reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

Cholender. To już nie wiem ile tego kupować, niektórzy trąbili, że 3-4 zmiany wystarczą szczególnie 56, bo szybko rośnie, a tu się okazuje, że więcej tego 56 musze kupić. Sama już nie wiem co robić.
Megi jak C i nie przeszkadza, że w razie czego założysz dziecku troche za długie śpiochy 62 , to ci wystarczy. Aby dziecku ruchów nie krępowało. Chyba, że lubisz jak leży idealnie.

reklama
Megi - nie dokupuj. Będzie zima, gorące grzejniki - w razie czego wystarczy szybko przepłukać i za godzinę masz suche. Mi w rozmiarze 56 wystaczyło 5 bodziaków i 3 pajacyki (miałam śpiochy i kaftaniki ale nie używałam) w 62 - trochę więcej.

A jak jest w "waszych" szpitalach? Dzidzia musi mieć własne ubranka, czy szpitalne? U mnie - szpitalne i ja zamierzam z tego korzystać. Może nie są piękne ale czyściutkie i przynajmniej po kilku dniach nie wrócę do domku z kupą prania. Dopiero na wyjście własny komplecik.

Dorotka u nas też ubranka szpitalne. Były brzydkie, ale położne rano kąpały dzieci i tylko w ich ubranka ubierały, nie było wyjścia. Ale za to tak jak piszesz, nie wróciłam do domu z praniem.

Pati, rożki i śpiworek do spania kupiłam w Smyku Megastore w Markach przy okazji oglądania wózków, pewnie przepłaciłam, ale nie mam czasu jeździć i sprawdzać cen. 20111007006.jpg to jest Sofija, kolor kremowy

20111007008.jpg to jest firma Amy
20111007009.jpg a to CoolClub - czyli marka własna Smyka

Powinnam mieć zakaz już kupowania jakichkolwiek ubranek, wyciągnęłam (rękami męża oczywiście) ubranka po moich starszych synach, mam tego tyle, że nie wiem, czy wszystkie zdążę małej choć raz założyć. Muszę kupić tylko przewijak, kosmetyki, butelkę jedną lub dwie. nowy materacyk do łóżeczka, itp.

A jak jest w "waszych" szpitalach? Dzidzia musi mieć własne ubranka, czy szpitalne? U mnie - szpitalne i ja zamierzam z tego korzystać. Może nie są piękne ale czyściutkie i przynajmniej po kilku dniach nie wrócę do domku z kupą prania. Dopiero na wyjście własny komplecik.
u mnie też są szpitalne, ale ja wezmę swoje bo z tego co wiem, te szpitalne prane są w normalnych proszkach i dzieciaczki maja alergie. Bynajmniej tak w takim proszku piorą tam gdzie ja będę rodziła
Ja mam dużo kompletów zarówno na 56 jak i 62 bo nie chce prać codziennie,

reklama
Dorotka, Alka- ale sie ciesze, ze powiedzialyscie o tym Lidlu.
Pojechalam dzis z Mama i kupilysmy:
- sliczny spiworek zolty (rozm. 70, a Wy jaki? U nas byl tylko taki i wieksze)
- 3 body za 24,99 (rozm.62)
- okrycie kapielowe sliczne rozowe Disnay z Myjka za 19,99
- taki pajacyk do spania swietny za 10,99 (rozm.56)
Super ceny a jakie sliczne :-)
Ja na 56 mam tylko pajacyk, 2 body, 3 kompleciki (spioszki i kaftanik), 2 kaftaniki i mysle, ze starczy. Wiecej duzo mam 62, wiec najwyzej podwine rekawki :-) A przeprac szybciutko w pralce to zaden problem - na kaloryferze wyschnie w 20min ;-)

Do góry