reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zainteresowania

Jak nie masz kontaktu częstego z tym dzieckiem to nie wiadomo czy rzeczywiście jest na tyle bystre do tej zabawki czy nie. Kojarzę trzylatki które grają w gry komputerowe, ale i takie które jeszcze nie mówiły w tym wieku, nadrabiały rozwój później. Różnie bywa:no: Ale z opisu zabawka wydaje się fajna:-)

Wampi, mądralo, pochwal się co pokupowałaś za prezenty, może nas jakoś natchniesz?:-)

reklama
uff, ja wlasnie wrocilam z zakupow i polowe prezentow juz mam :D na druga polowe sa pomysly wiec chyba nie bedzie tak zle :D

malz dostanie 3ksiazki, jego siostra babska kolorowa myszke do lapa i balsam do ciala, tesciowa tez balsam i jakas ksiazke kucharska, moj brat encyklopedie polskiego hip-hopu, matka zestaw ceramicznych pojemnikow na kawe, herbate i cukier a do tego zestaw kosmetykow pomaranczowych z ziaji, ojciec ksiazke o origami (jego ostatnia pasja). skromnie ale dla kazdego to co lubi i co sie przyda, finanse nie pozwalaja nam zbytnio szalec. wszystkim kupie do tego grube kolorowe skarpety :p

ja też prezenty mam już z głowy - dzisiaj padły ostatnie strzały ;-)
nie mamy tylko wciąż prezentu dla siebie - postanowiliśmy z mężem w natłoku wydatków kupić sobie coś wspólnego, co przyda się do naszego nowego mieszkania.. wstępnie padło na garnki do indukcji ale jeszcze rozważamy tę opcję i pewnie stanie na niczym hehe :rofl2:

też na nie patrzyłam bo są w wersji czarnej co bardzo by nam odpowiadało ale niestety nie można ich używać na blatach indukcyjnych więc wybraliśmy inny model - też tefala

jesli nie macie pomyslu na prezent dla faceta a choc troche lubi on czytac to polecam:

Wydawnictwo W.A.B.
w wersji blogowej malo strawne ale po zredagowaniu i korekcie ksiazke czyta sie calkiem niezle. z cala pewnoscia pomaga ona zrozumiec facetowi ze nie on jeden na swiecie musi znosic babe w ciazy i jest przerazony perspektywa zostania ojcem. a jesli i my poczytamy to dowiemy sie troche o psychice 'ciezarnych' mezczyzn ;)

BOBAS. INSTRUKCJA OBSŁUGI
swietny poradnik dla przerazonych przyszlych ojcow. napisany naprawde jak instrukcja obslugi komputera czy odtwarzacza dvd!;)

A ja nie mam jeszcze nic:szok: Tylko pomysł na prezent dla ojca - tak się rozleniwił że mu się nie chce golić, kupię mu elektryczną maszynkę. Zastanawiał się czy nie zapuścić brody, ale wyglądał 10 lat starzej:sorry: i zrezygnował.
A mojej mamie przydałyby się nowe okulary, ale nie wyrobię finansowo, rodzeństwo się nie chce dołożyć:confused2:
Myszka mnie natchnęła - siostrzenicy się zdarły litery z klawiatury:-p

Awru, a Ty co pokupowałaś? Może też się znajdzie jakieś natchnienie?

reklama
Z serii „Ozdoby do domu”

Lampion papierowy

Potrzebne będą:
Karton biały, kredki woskowe, nożyczki, strugaczka, folia aluminiowa, żelazko
Na karton ostrugujemy wosk z kredek, tak aby przykrył kartkę cienką warstwą, nie staramy się stworzyć wzorów, niech kolory mieszają się dowolnie. Kartkę nakrywamy folią aluminiową i przeprasowujemy nagrzanym, ale niezbyt gorącym żelazkiem. Zdejmujemy folię – wosk na kartce powinien się rozpuścić, tworząc fantastyczne kształty i plamy kolorów. Po drugiej stronie kartki rysujemy wzory, dobrze jest wcześniej przygotować sobie szablony, tak aby wzór był równy. Wycinamy wzór, nacinając również miejsca zaznaczone na czerwono. Następnie składamy wzór w koło, wsuwając jedno czerwone nacięcie w drugie. Powinna się ukazać cała choinka na kolorowym okręgu. Formujemy całość w ładne kółko, stawiamy w środek podgrzewacz.
Taki lampion stawiamy na talerzyku, nie zostawiamy go bez nadzoru.

Załączniki

• kartka.jpg
    kartka.jpg
    8,9 KB · Wyświetleń: 39
  • szablon.jpg
    szablon.jpg
    3,3 KB · Wyświetleń: 44
  • składanie.jpg
    składanie.jpg
    7,3 KB · Wyświetleń: 48
  • zlozone.jpg
    zlozone.jpg