reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

reklama
Mam z 5 koleżanek mam i liczę, że niedługo w hołdzie zaczną mnie obsypywać darami ( samych chłopaków co prawda a u mnie laseczka ale co tam ;)) ;) jakoś nie mogę się zmusić do zakupów. Wczoraj ruszyłam zacne D4 celem rozpoczęcia szalonego gromadzenia zapasów i czułam się jak wsciekły wybudzony z zimowego snu niedzwiedź- wielka, niezgrabna i zmeczona. Po odwiedzeniu 3-4 sklepów wróciłam do domu i stwierdziłam ze bede buszowac w internecie. Ale wtedy przypomina mi się forumowa historia z wyblakłą pościelą i wracam do planu A- obejrzec na żywo ;)
Chyba wyślę starego on zawsze bardziej kochał zakupy niż ja ;))I ma najlepszy gust pod słoncem- w końcu wybrał mnie ;D.

A ja uwazam, ze nie zostalo wcale duzo czasu!3 miesiace, czyli 3 wyplaty mojego R:-D wiec do konca grudnia chce miec juz wszystko, co niezbedne!No i ja jestem w tej gorszej sytuacji, ze nie mam tu rodzinki, ktora moglaby ewentualnie podrzucic jakies rzeczy, ktorych mi akurat zabraknie :no: Poza tym to taka frajda kompletowac wyprawke ;-)

Ja jak pojadę do domu rodzinnego to zacznę kompletować. Mój małżonek nudzi się zazwyczaj w sklepach i śmieje się z moich min, jak widzę te cudeńka, wiec chyba będę wolała pójść jednak z teściową. Może kupimy wózek - zobaczę co będzie w sklepach. Jak nie będzie żadnego spoko to wezmę kasę i kupię w Warszawie.
A poza tym to pewnie teściowa będzie chciała obdarować wnuczkę jakimiś kocykami, pierdółkami (muszę liste sporządzić z tymi fridami do noska, termometrami...)
Łóżeczko, przewijak, pościel, śpiworek, wanienka - załatwię raczej w Ikei. Z tym, że pościeli chyba na razie nie będziemy kupować a kocyk.

a mi zagubił się karton startowy. Tzn kaftaniki i cała wyprawka przeryłam cały dom :(

a bylam u kolezanki co ma 3 tyg dzidzię. Miała 6 bodów i mowi ze na poczatek to za mało...

to tak jak ja Anielka tutaj jest Michała rodzina tzn. brat, mama, tata.. z czego teściowa nie może mi pomóc bo sama chora jest..
w Polsce mam siostrę... która chodzi po sklepach i szuka rzeczy dla Szkraba :-) w grudniu ma zamiar zrobić paczkę i przesłać do Michała cioci a stamtąd ciocia poda autokarem/busem bo o wiele taniej wychodzi (ode mnie z miasta niestety nic nie jeździ do Aten,a jestem ze Szczecina)... może do Szwecji też tak jeżdżą autokary i można przez nią podać paczkę.. to miałabyś coś z naszego rodzinnego kraju :)
Marcia nie denerwuj się i nie smutaj! na pewno gdzieś jest! po malutku bez stresu znajdziesz!!

fazerkam-autokary jezdza z tad do Krakowa, ale ja tam nikogo sie prosic nie bedze ;) Sama se kupie wszystko ;) Po za tym nie chce robic nikomu klopotow, wiesz jak to z rodzinka....

wiem i doskonale Cie rozumiem :-) z rodziną to najlepiej się tylko na zdjęciach wychodzi...
jedynie to siostrę mam w PL ona sama się zaoferowała ze zrobieniem paczki... :) a w ogóle jak jej powiedziałam że w ciąży jestem to zaczęła płakać.. że ona zawsze sobie wyobrażała że jak będę w błogosławionym stanie to ona będzie przy mnie i będzie się mną opiekować.. spełniać moje wszystkie zachcianki itp. w końcu to starsza siostra ;p hihi (o rok :p)

reklama
a mi zagubił się karton startowy. Tzn kaftaniki i cała wyprawka przeryłam cały dom :(

a bylam u kolezanki co ma 3 tyg dzidzię. Miała 6 bodów i mowi ze na poczatek to za mało...

Cholender. To już nie wiem ile tego kupować, niektórzy trąbili, że 3-4 zmiany wystarczą szczególnie 56, bo szybko rośnie, a tu się okazuje, że więcej tego 56 musze kupić. Sama już nie wiem co robić.

Do góry