jakiś silikon) a nie druciane. Chyba kupię jeszcze jeden ale po porodzie.
Te staniki Alles są śliczne, ja jednak boję się kupować bez mierzenia...
A co do fiszbin to dlaczego miałby ich nie mieć?? Ja sobie nie wyobrażam moich balonów bez fiszbin :p

Dziewczynki a ja mam pytanie co części z wyprawki "Kąpiel/apteczka"
ja sie zgadzam całkowicie z dziewczynami.
ja do kapieli uzywalam olejku mustela a pozniej oliatum. i nic wiecej do skorki nie bylo trzeba. co do pupki. to wlasnie bepanten bo ma duze zastosowanie ( ranki, otarcia, snianiki, itp) na pupke bardzo dobry, na sutki rewelacja. a tak to pupke wietrzyc i wietrzyc. ile sie da.

Te staniki Alles są śliczne, ja jednak boję się kupować bez mierzenia...
A co do fiszbin to dlaczego miałby ich nie mieć?? Ja sobie nie wyobrażam moich balonów bez fiszbin :p

Bo biust strasznie zmienia kształt i wymiary w ciągu tych 2-3 godzin miedzy karmieniami (puste, pełne piersi) i jest wrażliwy a fiszbiny mogą uwierać np. nie uwierają przy pełnych piersiach ale już przy pustych tak

ja śpiworek kupiłam niebieski w paseczki - wiesz męski ;) hih ale żółte były śliczne

ja też mam niebieski, jeszcze jeden muszę dokupić. W smyku są fajne np żyrafka albo krówka, ale cena już niestety znacznie większa

co do kapieli mi na szkole rodzenia powiedzieli, że jak nie ma potrzeby nie stosować emolientów, bo skóra się przyzwyczaja
co do chusteczek położne mówiły, ze w domu lepiej waciki namoczone w wodzie a jak duża kupa to pod kran, chusteczek na co dzień nie stosować
Do pupki polecają mąkę ziemniaczaną, mówiły, ze ok jest też alantan plus, sudocrem jak sa podrażneinia

Ostatnia edycja:
reklama
to widać coś się zmieniło bo ja właśnie w szkole rodzenia się dowiedziałam, żeby kąpać w emolientach na początku i o chusteczkach też nic nie było. jakbym miała używać wacików to bym cholery dostała chyba:D

Do góry