reklama
hehehehehehe nie przesadzaj.zmienię sobie "Nikita" na "Chwalipięta" , tak się ostatnio zachowuję
awru
Fanka BB :)
dziewczyny chyba poczułyście już święta z tymi ozdobami ;-)
JustMe ten łańcuch z bombkami na ścianie wygląda na prawdę świetnie
JustMe ten łańcuch z bombkami na ścianie wygląda na prawdę świetnie
no no.. faktycznie zima na całegoMamy juz tu gdzies od tygodnia tutajsze zimowe temperatury, czyli 14-15 stopni.
JustMe, girlanda jest świetna!
A tu mój następny projekcik, na razie mam dość painta
Ptaszek na choinkę
Potrzebne są: Kolorowy karton, nożyczki, nożyk, klej „magic”
Z kartonu wycinamy prostokąty o wymiarach : 6 x 20cm (skrzydła), 6 x 6 cm (ogon) i 6 x 2 cm (tułów). Wymiary są orientacyjne, można dowolnie modyfikować. Skrzydła i ogon składamy w harmonijkę. Tułów składamy wzdłuż na pół. Na połówce rysujemy kształt ptaszka wg wzoru, wycinamy. Nożykiem wycinamy mały prostokątny otwór jak na rysunku. Przez otwór przekładamy skrzydła, rozkładamy po bokach, można je przykleić do grzbietu. W dupkę wklejamy ogonek. Rysujemy ptaszkowi oczy, ozdabiamy dowolnie, np. brokatem albo cekinami. Miejsce na nitkę trzeba dobrać tak aby ptaszek wisiał we właściwej pozycji. Można go też po prostu posadzić na gałązce.
A tu mój następny projekcik, na razie mam dość painta
Ptaszek na choinkę
Potrzebne są: Kolorowy karton, nożyczki, nożyk, klej „magic”
Z kartonu wycinamy prostokąty o wymiarach : 6 x 20cm (skrzydła), 6 x 6 cm (ogon) i 6 x 2 cm (tułów). Wymiary są orientacyjne, można dowolnie modyfikować. Skrzydła i ogon składamy w harmonijkę. Tułów składamy wzdłuż na pół. Na połówce rysujemy kształt ptaszka wg wzoru, wycinamy. Nożykiem wycinamy mały prostokątny otwór jak na rysunku. Przez otwór przekładamy skrzydła, rozkładamy po bokach, można je przykleić do grzbietu. W dupkę wklejamy ogonek. Rysujemy ptaszkowi oczy, ozdabiamy dowolnie, np. brokatem albo cekinami. Miejsce na nitkę trzeba dobrać tak aby ptaszek wisiał we właściwej pozycji. Można go też po prostu posadzić na gałązce.
Załączniki
Ostatnia edycja:
reklama