reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

reklama
Witam :-) Ja od 4miesiąca 'zbieram' rzeczy dla Maleństwa. Wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy jakiej płci będziemy mieli Dziecko, ale w sumie i tak większość ciuszków dostałam neutralnych. Udało mi się bardzo ładnie rozłożyć wydatki związane z wyprawką i ciuszkami ciążowymi dla mnie. Chociaż z wstępnych wyliczeń pomimo tego, że mam już większość ubranek, przewijak, łóżeczko z materacem i pościelą, wózek, wannę (czyli te najdroższe rzeczy) to i tak wydam jeszcze około 800zł :szok:
Ostrzegali mnie, że dziecko to wieczna skarbonka ale nie chcialo mi się wierzyć ;-)

Zgadza się! Ja kupiłam bo mam doświadczenie z poprzedniej ciąży i wiem co się ze mną działo.
Normalnie mam 75B. Ale i wtedy i teraz "urosłam" pod biustem do 82 - beztłuszczowo, tylko mi się żebra odkształcają i bolą. A same miseczki niewiele się zmieniły, no chyba że tuż przed karmieniem - byle materiał był elastyczny a te ciążowe staniki takie właśnie są. Na szczęście po 6 m-cach wróciłam do 75. To C mogłoby zostać, no ale trudno też wróciło do B :-)

Tez mi obwód urósł pod biustem i wszystkie staniki uwierają.Taka spuchnięta jakby jestem w żebrach. Byłam dzis na zakupach i masakra. ja nie wiem na kogo oni te staniki szyja, ale mi wszystkie źle leżą. A staniki do karmienia to gdzieś czytałam, że powinny być bez fiszbin. Prawda?

Ewelina ja też chcę kupić tako captiva czerwono-szary! piękny wózek na zdjęciach! bo niestety nie mogę go zobaczyć na żywo :-( powiedz mi różni się mocno wagą od innych wózków? ciężki on jest?

:-)
powiem szczerze, że na zywo są jeszcze ładniejsze, bardziej żywe kolory, co do wagi mąż porównywał biorąc do góry go z innymi i nie czuł jakiejś wielkiej różnicy. Co mi się bardzo w tym wózku podoba to fakt, ze mają regulację miekkości zawieszenia, zmieniasz w zalezności od twardości podłoza, no i w ogóle wad tych wózków nie znalazłam

Co do biustonoszy do karmienia, wiem, że powinno sie później ale moje biustonosze znów są za małe i tak musiałam zmienić na większy, dlatego przy okazji kupiłam taki do karmienia, tym bardziej, ze wybrałam taki wyglądający jak normalny, fajny biustonosz

reklama
My dziś kupiliśmy materac do łóżeczka, przewijak na łóżko i podusię z kołderką do wózeczka, 200 zł pękło, a jutro jeszcze pościel do łóżeczka nas czeka:-) Kupujemy od 4 miesiąca, powolutku i stopniowo, nie dalibyśmy rady od razu wszystkiego na raz, za ciężko z kaską by było.

Do góry