reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zainteresowania, hobby...

reklama
dziekuje dziewczyny
justysia najgorzej to cos zaczac a poźniej to juz jakos idzie. mi zrobienie 6 kartek zajelo ok. 45 min. wiec nie tak najgorzej, tym bardziej ze jakis tam specjalnyclnych zdolnosci i wpraw nie mam.
beata te ozdoby kupywalam w sklepie plastycznym, tu ponizej jest kilka aukcji ale z przyslka dla mnie to drogo wychodzi.
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Dziewczyny a ja mam pytanko....i prośbę o pomoc zarazem.....;-):zawstydzona/y:

Tak sobie wymyśliłam, że w tym roku moi rodzice (jako dziadki) dostana w prezencie na Gwiazdę coś własnoręcznie zrobionego tak jakby od Dominika....
Tylko pytane co to może być??

Chciałabym zrobić coś zabawnego ale i świątecznego ale i takiego jak robią dzieci.....

Wiem....wiem..... wymyśliłam sobie..... ale cóż....
Jakieś pomysły????:-)

Ja wiem- anioły z masy solnej!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DZ podpisem: babciu/dziadku jesteś dla mnie aniołem.:-D:-D:-D

Hm...i co jeszcze- bawełniane koszulki z czyms namalowanym na nich. Mozna kupic specjalne flamastry do tego celu do taknin, niespieralne. Bardzo łatwo sie nimi posługiwać- nawet dziecko potrafi:-D. Kwestia wymyslenia co ma na nich być- moze smieszny napis, porosty rysunek?

I trzeci pomysł- kubki malowane ręcznie- koszt farbek na dwa kubki nie będzie wysoki, i tez moze byc na nich fajny napis, albo rysunek.

No i jeszcze album zrobiony ręcznie ze zdjęciami Dominika i dziadków, ozdobionymi akcentami swiatecznymi, może zawierać jakieś mądre sentencje, czułe wyznania typu: babciu jestes moim skarbem, dziadku jestes najlepszym prezentem gwiazdkowym, chcę od Mikołaja tylko Ciebie, babciu itp.

Basiu a karteczki naprawdę super są!!!!!!

Buziak!

Ewo KAROLOWI TOR sie spodobał ,a mnie globus juz gdzies widziałam chyba go.Tylko u nas by pewnie pobawił nim sie chwile ,a pozniej by stał.:confused:
A na tor zabardzo nie mamy miejsca ,może juz na swoich salonac pomysle,tylko czy juz nie bedzie za duży na to:confused::nerd:.

Iwon ANIA mnie wyprzedziła ,w ogóle u mnie z mysleniem ostatnio gorzej niż zwykle:-(.
Jeszcze ewentualnie możesz kupic dwa jasie poduszki i na poszewkach namalowac cos z napisem np. ''śpij słodko dziadziusiu-babuniu'' lub tp.
A jak cos świetecznego to choinke z szyszek .Albo bombke malowana recznie.:tak::tak::tak:

Iwonko ja się ostatnio zastanawiałam nad czymś od chłopaków.... znalazłam na jakiejś stronie motyw że moczysz bandaż w gipsie i obwijasz mały balonik. Jak zastygnie spuszczasz powietrze z balonika i go wyciągasz delikatnie, żeby nie pękła skorupa. Później możesz zeszlifować krzywizny i wychodzi piękna gipsowa banieczka. Jestem ciekawa czy dałoby się coś takiego jakoś zrobić z masy solnej (jak myślisz Aniu? :-) bo chyba za ciężka jest nie?), bo gipsu nie mam, a nie chce mi się już szukać po sklepach.

Wcześniej jeszcze najlepiej drucik zatopić w tym gipsie żeby było jak zawiesić.

Mój mąż wymyślił, że można ten balonik obkleić masą papierową, albo w ogóle kupić w aptece taki bandaż już z gipsem i tylko zamoczyć i obwinąć. Taki gips apteczny dosyć szybko zastyga. Najpierw samą wodą można wygładzić powierzchnie, później lekko papierem i gotowa bańka do malowania :-)

Ostatnia edycja:
Ewo masa by była za ciężka,nie nadawałaby sie napewno.

Ja wyruszam na polowanie glinki ceramicznej ciekawe czy w tym zadupiU bedzie.Bedziemy wylepiac naczynka.

musze sie zaopatrzyć w jakies ksiazki Origami i inne bo nie wiem co wymyslac.

Wczoraj Julek malował farbami sprzatałam ,ale jeszcze jest na panelach.
Musze sie wziasc za robote bo nic tylko siedze i nie dosc ,że dupa rosnie to dookoła syf.

Ewa pomysł z banieczka jest super! Masa papierowa tez na pewno sie sprawdzi. A własciwie wystarcza stare gazety porwane na małe kawałki i klej wikol:tak:

reklama
Do góry